• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 19 °C

Hukuk mesleğinin geleceği...

Hukuk mesleğinin geleceği...
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Senem Ovalıoğlu, geleceğin avrokatı olmak amacıyla yaptığı AB Bakanlığı stajını başarı ile tamamladı.
HUKUK MESLEĞİNİN GELECEĞİ AVROKATLIĞA İLK ADIMINI AB BAKANLIĞI’NDA ATTI
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi  
İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Senem Ovalıoğlu, geleceğin avrokatı olmak amacıyla yaptığı AB Bakanlığı stajını başarı ile tamamladı. 
 
2005 yılından bu yana Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasında devam eden katılım müzakereleri, hukuk eğitimi alan üniversite öğrencilerinin hayatına da yeni bir bakış açısı ve anlayış getirdi. Son yıllara kadar Hukuk Fakültesi’nden avukat, hakim ya da savcı olma hayalleri ile mezun olan öğrencilerin yeni hedefi “avrokat” olmak. Türkiye ile AB arasındaki hukuki ilişkiler hakkında edindiği bilgiler ile Türkiye’yi gelecekte AB içinde temsil etmeyi hedefleyen İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Senem Ovalıoğlu, AB Bakanlığı Siyasi İlişkiler Daire Başkanlığı’nda yaptığı stajını başarı ile tamamladı. 
 
ÜLKEMİN MENFAATLERİNİ SAVUNACAĞIM
AB Bakanlığında edindiği staj deneyiminin mesleğine bakış açısında önemli bir farkındalık yarattığını ifade eden Ovalıoğlu, “Bir hukukçu için klasik meslekler olarak nitelenebilecek olan avukatlık, savcılık ve hakimlik dışında, ülkemin menfaatleri için hizmet edebileceğim avrokratlığın avantajlı yönlerini yaptığım stajla keşfettim” dedi. Müzakere süreci içinde 30’dan fazla fasılda görüşmelerin devam ettiğine değinen Senem Ovalıoğlu, Türkiye’nin katılım noktasındaki görünüşünün daha da üst seviyelere taşınabileceğini söyledi. 
 
MESLEKİ YABANCI DİL ÇOK ÖNEMLİ
Yılda yaklaşık 500 üniversite öğrencisinin staj yaptığı AB Bakanlığı’nın Uluslararası İlişkiler’den Hukuk’a pek çok alanda öğrenciye çok çeşitli kültür ile irtibat halinde olunması gereken bir staj olanağı sunduğunu hatırlatan Ovalıoğlu, “AB Bakanlığında İngilizce, Fransızca ve Almanca bilmenin önemi çok büyük. O nedenle özellikle Hukuk alanında mesleki yabancı dilimin gelişmesi açısından da stajın büyük faydasını gördüm” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894