• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İzmir 21 °C

İzmir'e çırak değil usta gerek

İzmir'e çırak değil usta gerek
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.org AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Zaman İzmir’i şanına yakışır bir yer haline geti
TÜRKİYE BUNU DA GÖRDÜ! METRONUN DURAK DURAK AÇILMASI TEHLİKELİDİR
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.org
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Zaman İzmir’i şanına yakışır bir yer haline getirme zamanıdır” dedi. İzmir’in sorunu olmadığını söyleyen bir yerel yöneticinin kente zarar verdiğine dikkat çeken Yıldırım, “İzmir’in tek sorunu var o da Kocaoğlu’dur. Yaptıklarının akıl ve mantıkla bağdaşan bir tarafı yok. Metronun taksitle açıldığını ilk kez İzmir’de görüyoruz. Metro bir durak açılmaz, bu tehlikelidir ve güvenlik sorunu doğurur. Mevcut yönetim sayesinde metronun taksitle açıldığına da şahit olduk. Türkiye bunu da gördü. Ama merak etmeyin İzmir’in çözülmeyecek sorunları yok, biz çözeriz. Dertleri bildiğimiz gibi dermanları da biliyoruz. Hep birlikte yapacak çok işimiz var” diye konuştu. 
İZMİR’E ÇIRAK DEĞİL USTA GEREK BİNALİ BAŞKANIM
Binali Yıldırım, İzmir Mardinliler Eğitim, Sağlık, Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı  (MAR-VAK) üyeleriyle bir araya geldi. Vakıf binası girişinde meşaleler ve alkışlarla karşılanan Yıldırım sevgi seline uğradı. Vakıf üyelerinin ‘İzmir’e çırak değil, usta gerek Binali Başkanım, usta sensin” sözleri arasında salona giren Yıldırım, uzun süre ayakta alkışlandı. 
TAKSİTLE DURAK AÇILDIĞINI İLK KEZ GÖRÜYORUZ
Hazır teleferiğin yıllardır çalıştırılamadığını, 8 yıldır metronun da bitirilmeyerek İzmirlinin sırtına kambur olduğunu söyledi. Mevcut başkanın ‘306 kilometrelik metro yapacağız’ açıklamasının gerçekle örtüşecek bir tarafı olmadığını kaydeden Yıldırım, “Yılda bir durak açılıyor. Bu hızla giderse 600 yıl sonra ancak biterr. Bu yıl bitirdiği metro sadece 400 metre. Taksitle metro bitirildiğine de yeni şahit oluyoruz. Metro bir durak açılmaz. Bu tehlikeli ve güvenlik sorunu yaratır. İzmir’in başkanı sayesinde Türkiye ilk kez bunu da gördü” şeklinde konuştu. 
10 YIL YAT, ŞİMDİ TEMEL AT
Seçim üzeri apar topar temel atma ve açılış telaşına düşüldüğünü kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu; “10 yıldır yatılmış, şimdide apar topar anlaşmalar imzalar atılıyor. 10 yıl yat, şimdi de temel at. Ne gereği vardı. Kendinize güveniyorsanız, 3 gün daha beklersiniz. Kredi anlaşmaları yapılıyor, galiba giderayak ‘sıvayalım öyle gidelim’ diyorlar. Ama merak etmeyin. Hepsinin hesabını tek tek sorarız. İzmirlilerin hakkı hukuku neyse hepsinin arkasındayız. Konak ilçesinde İlknur Denizli, Büyükşehir Belediyesi’nde ben hizmetkarınız olacağız.”
TÜM İŞLERİNİ BÖYLE YAPIYORLARSA…
İzmir’i mesken tutan Mardinlilerin dertlerine hakim olduklarını ve dermanını da bildiklerini sözlerine ekleyen Yıldırım, zamanın İzmir’i şanına yakışır bir hale getirme zamanı olduğunu belirtti. Yıldırım, şöyle devam etti; “Uzundere’ye yerleştirilen hemşehrilerimizin yanına gittik, bu kadar duyarsızlık hiçbir yerde görmedim. Bunlar tüm işlerini böyle yapıyorlarsa Allah İzmirlilere yardım etsin. Ama bunların bu şehire yaptıkları zulüm sona erecek.
İZMİR HİZMETİN VARSA KONUŞACAKSIN
Türkiye’nin yağmur yağsın diye dua ettiği yerde, İzmir’in başkanlarının ‘yağmur yağmasın’ diye dua ettiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti; “İzmir, hizmeti gerçekleştiren, tecrübesi olan bir ekip istiyor. Mardin ilini gidip gördünüz, Türkiye’de yaptıklarımızı biliyorsunuz. Biz her şeyin üstesinden geliriz. Bunlar laf değil. İzmir’deki işlerin çok fazlasını 11 yılda yaparak geldik. Biz bir şey söylüyorsak, arkasında dağ gibi hizmetlerimiz var. Mevcut başkan önce İzmir’e ne yaptığının hesabını versin. Ben İzmir’e yaptıklarımı sayarsam sen sayamadıklarınla mahcup olursun. İnsan konuşurken lafın nereye gideceğini bilmeli. Laf olsun torba dolsun diye konuşulmaz. Torbanda hizmetin varsa konuşacaksın.” 
MİDYEYİ YASAKLAYACAKMIŞIZ
Seçim yaklaştıkça ne tür yalan ve iftira atacaklarını şaşıran rakiplerin son olarak da ‘midyeyi yasaklatacaklarmış’ yalanını ortaya attığını dile getiren Yıldırım, “Bu da nereden çıktı ya. Bir bu eksikti. Miting yaptık. Gündoğdu’ya 250 bin İzmirli geldi. İlçelerden akın akın geldiler. İnsanlar bayrama gider gibi geldi. Çoğu da yolda kaldı gelemedi. Böyle bir manzara karşısında bu beyler çıktı ‘midyeyi kabuğuyla yiyenler’ dedi. Bunun karşısında söylenecek söz bulmak güç. Pazar günü seçimde midyeyi yiyeceksiniz kabuğunu da onlara göndereceksiniz, anlaştık mı?.”
CHP’den ayrılacak AK Partiye geçen partililere rozet takan Binali Yıldırım, sevgi gösterileri arasında uğurlandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894