• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İzmir 21 °C

Egeli Tıp Doktorları Başarılı

Egeli Tıp Doktorları  Başarılı
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 61 yaşındaki akut lösemi hastası Hasibe Uğurlu’ya ilik nakli başarılı bir şekilde yapıldı.
EGELİ TIP DOKTORLARI BAŞARIYA DOYMUYOR
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 61 yaşındaki akut lösemi hastası Hasibe Uğurlu’ya  ilik nakli başarılı bir şekilde yapıldı.
 
Doç. Dr. Filiz Vural, “Ameliyat 19 Şubat 2014 gecesi gerçekleştirildi. Almanya’dan uçakla gelen hücreler vakit kaybedilmeden hastaya nakledildi. Hastaya uygulanan kemoterapi ve radyoterapi tedavileri sonucunda bazen vücut direnci düşebiliyor.  Hasibe Hanımın nakli başarılı bir şekilde yapıldı. Bizde Hasibe Hanımın iyileşme sürecinin en kısa zamanda gerçekleşeceğine inanıyoruz” 
 
Doç. Dr. Vural, “Kan, Kemik İliği ve Kök Hücre Bankalarıyla bağlantı halindeyiz.  Yurtdışında birçok gönüllü var. Yurtdışında gönüllü birçok verici gibi Türkiye’den de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Geçmiş yıllara oranla, günümüzde daha çok verici var” diye konuştu
 
Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Vural’ın birlikte gerçekleştirdiği ilik nakli operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Akçiçek, “İç Hastalıkları Anabilim Dalımızda tedavi gören bir hastamıza nakilde bulunduk. Nakil başarılı oldu. Tüm çalışanlarımızı kutluyorum” dedi. 
 
 
 Manisa Salihli’den 5 yıl önce tekrarlayan akut lösemi, yani halk arasında bilinen adıyla kan kanseri teşhisi konulan Hasibe Uğurlu (61)  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tedavi görmeye başladı. Hasibe Uğurlu’nun (61) normal tedavisi yapıldıktan sonra nükseden hastalığı sebebiyle ilik nakline ihtiyaç duyuldu. Akrabalarından uygun verici bulunamadığı için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İlik Bankası aracılığıyla yurt içinde ve yurt dışında uygun donörler 6 ay önce aranmaya başlandı. Aranan donör Almanya’dan bulundu. Almanya’dan 1991 doğumlu bir erkek gönüllü olarak ilik naklinde bulundu.
 
 Doç. Dr. Filiz Vural nakille ilgili olarak, “Ameliyat 19 Şubat 2014 gecesi gerçekleştirildi. Almanya’dan uçakla gelen hücreler vakit kaybedilmeden hastaya nakledildi. Hastamızın iyileşme süreci hakkında şunları söyleyebiliriz. Hastaya uygulanan kemoterapi ve radyoterapi tedavileri sonucunda bazen vücut direnci düşebiliyor. Nakil başarılı olursa hasta 1 ay içinde düzelebiliyor. Hasibe Hanımın nakli başarılı bir şekilde yapıldı. Bizde Hasibe Hanımın iyileşme sürecinin en kısa zamanda gerçekleşeceğine inanıyoruz”  dedi.
         
Sırada nakil bekleyen birçok hasta olduğunu belirten Doç. Dr. Vural; “Kan, Kemik İliği ve Kök Hücre Bankalarıyla bağlantı halindeyiz.  Yurtdışında birçok gönüllü var. Yurtdışında gönüllü olan birçok verici gibi Türkiye’den de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Geçmiş yıllara oranla, günümüzde daha çok verici var” diye konuştu 
Hasibe Uğurlu; “ Ege Üniversitesi Hastanesi doktorlarına, hemşirelerine ve tüm personeline çok teşekkür ediyorum. Allah herkese önce sağlık versin. Söyleyeceklerim bu kadar” dedi.
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894