• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İzmir 21 °C

Türk KIZILAY'I Teşekkür Edecek

Türk KIZILAY'I Teşekkür Edecek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Bu yıl kuruluşunun 146. Yılını kutlayan Türk Kızılayı, 14 Haziran’da Kan Bağışçılarına Madalya verecek. Marko Paşa'nın öncülüğünde 146 yıl önce Hilal-i Ahmer adıyla kurulan Türk Kızılayı, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları gü
KIZILAY, DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜ’NE HAZIR
 
TÜRK KIZILAY’INDA, BAĞIŞÇILARINA MADALYA İLE TEŞEKKÜR
 
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Bu yıl kuruluşunun 146. Yılını kutlayan Türk Kızılayı, 14 Haziran’da Kan Bağışçılarına Madalya verecek. Marko Paşa'nın öncülüğünde 146 yıl önce Hilal-i Ahmer adıyla kurulan Türk Kızılayı, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.
 
DR. GÖK: GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇILARIMIZI ONURLANDIRACAĞIZ”
Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü” çeşitli etkinliklerle Türk Kızılayı tarafından kutlandığını ifade ederek, 14 Haziran’da yapılacak etkinlikle Türk Kızılayı’na gönül vermiş, hiçbir karşılık beklemeksizin hayat kurtaran “Gönüllü Kan Bağışçılarının” onurlandırılacağını söyledi.
 
SADECE AFETLERDE DEĞİL, YAŞAMIN HER ANINDA 
Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök yaptığı açıklamada; “Türk Kızılayı sadece afetlerde değil, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Yanı sıra, ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için 16 Bölge Kan Merkezi ve 61 Kan Bağışı Merkezi ile “Güvenli Kan Temini Programı”nı başarıyla sürdürmektedir. Tüm bu yapılanma ve faaliyetler yalnızca gönüllü kan bağışçılarının varlığı ile anlam kazanabilmektedir.” Dedi.
 
14 HAZİRAN’DA BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR MADALYASI
“ABO kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran, Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilmiştir.” Diyen Dr. Gök, “Her yıl 14 Haziran’daki etkinliklerimizle gönüllü ve düzenli kan bağışçılarımızı onurlandırıyoruz. Yıl içerisinde belirli sayıda kan bağışına ulaşmış bağışçılarına madalyalar takdim etmekteyiz” şeklinde konuştu.
 
TÖREN, İZMİR HİLTON OTELİNDE
Türk Kızılayı İzmir Kan Bağışı Merkezi, 14 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’de İzmir Hilton oteli Barbaros Paşa Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte 45 kez kan bağışında bulunan bağışçılara Plaket, 35 kez kan bağışında bulunan bağışçılara  Altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan bağışçılara Gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan bağışçılara Bronz madalya verilecek.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894