• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İzmir 20 °C

Yeryüzü Doktorları Orta Afrika'da...

Yeryüzü Doktorları Orta Afrika'da...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Yeryüzü Doktorları Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara yönelik etnik kıyıma sessiz kalmıyor.
ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ’NİN YARDIM ÇIĞLIĞINA GÖNÜLLÜ DOKTORLAR KOŞUYOR... 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Yeryüzü Doktorları Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara yönelik etnik kıyıma sessiz kalmıyor. 21 Mart itibari ile başlayan saldırılar sonrası her mecrada seslerini duyurmaya çalışan Orta Afrikalı Müslümanlar için öncelikli ihtiyaçlar ilaç ve gıda…
Orta Afrika’da Müslümanlara karşı başlatılan soykırım üçüncü ayına girmek üzere. Müslümanlar açlık ve sefaletin yanı sıra sağlık problemleriyle de mücadele ediyor. 
Anti – Balaka Milisleri camilere, kiliselere sığınan Müslümanları akıl almaz saldırı ve işkencelere maruz bırakıyor. Ülkede 700 bin kişi ülke içinde mülteci, 400 bin kişi ise Kamerun, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Kongo gibi ülkelere sığındı. 
 
Yeryüzü Doktorları, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yerlerinden edilmiş sivillere tıbbi yardım götürmek için bir kampanya başlattı. “Yardım istemek için uzanmış bir eli de siz tutun” diyen Yeryüzü Doktorları ülkede 5 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu ifade ediyor.
 
Proje kapsamında Merkez Camii’ne yakın bir alanda bir klinik açılıyor, Kamerun ve Çad’daki mülteci kamplarına ilaç ve gönüllü sağlık ekibi gönderiliyor. Yüz binlerce göçmenin sığındığı Çad ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki hastanelerin kapasitelerinin geliştirilmesi için de bu hastanelere ekipman da götürülecek. 
 
Doktor yok, gıda yok, okul yok…
Bangui Merkez Cami Müslümanlar Birliği, anti-balaka örgütünden zulüm gören kişiler için acil ihtiyaç listesi yayınlandı. Listede kalıcı bir dispanser, farklı branşlarda uzman hekimlerin periyodik bölge ziyaretleri, hijyen problemlerinin düzeltilmesi için temiz su temini ve genel hayat şartlarının iyileştirilmesi gibi ihtiyaçlar yer aldı. Ramazan boyunca gıda isteğinin de yer aldığı listede Müslüman çocukların neredeyse mahrum bırakıldığı eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için gerekli bursların sağlanması da talep edildi.
Orta Afrika’daki sivillere yardım ulaştırmak için  www.yeryuzudoktorlari.org sitesindeki kampanyalar bölümünden online olarak ya da OAC yazıp 6612’ye yollayarak bağış yapılabiliyor.
 
Yeryüzü Doktorları Derneği Hakkında:
Nisan 2000’de uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak kurulmuştur. 
Birleşmiş Milletler ECOSOC üyesi olan dernek ayrıca BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afet Yönetim ve Koordinasyon Ofislerinin (UNDAC) eğitim ve tatbikatlarına iştirak ederek, saha operasyonlarında adı geçen kuruluşlara akredite olarak çalışmaktadır. Bununla birlikte UNICEF, WHO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibi devletlerarası kuruluşlarla paydaş olarak projeler yürütmektedir. Yeryüzü Doktorları ayrıca BM En Az Gelişmiş Ülkeler STK Forumu’nun ev sahibi ülke koordinatörlüğünü de yürütmektedir.
 
Kurulduğu günden bu yana 30’u aşkın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götürmüştür.
 
Dünya çapında 3.000’i aşkın gönüllüsü ile faaliyetlerini sürdüren Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu; Başkan Dr. Kerem Kınık, II. Başkan Uzm. Dr. Havva Sula, Genel Sekreter Uzm. Dr. Yahyahan GÜNEY, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Muhammed Karabacak, Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ve Doç. Dr. M. Akif Kaygusuz’dan oluşmaktadır.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894