• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Geleceğin gazetecilerini yetiştiriyor

Geleceğin gazetecilerini yetiştiriyor
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile 8 yıldır sürdürülen “Okuyorum Oynuyorum” eğitim programı kapsamında hayata geçirilen “Renkli Ka
YAPI KREDİ, TEGV İLE GELECEĞİN RENKLİ KALEMLERİ’Nİ YETİŞTİRİYOR...
 
“RENKLİ KALEMLER” PROJESİ İLE MEDYANIN USTA İSİMLERİ ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile 8 yıldır sürdürülen “Okuyorum Oynuyorum” eğitim programı kapsamında hayata geçirilen “Renkli Kalemler” projesi ile geleceğin gazetecileri yetişiyor.
 
Yapı Kredi, çocuklara okuma, yazma, araştırma, kendini doğru ifade etme gibi konularda beceriler kazandırmak amacıyla 2006 yılından bu yana TEGV ile 100 bin çocuğa ulaşan “Okuyorum Oynuyorum” eğitim programını sürdürüyor. Her yıl çocuklara yönelik bir eğitim programının hayata geçirildiği projenin bu seneki bacağı ise Renkli Kalemler Gazetesi...
 
Günseli Özen Ocakoğlu, Esen Evran, Nermin Bezmen, Yonca Tokbaş, Ferhan Kaya Poroy gibi usta kalemlerin destek verdiği “Renkli Kalemler” projesi ile Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan TEGV Eğitim Parkları’ndaki ilköğretim çağındaki çocuklar medyanın değerli isimlerinin koçluğunda gazete çıkararak, kalemlerini geliştirecek, analitik düşünme yetilerini daha üst noktalara taşıyacak ve yeteneklerini keşfedecekler. Çıkaracakları gazetenin içeriği ve biçimlenmesi sürecinde ortak karar alma becerilerini ortaya çıkarmaları ve amaca yönelik seçim yapmaları hedefleniyor. Mesleki etik tutumu geliştirmeleri ve yazı aracılığıyla teknolojiyle bağlarının kuvvetlenmesi de projenin ana hedefleri arasında. Toplam 8 hafta sürecek eğitim ve çalışmaların sonunda çıkacak gazetenin hazırlık sürecinde TEGV gönüllüleri de aktif olarak yer alacak. 
 
PROJENİN İLK ETABI İSTANBUL, SAMSUN VE VAN’DA 
Projenin ilk etabı, 2013-2014 eğitim yılında TEGV’in İstanbul Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı ve Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda uygulanacak ve her ilde bir “Renkli Kalemler Gazetesi” çıkarılacak. Eğitim Parklarında oluşturulan çalışma gruplarında çocuklar gazetenin mizanpajından fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar her ayrıntısından sorumlu olacaklar. Gazetenin hazırlık çalışmalarına Mart ayında başlanacak ve usta gazeteciler belirli aralıklarla sorumlu oldukları Eğitim Parkını ziyaret ederek çocuklara danışmanlık yapacaklar. Renkli Kalemler gazeteleri Mayıs ayında basılarak, İstanbul, Samsun ve Van’daki TEGV Eğitim Parklarında dağıtılacak.
 
Çocuklara birçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine de katkı sağlayacak proje, önümüzdeki öğretim dönemlerinde Türkiye’nin farklı illerinde bulunan TEGV Eğitim Parkları’nda çocuklarla buluşmaya devam edecek.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894