• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

İYTE’den ALTO'ya Ziyaret

İYTE’den ALTO'ya Ziyaret
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi (İYTE) Mimarlık bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri mezuniyet projesi dersi kapsamında Aliağa Ticaret Odasını ziyaret etti.

İYTE’DEN ALİAĞA TİCARET ODASINA ZİYARET

Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /REKLAM / İBRAHİM ETEM YORULMAZ http://www.etemyorulmaz.com/

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi (İYTE) Mimarlık bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri mezuniyet projesi dersi kapsamında Aliağa Ticaret Odasını ziyaret etti. ALTO Başkanı Adnan Saka’dan bölge hakkında kapsamlı bilgiler alan öğretim üyeleri ve öğrenciler sık sık notlar tutarak merak ettikleri konuları sordu.

“ALİAĞA AKADEMİK ÇALIŞMALAR İÇİN OLDUKÇA AVANTAJLI BİR COĞRAFYA”

İYTE Mimarlık Bölümü Öğr. Gör. Dr. Ülkü İnceköse İYTE Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin yer aldığı araştırmayla ilgili bilgiler vererek, “Son sınıfta okuyan öğrencilerimiz mezuniyet projesi dersi kapsamında Aliağa’yı inceliyorlar. Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinden biri olan Aliağa, akademik çalışmalar için oldukça avantajlı bir coğrafya. Biz de bu yıl Aliağa’da bir saha çalışması yapacağız. Çalışmalarımızda Aliağa’yı farklı yönleriyle tanıyarak analiz etmek ve kentin sosyal yaşamına katkı sağlayacak projeler üretmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“SİZLER GELECEĞİN MİMARLARI OLARAK KENTLERİMİZE, BÖLGELERİMİZE YÖN VERECEKSİNİZ”

İYTE Öğrencileri, Aliağa Ticaret Odası ziyaretinin ardından ALTO Başkanı Adnan Saka’nın liderliğinde mezuniyet projeleri kapsamında Şehir Merkezini, Çaltılıdere Köyünü, Gemi Söküm Tesislerini, Demir Çelik Fabrikalarını ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ni (ALOSBİ) inceledi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan Vekili Adnan Saka, OSB’yi gezen öğretim üyeleri ve öğrencilere sunum yaparak bölgedeki modern altyapı sistemlerinin detaylarını açıkladı. ALOSBİ’nin galeri tipi altyapı sistemlerinin modern şehircilik modelleri ve sanayi yerleşkelerinde örnek alındığını ifade eden Saka, “Sizler geleceğin mimarları olarak kentlerimize, bölgelerimize yön vereceksiniz. Sizlerin proje ve çalışmalarınıza sadece bugünü değil, geleceği öngörerek, insan yerleşimleri, ulaşım, stratejik gelişim, sanayi, çevre, sosyal ve kültürel gereksinmeleri de dikkate alarak planlama çalışması yapmanızı bekliyoruz. Biz ALOSBİ’de tüm Türkiye’nin örnek aldığı bir modern altyapı sistemi ve çevreci uygulamaları hayata geçirdik. Burada yatırım yapacak sanayicilerimiz, en kaliteli ve ucuz enerjiyi kullanıp, planlı bir ortamda çevreyle barışık, üretim ve ihracat yapıyor” dedi.

İYTE öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Saka, Oda olarak öğrenci ve eğitim kurumlarının yanında olduklarını, kapılarının her zaman öğrencilere açık olduğunu ve bundan sonrada her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894