• BIST 9548.09
  • Altın 2484.705
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.5602
  • İzmir 26 °C

Çek Numarasıyla da Sorgulama Yapılabilecek

Çek Numarasıyla da Sorgulama Yapılabilecek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Kayıt Bürosu (KKB) arasında imzalanan protokol kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) bünyesinde Kredi Kayıt Bürosu (KKB) kuruldu. Şirketler ve firmalar bu sayede

Adnan saka Ticaret Hayatındaki Sisli Hava Ortadan Kalkıyor

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Kayıt Bürosu (KKB) arasında imzalanan protokol kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) bünyesinde Kredi Kayıt Bürosu (KKB) kuruldu. Şirketler ve firmalar bu sayede kendilerine ait “Çek ve Risk Raporlarını” görebilecek ve istedikleri takdirde bunları üçüncü kişilerle paylaşabilecek.

ALTO bünyesinde kurulan Kredi Kayıt Bürosu ile ilgili açıklama yapan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bu oluşum sayesinde şirketler ve firmaların artık çek veya senet alacağı tüccarların sicilini anında görebileceğini ve bu durumun ekonomi ve ticaret hayatına önemli katkılarının olacağının altını çizdi.

Çek Numarasıyla da Sorgulama Yapılabilecek
Çek raporlarının internet ortamında görülebilmesiyle ticarette var olan bulanıklığın ortadan kalkacağını belirten Başkan Saka, Kredi Kayıt Bürosu hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Saka: “Günümüz ticaret hayatında karşılıksız çek, şirketler için önemli bir problem durumunda. Bu problemi aşmak amacıyla TOBB ve KKB arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Odamız ile TOBB arasında bir sözleşme gerçekleştirilerek Odamız bünyesinde Kredi Kayıt Bürosu kurulmuştur. Böylece artık şirketler ve firmalar KKB’ye kayıt yaptırabileceklerdir” dedi.
Başkan Adnan Saka, “Şirketler öncelikle Kredi Kayıt Bürosu web sayfasına (www.kkb.com.tr) girip başvuru formunu dolduracaklar ve bu formdaki bilgilere istinaden sözleşme hazırlayıp web sayfasının çıktısını alarak odamıza müracaat edeceklerdir. Hazırlanan sözleşme oda yetkilisi tarafından kontrol edilerek, bilgilerin doğruluğundan sonra KKB’ye kayıt yapılacaktır. Odamız; bu imzaları (imza sirküleri üzerinden) ve sözleşmeyi, imzalayanların buna yetkili olduklarını (ticaret sicil gazetesi üzerinden) kontrol ettikten sonra, bu sözleşmenin uygun olduğunu elektronik ortamda KKB’ye teyit edecek ve KKB tarafından firma yetkilisine kullanıcı kodu ve şifreleri verilecektir” diyerek başvuru süreci hakkında bilgilendirdi.

Şirketlerin Pozitif Sicili de Artık Görülebilecek
Konuşmasının devamında Başkan Saka, “Uygulamaya geçilen bu sistem sayesinde şirketler, Çek Raporu’na, çek veya poliçeyi düzenleyen gerçek ya da tüzel kişinin geçmiş pozitif ve negatif çek performansına, 2007 sonrası pozitif çek bilgileri ve 2009 sonrası negatif çek bilgilerine, ödenen ve ödenmeyen tüm çeklere, ilk ve son karşılıksız çıkan çeklere, ödenen ve yazılan son çekin bilgilerine ve Risk Raporu’na ulaşabilecekler” diye konuştu.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894