• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İzmir 25 °C

Devlet Bahçeli Soma'da...

Devlet Bahçeli Soma'da...
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maden faciasının yaşandığı Soma'ya giderek, incelemelerde bulundu.
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ, SOMA'DA 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maden faciasının yaşandığı Soma'ya giderek, incelemelerde bulundu. MHP Soma İlçe Teşkilatı’nda İl Başkanı Tanju Balatlı’dan facianın bilançosu ile ilgili brifing alan Bahçeli, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte olayın meydana geldiği yerde kurulan kriz merkezini ziyaret etti, faciada hayatını kaybedenlerin kabrine giderek dua etti.
 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maden faciasının yaşandığı Soma ilçemizi ziyaret etti. Bahçeli’nin Soma’daki temaslarına Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ve MHP Soma İlçe Teşkilatı da eşlik etti. İlk olarak MHP Soma İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden MHP Lideri Bahçeli, burada MHP İl Başkanı Tanju Balatlı’dan facianın bilançosu hakkında brifing aldı. Daha sonra MHP İlçe Teşkilatı önünde basına açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Bu hepimizin acısıdır. Allah kimsenin başına vermesin ama bunun altından da milletçe kalkacağız” dedi. Patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bahçeli, “Milletimizin acısı çok büyüktür. Yaşanan facia hepimiz çok derinden vurmuştur. Çok sayıda emek şehidimiz, hayatını kaybetmiştir. Devletimiz eldeki imkanlarla elden gelen gayreti göstererek, hem hayatlarını kaybetmişleri dışarıya almak, mahsur kalanları kurtarabilmek, hem de yaraları sarabilmek için üstün gayret göstermektedir. Özellikle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız'ın olayın başından itibaren Soma'da bulunması krizi yönetmesi, koordineli bir arama kurtarma çalışması başlatmış olması, milletimizin her şart altında devletimizin yanında olduğunun güzel bir işareti olarak kabul edilmelidir. Üzüntümüz büyüktür. Yaralar mutlaka sarılacaktır” diye konuştu.
 
Altından kalkacağız
Sağduyu çağrısında bulunan Bahçeli, “Ülkemizde zaman zaman çok büyük facialara sebep olan olaylar yaşanmaktadır. Bu olayların ilk gününden itibaren devletin erkanının buraya yardımcı olmak taziyelerde bulunmak amacıyla gelişleri ve gelen devlet büyüklerini karşılama için başta emniyet mensupları ve devlet yönetiminin ilçe yönetiminin bunlarla meşgul olması hizmetlerin aksamasına, koordinasyonun zayıflamasına sebep olmaktadır. Buraya gelen her kimse sakin soğukkanlı olmalı. Toplumun acısını paylaşırken yeni acılara sebebiyet verecek kargaşalardan da uzak durmalıdır. Her türlü gayretin ortaya koyanlara teşekkürlerimi ve şükranlarımı diliyorum başsağlığı dileklerimizi Soma halkına sunmak istiyorum. Anlayışlı ve tedbirli olmak gerekir. Allah kimsenin başına vermesin. Bunun altından da kalkacağız inşallah” açıklamasında bulundu.
 
Sabırla beklemekte yarar var
Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, cenazelerin ardından facianın nasıl ve neden olduğu yönündeki soruların bir daha yaşanmaması için gerek TBMM'de, gerekse konularını bilen uzmanlar tarafından tartışılması gerektiğini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Evlatlarından haber alamayan vatandaşlarımızın da sabırla beklemelerinde yarar var. İnşallah hayırlı haberler ulaşabilir. Bu hepimizin acısıdır. Allah kimsenin başına vermesin ama bunun altından da milletçe kalkacağız inşallah” dedi.
 
Kriz merkezini ziyaret etti
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte olayın meydana geldiği yerde kurulan kriz merkezini de ziyaret eden Bahçeli, burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile bir araya geldi. Yıldız’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bahçeli, faciada hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezarlığa gitti. Burada hayatını kaybeden işçiler için dualar edildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894