• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İzmir 17 °C

Yerel Tohumlar Foça'da Paylaşımda

Yerel Tohumlar Foça'da Paylaşımda
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / ‘2014 Aile Tarım Yılı’ kapsamında, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği tarafından; Foça Belediyesi, Foça İlçe Tarım Müdürlüğü ve Foça’lı çiftçilerin destekleriyle fideye dönüştürülen yerel tohumlar paylaşıma

YEREL TOHUMLAR, FOÇA’DA PAYLAŞIMA SUNULDU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / ‘2014 Aile Tarım Yılı’ kapsamında, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği tarafından; Foça Belediyesi, Foça İlçe Tarım Müdürlüğü ve Foça’lı çiftçilerin destekleriyle fideye dönüştürülen yerel tohumlar paylaşıma sunuldu.

Tohum fideleri, 19 Nisan Cumartesi günü, Foça Demokrasi Meydanı’nda açılan stantta, üreticilerin paylaşımına sunuldu. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,  Slow Food standını ziyaret ederek, Zeytindalı Birliği üyeleri ile görüştü ve çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ulusal Tohum Merkezi, Buğday Derneği, Can Yücel Tohum Merkezi, Karaot Köyü, Şile Ovacık ve çeşitli tohum takas şenliklerinden, menşei belli olan tohumları topladıklarını ve fideye dönüştürdüklerini belirten Slow Food Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen;‘‘Yerel tohum takas modelini, yöremizde de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bugün burada, ileriki zamanlarda Foça’da yapmayı planladığımız ‘Tohum Takas Şenliği’ne zemin hazırlamak istedik. Tarım Müdürlüğümüzün de destekleriyle, ilçemizdeki değişik bölgelerden tohumlarımızı aldık ve fide haline getirdik. Doğal olan, hibrit olmayan ürünlerin alınıp tüketilmesini sağlamak amacındayız. Menşei belli olan, herhangi bir hastalığı olmayan; domates, patlıcan, biber vb. sebze türlerinin iyi tohumlarını topladık. Bugün standımızdan fide alan üreticilerimiz, gelecek yıl ortaya çıkan tohumların birazını bize verecek, birazını da yine kendisi kullanacak. ‘GDO’ya Hayır Platformu’nun bir üyesi olarak, GDO’suz ürünler yaratmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah, toprağımıza daha bereket getirecek bir katkı sağlamış oluruz. Tohumlarımız, geleceğe bırakacağımız mirastır. Destekleri için, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a, Foça İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine ve Foçalı çiftçilerimize çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894