• BIST 9543.19
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İzmir 21 °C

Urlada Kayıtdışı Villalar

Urlada Kayıtdışı Villalar
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, 2012 yılından sonra yapılan 4 villanın şu ana kadar hiçbir resmi işlem yapılmadığını söyledi.
KAYITDIŞI VİLLALAR
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, 2012 yılından sonra yapılan 4 villanın şu ana kadar hiçbir resmi işlem yapılmadığını söyledi. 
 
KONU DANIŞTAY AŞAMASINDA
İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısında konuşan Başkan Serdar Değirmenci kamuoyunda büyük yankı uyandıran hakkında yıkım kararı bulunan Urla Villalarının bulunduğu arsada 4 yeni villa olduğunu ve bunların hiçbir resmi kaydı olmadığını söyledi. Başkan Değirmenci, “Bildiğiniz gibi bu ruhsatsız ve kaçak durumda olan villalar önce İl Encümenince ceza kesildi sonra yıkım kararı alındı. Villa sahipleri yıkım kararına karşı İzmir 4. İdare mahkemesine iptal davası açtı. Mahkeme başvuruyu reddetti konu halen Danıştay aşamasında” diye konuştu. 
 
BİLİRKİŞİ KİMLERDEN OLUŞUYOR
Villaların bulunduğu bölgenin, İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıları Koruma Bölge Komisyonu tarafından 1. Derece sit alanından çıkarılarak 3. Derece sit alanı olarak belirlendiğini de söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Bu kararı veren ve rapor hazırlayan bilirkişi kimlerden oluşuyor? O günden bu yana bilirkişi heyetinin kimlerden oluştuğunu öğrenemedik. Bu bilirkişi heyeti kimlerden oluşuyor? Bunlar bu raporu hazırlamak için ne kadar ödenek aldılar? Bu bilirkişiler konularında uzman kişiler profesörler bu işin uzmanları yani bir bilimsel raporun altına imza atan şahıslar niye kimliklerini saklar. Eğer bu rapor bilimselse niye kamuoyundan saklanır, bunu anlamak mümkün değil. Hani devlet şeffaftı ama kapalı kapılar ardında karar alınıyor bunu kimseye söylemiyorlar” dedi. 
 
URLA VİLLALARINA AYRICALIK
Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun kararından sonra 15 günlük itiraz süresi olduğunu ve bu süre içinde Valilik ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün itiraz hakkı olduğunu söyleyen Başkan Değirmenci, “Bu süreç doldu itiraz olmadı. Şimdi ancak bu kararın iptali için dava açılma hakkı var. Bu karar alındıktan sonra olay yine de tamamlanmış olmuyor. Şimdi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 20 hektarlık arazinin kurul kararına göre planını hazırlayıp Bakanlığa göndermesi ve onaylaması gerekiyor. Ondan sonra o 20 hektarlık alan yasal hale gelecek. Benim bildiğim kadarıyla İzmir’de binin üzerinde aynı şekilde alınmış yıkım kararı var. Ama sadece ‘Urla Villaları’nın bulunduğu 20 hektarlık alana uygulama var” diye konuştu
 
YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM
Villalar konusunu deştikçe altından başka usulsüzlükler, yolsuzluklar çıktığını söyleyen Değirmenci, “Bu villaları yapanlardan biri 35 yıldır evler orada var, yeni bir şey yapmadık demişti yalan çıktı. İşi takip edince bir baktık ki sonradan yapılan 4 villaya hiç ceza kesilmemiş, tespiti, tutanağı yapılmamış yıkım kararı alınmamış. Özel İdare’nin 2010’da ceza kestiği, 2012’de de yıkım kararı aldığı villaların daha önce yapılan villalar olduğunu öğrendim. Demek ki bu 4 yeni villa 2012’den sonra, yani Başbakan orayı görüp beğendikten sonra yapıldı. Bunların ne tutanağı, ne tespiti, ne de yıkım kararı var. Yani bu villalar hakkında resmi hiçbir şey yok. Neden çünkü devlet memurları korkuyor. Daha önce villalara tutanak tutanlar yandı. Şimdi memurlar oraya gidip tespit yapmaktan korkuyor. Böyle devlet anlayışı olmaz. Böyle bir uygulamayı kabul etmek mümkün değil, tam bir skandal. Ben buradan yetkilileri görevini yapmayan davet ediyorum. Sade vatandaşa ne yaptılarsa, daha önce yapılan villalara ne yapıldıysa, bu 4 villaya da aynısının yapılması gerekir. Burada İzmir halkı var biz varız bu konuda yasal yollarda mücadele edeceğiz” dedi. 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894