• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İzmir 15 °C

SP'nin Foça Adayı İddialı Konuştu

SP'nin Foça Adayı İddialı Konuştu
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Saadet Partisi (SP) Foça Belediye Başkan Adayı Muhammed Ali İbiş, Gazetemize yaptığı açıklama da iddialı konuştu.
MUHAMMED ALİ İBİŞ: CHP FOÇA’DA KAYBETME PSİKOLOJİSİNİ YAŞIYOR  
 
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Saadet Partisi (SP) Foça Belediye Başkan Adayı Muhammed Ali İbiş, Gazetemize yaptığı açıklama da iddialı konuştu. 30 Mart’ın yerel değil, bir genel seçim olduğu yönünde propaganda yapan  Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu söylemine tepki gösteren İbiş, “CHP sürekli bu söylemlerle, bu şekilde ideoloji  üzerinden siyaset  yaparak Foça’nın yıllarını boşa geçirmiş bir anlayıştır. Artık kaybetmenin korkusuna kapılmış bir durumda oldukları için hükümet üzerinden kutuplaştırma siyaseti  yaparak başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorlar.Ama artık vatandaşın gözü açıldı, bu seçimlerde CHP’nin; ‘ceketimi koysam kazanırım’  mantığının işlemeyeceği bir seçim olacaktır. Yineliyorum; CHP kaybetme psikolojisini yaşıyor.Bu sadece Foça’da olan bir durum değil Türkiye’nin genelinde yaşanan bir problem haline geldi.Belediyeler artık yapmadıkları hizmetleri sağa sola vurarak, çatışma üzerinden siyaset yaparak oy rantı elde etmeye çalışıyorlar” dedi. 
 
DÜRÜSTLÜĞÜN VE  İCRAATLARIN KONUŞULDUĞU BİR FOÇA BELEDİYESİ İÇİN ADAY OLDUM
Gazetemizin sorularını yanıtlayan Ali İbiş, Foça’da ki mevcut yerel yönetime yüklendi.
Foça Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu anlatan Ali İbiş, “Foça’ya her gelip gittiğimiz de Foça’nın her geçen gün daha da gerilediğini görür oldum ve bende Foça’nın bu durumuna artık birinin dur demesi gerektiğini düşünerek Foça’ya gereken değeri vermek için bu yola çıktım. Şu anda ülkemiz de bir kaos içine girmiş  ve bu kaos belediyelere de sıçramış durumdadır.Maalesef belediyelerde yolsuzluğun , hırsızlığın ve rüşvetin konuşulduğu bu dönemde; dürüstlüğün , icraatların ve yapılan hizmetlerin konuşulduğu bir Foça belediyesi için aday oldum” diyerek, Foça’yı hak ettiği noktaya taşıyacaklarını söyledi. 
 
VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ
“Vatandaşın  Foça Belediyesi ile ilgili şikâyeti nelerdir?” sorusuna yanıt veren Ali İbiş, şöyle konuştu: “Vatandaşımızın Foça belediyesinden en büyük şikayeti hizmet alamamaktır. Verilen sözlerin yerine getirilmemesidir.Mevcut belediye başkanı 10 yıldır görevde olup bu süre içerisinde verdiği sözleri yerine getirememiştir.Vaat ettiği hizmetleri yapmamıştır.Bu da vatandaşta güven kaybı yaratmıştır.Buradan şunu anlıyoruz ki artık Foça’da görev değişikliği zamanı gelmiştir. Çarşıda,pazarda karşılaştığımız Foçalı vatandaşlar; ‘nerdesiniz,bizi bu belediyeden kurtarın, biz sizin hizmetlerinizi biliyoruz’ diyerek , bizi destekliyorlar buda bizi memnun ediyor “ 
 
FOÇA’NIN SORUNLARI SAYMAKLA BİTMİYOR!
Foça ilçesinin mevcut sorunlarını bildiğine vurgu yapan Ali İbiş, sözlerine şöyle devam etti: “Foça’nın en temel sorunu yönetilememektir.Burada mevcut belediyenin bir yönetim problemi var. Zaten bir belediyede yönetim sorunu varsa o belediyeden hiçbir hizmet alamazsınız.Foça’nın sorunları saymak la bitmiyor.Foça’da Turizm bitme noktasına getirildi, alt yapı sorunu  bir türlü çözülemedi. Özellikle yaz mevsiminde  fosseptik çukurlarından gelen kokular rahatsız edici, yollar bozuk , otopark problemi var , esnaf kan ağlıyor iş yapamıyor, köylerimizde hayvancılık artık yapılamaz hale gelmiş durumdadır. Yapılmayan bir işte tarıma elverişli arazilere destek verilmemesidir.Görevi devraldığımızda biz Foça’yı, Foça Belediyesini sorunların değil,çözümlerin konuşulduğu bir belediye haline getireceğiz” 
 
