• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İzmir 20 °C

Mucizevi Bitki Maca'nın Faydaları

Mucizevi Bitki Maca'nın Faydaları
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Maca bitkisinin faydaları 200 yılı aşkın bir süreden beri biliniyor. Fiziksel görünümü şalgamla benzerlik gösteren maca bitkisi, dünyada tek bir yerde; Peru’nun And Dağları’nda yetişiyor. Besin değerleri oldukça yüksek olan, prote

MUCİZEVİ BİTKİ ‘MACA’NIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Maca bitkisinin faydaları 200 yılı aşkın bir süreden beri biliniyor. Fiziksel görünümü şalgamla benzerlik gösteren maca bitkisi, dünyada tek bir yerde;  Peru’nun And Dağları’nda yetişiyor. Besin değerleri oldukça yüksek olan, protein bakımından da zengin olan maca bitkisinin kısırlıktan rahat bir menopoz dönemine, devamlı zinde kalmaktan stresi azaltmaya kadar insan sağlığına birçok faydası bulunuyor.

Tarihteki kullanımı İnka’lara kadar uzanan maca bitkisi, Peru halkı tarafından yüzyıllardan beri hem bir besin hem de şifalı bir bitki olarak kullanılıyor. Bu bitkinin faydaları 200 yılı aşkın süredir uzmanlar tarafından takip ediliyor. Dünyada tek bir yerde, Peru’nun And Dağları’ndaki 4000-4500 metre yükseklikteki platolarda yetişen maca bitkisi köklerinde çok yüksek miktarda besin değeri taşıyor. Aynı zamanda insan sağlığına da birçok faydası bulunan bitkinin; erkeklerde üretkenliği artırdığı, kadınlarda ise menopoz dönemindeki sıkıntıları azalttığı biliniyor.

İnsan vücudu dokuz ana aminoaside ihtiyaç duyuyor. Fakat bunları üretemediği için farklı besinlerden alması gerekiyor. Maca bitkisi dokuz ana aminoasitlerden yedisini, üç esas yağ asidinden de ikisini bir arada bulunduruyor. Mercimekte bulunan demirin ve sütte bulunan kalsiyumun ise iki katına sahip bu bitki, stres ve yorgunluğu gideriyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Maca Bitkisi Erkeklerde Sperm Sayısını Artırıyor

Peru bölge halkı, maca bitkisinin faydalarından yüzlerce yıl öncesinden beri haberdar. Fiziksel görünümü şalgama benzeyen maca bitkisi, tıpkı şalgam gibi geleneksel ve öğütülerek granül bir madde halinde kullanılıyor. Bilhassa da libido artışı ve doğurganlık için maca bitkisi sıkça tüketiliyor.

Maca bitkisinin doğal afrodizyak özelliği olduğunu belirten İsviçreli Dr. Georges-Antoine de Boccard; “Maca bitkisi erkeklerdeki sperm kalitesini, cinsel performansı artırmak üzere kullanılıyor. Son yıllardaki araştırmalarda erkeklerin üretkenliklerinin düşüşe geçtiği, çiftlerin yüzde 50’sinin kısırlık sorununun erkeklerden kaynaklandığı görülüyor. Cayetano Heredia Üniversitesi’nde (Lima) Dr. G. Gonzales’in yapmış olduğu bir çalışma ile maca bitkisinin, hem seminal sıvının hacmini, hem de spermatozoitlerin sayısını ve hareketliliklerini 2 katına çıkarttığı gözlemlendi. 2001 yılında 4 ay boyunca düzenli bir şekilde maca verilen bir grup erkeğin bu süre sonunda, hiçbir hormonsal değişikliğe uğramadan, spermatozoitlerinin 140 milyondan 259 milyona çıktığı, hareketli spermatozoitlerinin ise 87 milyondan 183 milyona yükseldiği ortaya kondu.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894