• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İzmir 22 °C

Bebekte İnatçı Ağlama Niye?

Bebekte İnatçı Ağlama Niye?
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Acıbadem Kadıköy ve Maslak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji uzmanı Dr. Enver Mahir Gülcan, “özellikle yeni doğan bebeklerde anneleri
BEBEKTE İNATÇI AĞLAMA NİYE?
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /REKLAM / İBRAHİM ETEM YORULMAZ http://www.etemyorulmaz.com/
Acıbadem Kadıköy ve Maslak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji uzmanı Dr. Enver Mahir Gülcan, “özellikle yeni doğan bebeklerde annelerin kâbusu haline gelen inatçı ağlamanın sebebi kolik’tir. Birbirini izleyen 3 hafta boyunca, haftada 3 gün, günde 3 saatten fazla süren ağlama olarak devam eder”dedi.
 
Çocuk Gastroenteroloji uzmanı Dr. Enver Mahir Gülcan, “bazı bebekler çok kısa, bazısı ise uzun süre ağlayabilirler. Bebekten bebeğe değişen ağlama biçimlerine göre bazıları hafif, bazıları ise kuvvetle ağlarlar. Sakinleştirilmeleri ise, yine bebeğin karakterine göre değişik biçimlerde olur. Bebeklerin büyük çoğunluğundaki ağlama 2. hafta civarında başlar, 6. ile 8. haftalarda en üst seviyeye çıkar. Tüm bu nedensiz kolik ağlamaları 3. veya 4. aylarda azalır” dedi.
 
İnatçı ağlamanın bir hastalığa bağlı nedenlerinin de bulunduğunu belirten Dr. Enver Mahir Gülcan, hastalığa bağlı nedenlerden bazılarını şöyle sıraladı: Sindirim sistemi dışı nedenlerden kaynaklı idrar yolu enfeksiyonu ve fıtık, sindirim sistemi hastalıklarından olan inek sütü alerjisi, gastroözefageal reflü, laktoz intoleransı gibi bozukluklar olarak sıralanabilir.
 
Ayrıca Kolik’in yol açtığı inatçı ağlamanın, hastalığa bağlı olmayan nedenlerine bakıldığında; yorgunluk, açlık, sinir sisteminin olgunlaşmasında gecikmeye bağlı sakinleşmede yetersizlik gibi nedenlere bağlı olabileceğinin de altını çizdi.
Dr. Enver Mahir Gülcan; bu nedenlerin detaylı açıklamalarını Kids&Gourmet e-dergi Mart Özel sayısında ki “İnatçı Ağlama Niye?” başlıklı yazısında anlattı. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın yazısının devamı  www.kidsgourmet.com.tr  adresinden,  Mart sayısı dergi kapağı tıklanarak, ücretsiz olarak okunabilir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894