FOÇA ‘DA TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ 
Belediye Başkanı seçilmesi halinde Foça’da gerçekleştireceği projelerinden bahseden Ali İbiş,sözlerini şöyle sürdürdü: “Foça’nın olmazsa olmaz projesi turizmdir, çünkü turizm Foça’nın kalbidirBunu yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışacağız.Biz Foça’yı eski günlerine döndürüp bu şirin ilçemize turizm patlaması yaptıracağız.Foça’ya ve yenifoçaya tatil köyleri inşa edeceğiz ,gençlerimiz için gençlik merkezleri ,emekli ve yaşlılarımız için rehabilitasyon merkezleri ,çok fonksiyonlu modern pazaryerleri,engelli vatandaşlarımız için  hazırladığımız projeleri gerçekleştireceğiz. Hayvan dostu projeler üreteceğiz.Spor tesis alanları kuracağız.Yelken ve sörf sporunu yaygınlaştıracağız.Çocuklarımız için anaokulları ve etüt merkezleri , modern havyan tesisleri,balıkçılarımız için modern balık tesisleri ,yol düzenlemeleri  , sahil yolu düzenlemeleri gibi şehrin güzelliklerini , değerlerini ,yaşanabilirlilik seviyesini koruyan ,artıran ve çalışmalara öncülük yapan ,engelleyici ve çıkar hesapları güdenlerin baskı ve dayatmalarına boyun eğmeyen bir yerel yönetim anlayışı ve projelerimizle hizmet edeceğiz.Öte yandan Foça, turizm potansiyeli olan bir ilçemiz olmasına rağmen buraya gereken hizmet gelmemiştir.Foça’nın turizmi yaz turizmi, kış turizmi,spor turizmi,kültürel,tarihsel,sempozyum ve kıyı balıkçılığı turizmi geniş bir yelpazede değerlendirilmesi gerekiyor. Biz  Foça’da turizmi 12 aya yayacağız. Foça’yı bir cazibe şehri haline getirerek  buradaki otel ve pansiyonlarımıza gelen turist sayısını artıracağız,bu sayede  esnafımız iş yapar hale gelecektir.İnsanlar Foça’ya gelmeli , insanlar Foça’da para harcamalı, televizyonlarda  insanlar Foça’nın güzelliklerini seyretmeli, merak etmeli ve bu meraklarını gidermek için Foça’ya  gelmelidir. Biz Foça’mızı en güzel şekilde tanıtıp, burada ekonominin canlandırılmasını sağlayacağız. Bunun dışında atıl bırakılmış imkan ve kaynakları değerlendirip iş istihdam alanları oluşturacağız.Öncelikle Foça’yı yaşanabilir bir şehir yapacağız.Foça’yı her alanda 1 numara yapacağız”
 
FOÇA’DA RANT BELEDİYECİLİĞİNİ DEĞİL, HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİ UYGULAYACAĞIZ
Göreve geldiklerinde şikayet değil, hizmet üreteceklerini ifade eden Ali İbiş,şunları söyledi:  “Foça’da mazeret üretmeyip sorunları çözeceğiz.Hizmette partizanlık yapmayacağız.Herkesin derdi ile dertlenerek halkımızla bütünleşeceğiz. Hizmetlerde işi kaliteli ve hızlı bir biçimde yapacağız,yemeyeceğiz yedirmeyeceğiz, rant belediyeciliği değil hizmet belediyeciliği uygulayacağız,halkımızın hizmetkarı olacağız ,kentin dinamizmini doğru okuyan insanlarla birlikte halkımıza hizmet edeceğiz. Çatışma yerine diyalogu esas alan barış ve huzur siyasetini hakim kılarak hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz “
 
FOÇA HALKINA BAŞKANLIK DEĞİL HİZMETKARLIK GÖREVİ YAPACAĞIM 
Foçalı vatandaşlardan destek isteyen  Saadet Partisi (SP) Foça Belediye Başkan Adayı Muhammed Ali İbiş, “Ben burada tüm Foça halkına bana güvenmelerini,beni seçecekleri takdirde onları yanıltmayacağımı, herkesin ve her kesimin düşüncesine ,görüşüne ve yaşantısına saygı duyacağımın sözünü vermek istiyorum.Foça halkına başkanlık değil hizmetkarlık görevi yapacağım, Foça’yı daha modern ve çağdaş bir kent yapmak için çalışacağım.Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak sayıyoruz.Bu genç yaşımda çıktığım bu yolda; Foçalıların tüm desteğini bekliyorum .Foça halkına projelerimizi   anlatma fırsatını bize  veren Ege Hakimiyet  Gazetesi’ne de  teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
MUHAMMET ALİ İBİŞ KİMDİR?
“20.04.1981 yılında izmirde doğdum izmir imam hatip lisesinden mezun oldum ,Anadolu üniversitesi kamu yönetimi bölümünü okuduktan sonra iş hayatına atıldım . Pazar yerlerine tezgah açarak hayatın zorluklarını yaşayarak gece gündüz demeden çalışarak  bugün ayakkabı ve terlik sektöründe Aile şirketimiz olan Metropol spor ayakkabı ve terlik adı altında faaliyet gösteren toptan ve perakende mağazalarımız bulunmaktadır. Parolası haklı zenginlik olan Anadolu aslanları işadamları derneği üyesiyim . Saadet partisi İzmir il gençlik kollarında 10 yıl görev yaptıktan sonra 2011 yılında il yönetim kurulu üyeliği görevine getirildim . Muhammed Ali İbiş kısacası genç heyecanlı dinamik ve yerinde duramayan birisidir .”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894