• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İzmir 23 °C

Uykusuzluğu ameliyatla sona erdi

Uykusuzluğu ameliyatla sona erdi
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Diyarbakır’da yaşayan 17 yaşındaki Veysel Özen, yaklaşık 3 yıl önce başlayan; uykuda tıkanma, nefes alamama, şiddetli horlama şikayetleriyle birçok sağlık merkezine
ÜÇ YILLIK UYKUSUZLUĞU AMELİYATLA SONA ERDİ
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /REKLAM / İBRAHİM ETEM YORULMAZ http://www.etemyorulmaz.com/
Diyarbakır’da yaşayan 17 yaşındaki Veysel Özen, yaklaşık 3 yıl önce başlayan; uykuda tıkanma, nefes alamama, şiddetli horlama şikayetleriyle birçok sağlık merkezine başvurdu.
 
Genç yaşlarda nadir görülen uyku apnesi teşhisi konulan ve anestezi riski nedeniyle ameliyat edilemeyen Özen’e, uyurken tıkanmaması için pozitif hava veren “subap” adlı cihazı ömür boyu kullanması gerektiği söylendi. 
 
Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’ne başvuran Özen’e, KBB Bölümü’nden Op. Dr. Fuat Bulut tarafından ameliyat önerildi. Anestezi Uzmanı Dr. Civan Tiryaki tarafından tüm kontrolleri yapılan Veysel Özen, başarılı bir uygulama ile geceleri uykusuz bırakan 3 yıllık kabusundan kurtuldu. “Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum” diyen Veysel Özen, gece uyurken solunumunun durmaması için kullandığı cihazdan kurtulduğu için mutlu olduğunu söyledi.  
 
YOL ORTASINDA UYUYAKALDI 
3 yıl boyunca sağlıklı uyku uyuyamayan Veysel Özen, uykuda her an solunum durması riski bulunduğu için annesinin başında sabahladığını söyledi. Hastalığının, özellikle sosyal ve eğitim yaşamını olumsuz etkilediğini anlatan Özen, “Gece uyuyamadığım okulda ders sırasında uyumaya başlıyor ve derslerimden hiçbir verim alamıyordum. Bu nedenle okul başarım giderek düşmeye başladı. Hastalığımı öğrendikten sonra tek başıma evden dışarı çıkamıyordum. Çünkü aniden uyku bastırıyor ve yol ortasında uyuyakalıyordum. Annem de sabahlara kadar başımda beklediği için onun da uyku düzeni bozuldu. Hayatımın sonuna kadar kullanmamam gereken bir cihaza bağımlıydım” diye konuştu.  
 
AMELİYATTAN SONRA RAHAT BİR UYKU UYUDU 
Ameliyat olduktan sonra yepyeni bir yaşama ve sağlıklı bir nefese kavuşan Veysel Özen, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: Ameliyat olduktan sonra yeniden doğduğumu hissettim. Sabahları dinlenmiş olarak kalkmak bambaşka bir duygu. Geceleri rahatça uyuyabilecek ve bir cihaza bağımlı olmayacağım. En önemlisi de sağlığıma kavuşmam ile birlikte annemin yaşamının da değişmesi. Artık sabaha kadar başımda durmak zorunda değil. Rahat bir uyku uyumanın huzuru ile okul ve sosyal yaşamımdaki sorunlar da bitti.” Anne Sevdet Özen de oğlunun hayat boyu bir cihaza bağımlı olacağı korkusunun ameliyatla sevince dönüştüğünü ve oğlu gibi artık kendisinin de geceleri rahat uyuduğunu söyledi. 
 
UYKU APNESİ YAŞAMI TEHDİT EDEBİLİR
Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Fuat Bulut, uykuda nefes durması olan uyku apnesinin yaşamı tehdit edebildiğine vurgu yaparak, Veysel Özen’e uygulanan ameliyat hakkında şu bilgileri verdi: “Veysel’in durumu her açıdan gözden geçirilerek kendisine ameliyat önerildi. Hastanın riskleri göz önünde bulundurularak öncelikle burun içindeki eğrilik giderildi. Burun havayolu açıldıktan yaklaşık 3 hafta sonra bademcik ameliyatı gerçekleştirildi. Bademcikleri çok iri ve yerleşim olarak farklılık gösteriyordu. Bu açıdan da riskli bir hastaydı. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir problem yaşanmadı. Kendisini sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.” 
 
Memorial Diyarbakır Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü’nden Uz. Dr. Civan Tiryaki de, uyku apnesi ilerlemiş hastaların anestezi açısından risk taşıdığını ancak gerekli önlemler alınarak hasta ve yakınlarının bu riskler konusunda doğru bilgilendirildiğinde herhangi bir sorun yaşanma riskinin en aza indirildiğini belirtti. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894