• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İzmir 22 °C

Yorulmaz, Kanal 35'e Konuk Oldu

Yorulmaz, Kanal 35'e Konuk Oldu
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Kanal 35’te yayınlanan Gündem Özel Siyaset programı canlı yayınında Aliağa’da görev yapan gazeteciler
YORULMAZ, KANAL 35’TE GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI.
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Kanal 35’te yayınlanan Gündem Özel Siyaset programı canlı yayınında Aliağa’da görev yapan   gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz’ın Ak Parti Aliağa merkez seçim ofisinde gerçekleşen canlı yayına,  vatandaşlar  yoğun ilgi gösterdi. 
 
Tarık Yenel’in moderatörlüğünü yaptığı canlı yayında Yorulmaz, Yeni Asır Gazetesi Aliağa Sorumlusu Erdal Çarboğa, Poyraz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erol Özobut ve Aliağa Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şahap Avcı’nın soruları yanıtladı.
 
Gazetecilerin özellikle otopark, istihdam, üniversite ve sağlık anlamındaki projelerle ilgili sorularını içtenlikle cevaplayan Yorulmaz, Aliağa birçok sorunlarla boğuştuğunu ve vakit kaybetmemesi gerektiğini söyledi.
 
Ülke olarak ulaşım, yol, üniversite gibi sorunların aşılmasına rağmen yerel yöneticilerin ilçe bazında hala bu sorunları aşamadığını söyleyen Yorulmaz, “Türkiye’nin en büyük sanayi ilçelerinden birindeyiz ama hala otopark, yol, altgeçit, üst geçit konularının koşuyoruz.  Maalesef Aliağa’da hiçbir şey yapılamamış, biz Aliağa’nın vizyonunu değiştirecek projeler hazırladık. Hepside ayakları yere basan içleri dolu projeler” dedi.
 
‘’Adaylar arasında en net konuşan benim’’
Aliağa’nın en büyük sorunlarından olan istihdam konusunda, adaylar arasında en net konuşan kişinin kendisi olduğunu söyleyen Yorulmaz, “ben karnımdan konuşmuyorum, net bir şekilde söylüyorum ne söyleyeceksem, istihdam konusunda Sayın Enerji Bakanımızı, Aliağa’ya davet ettik ve sanayicilerimizle bir toplantı yaptık. Toplantıda sanayicilerimizden, sayın bakanımızın önünde bir söz aldık bundan sonra Aliağa’daki sanayi kuruluşlarında öncelik Aliağa’da yaşayan vatandaşlarımızın çocukları çalışacak.  Tüm sanayicilerimiz orada söz verdi ve bende bu sözün takipçisi olacağım”
 
‘’Sağlık ve eğitim noktasında yeterli veri yok’’
Gazetecilerin İhtisas Hastanesi ve Üniversite konusundaki soruları üzerine, Aliağa’da sağlık hizmeti noktasında vatandaşların yeterli hizmeti alamadığını söyleyen, Yorulmaz, “Aliağa bir sanayi kenti olarak tanımlanmasına rağmen sağlık noktasında bu kentin ihtiyacını karşılayacak bir hastaneye sahip değil. Aliağa’da halen sağlık ve eğitim noktasında neredeyiz? Bilen yok çünkü yeterli veri yok elimizde. Bunları sağlamak zorundayız. Üniversite ile ilgili Büyükşehir belediye başkan Adayımız Binali Yıldırım’ın sözü var. Burada bir Aliağa Üniversitesi kuracağız projelerimiz arasında var. Marka kent olma yolunda en büyük adımlardan biri olacak Aliağa Üniversitesi için Helvacı ve Şakran’da yerleşkeler planlandı. Üniversite sayesinde gelişin sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu personelin yetiştirilecek. Sanayicilerde bunu istiyor. Aliağa’da bundan sonra bilimsel verilere dayanmayan hiçbir çalışma yapılmayacak” dedi.
 
‘’Temiz kalmanın tek yolu şeffaflık’’
5 yıldır Yeni Şakran’da Belediye Başkanlığı yaptığını ve bu güne kadar hakkında bir soruşturma dahi açılmadığını söyleyen Yorulmaz, “bugün ihale dediğinizde insanlar irkiliyor “acaba” diyor. Temiz kalmanın tek yolu şeffaflık. Belediye başkanının kimseden gizlisi olmaz. Yapılan tüm çalışmaları, ihaleleri siz kameralar önünde yapar, halkın bu çalışmaları takip etmesini sağlarsanız, hiçbir sıkıntı olmaz.”
 
Bu arada Kanal 35’te yayınlanan Gündem Özel Siyaset programı canlı yayını Aliağa nın bazı mahallelerinde Ak parti Aliağa ilçe Teşkilatı tarafından kurulan ,dev ekranlara da yansıtılarak vatandaşların izlemesi sağlandı.Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ,binlerce vatandaş izledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894