• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İzmir 25 °C

KDV Tebliğinde ÖNEMLİ Değişiklikler

KDV Tebliğinde ÖNEMLİ Değişiklikler
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Bilgilendirme Toplantısı 11 Haziran Çarşamba günü İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’n

YENİ KDV TEBLİĞİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER GETİRDİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Bilgilendirme Toplantısı 11 Haziran Çarşamba günü İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya değerli bürokratların yanı sıra İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ferhat Alemdar, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Gelir Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Arabacı, Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı Müdür Vekilleri Mustafa Ersan ve Erçin Şahin katıldı.

İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ferhat Alemdar açılış konuşmasında İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı olarak; İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın katkıları ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın katılımıyla düzenlediğimiz bu toplantı ile amacımız; “KDV Genel Uygulama Tebliği”ni anlatmak ve tereddüt hâsıl olabilecek hususlara ışık tutmaktır. Gelir İdaresi Daire Başkanımız Sayın Mehmet ARABACI Üstadımıza ve ekibine katkılarından dolayı şahsım ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı adına teşekkür eder,“KDV Genel Uygulama Tebliği’nin ülkemize ve vergi sistemimize hayırlı olmasını temenni ederim” diye belirtti.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin  “Yıllardır devam eden KDV tebliğlerini tek bir tebliğ altında toplama çalışmaları nihayet tamamlanmış ve 123 adet tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır. Bu zor ve zahmetli çalışmayı gerçekleştiren ekibi bugün burada misafir etmekten büyük bir onur duyuyoruz. Kendilerine bu önemli çalışmadan dolayı sonsuz teşekkürler ediyoruz.” dedi.

Tek Tebliğle birlikte pek çok olumlu düzenlemenin hayata geçirilmiş olduğunu belirten Çetin, ancak bu tebliğe rağmen bazı sorunlarında hala çözülememiş olduğunun altını çizdi.

Çetin sözlerine “KDV tebliğlerinin tek tebliğ haline getirilmesi projesi en az on yıllık bir projedir. Bu kapsamlı tebliğin detayına girildiğinde, çok fazla değişikliğin yapıldığı ve daha önce özelgelerde yer alan görüşlerin bu tebliğde toplandığı görülmektedir. Tebliğleri birleştirme çalışması, mükellefler lehine yepyeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirilmiştir.  Bu nedenle beklenti de çok yüksek olmuştur. Fakat beklentilerin önemli bir kısmı karşılanamamıştır. Sanılanın aksine, bu tebliğin KDV iadelerindeki gecikmeleri önleyecek nitelikte olmadığı düşünülmektedir.” diye devam etti.

Gelir Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Arabacı “Tebliğin çalışmalarına yaklaşık 10 yıl kadar önce başlanmıştır. Son 1.5 yılda Gerek buradaki müdür arkadaşlarımız gerek Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ilgili birimlerinde çalışan arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Bu çalışma nihayete erdirilene kadar çalışma arkadaşlarımız, Sivil toplum örgütleri, YMM Odaları, SMMM Odaları ve diğer ilgili Odalar ile görüş alışverişinde bulunulup, ciddi değerlendirmeler sonucunda nihayete varılmıştır. Tebliğ’de yapılabilecekleri yaptığımızı düşünüyorum. Vatanımıza,  milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diye belirtti.  

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894