”Aliağa’yı Yeniden İnşa Ediyoruz”

İzmir’in Aliağa ilçesinde AKP ilçe kongresi bugün yapıldı. Konuşmaların uzaması nedeni ile oy verme işlemine 16,30 da başlanabildi. Kongreye katılımın yüksek olması nedeni ile oy kullanma işlemi 18:30 da sona erdi.

2006-02-25 21:43:22

İzmir’in Aliağa ilçesinde AKP ilçe kongresi bugün yapıldı. Konuşmaların uzaması nedeni ile oy verme işlemine 16,30 da başlanabildi. Kongreye katılımın yüksek olması nedeni ile oy kullanma işlemi 18:30 da sona erdi. Yapılan sayımda Aliağa merkez köy ve beldelerinde bulunan toplam 414 delegenin 383ü oy kullandı. 1 zarfın boş çıktığı, 1 oyunda geçersiz sayıldığı seçimde geçerli oy sayısı 381 olarak açıklandı. Kongrede sarı liste ile seçimlere katılan Eski teşkilat başkanı serbest muhasebeci Hüseyin Aslan 175 oyda kalırken, yeşil liste ile seçimlere katılan il genel meclis üyesi İnşaat Mühendisi Uğur Türkan 206 oy aldı. AKP Aliağa ilçe başkanlığı seçimlerini 206 oy alan il genel meclis üyesi İnşaat Mühendisi Uğur Türkan Kazandı.

KAYA:”ALİAĞAYI YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ”

Bugün saat 13.00 başlayan kongreye eski yönetimin faaliyet raporunun okunup oylanması ile başladı. İlçe başkanı Müjdat Bıçakçının veda konuşması delegeler ve gelen misafirler tarafından ayakta alkışlandı. Müjdat Bıçakçının ardından kürsüye Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya geldi. Kongre konuşmasında Kaya, iki yıl önce yapılan yerel seçimlerinde 3 dönem süren CHP iktidarını yıkıp seçimleri kazandıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:”hiç yorulmadan hiç yılmadan göreve geldiğimiz günden bu güne kadar aynı hızda ve tempoda Aliağa’ya hizmet için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Seçim öncesi olduğu gibi seçimlerden sonra da iktidarı devraldığımızda karşılaştığım tablo karşısında hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadık. Çünkü vatandaşımız bu enkazı en iyi bilen ve içinde yaşayanlar olarak düzeltmemiz için bu görevi bize tevdi etmişlerdi. İki yıldan beri yaptığımız planlama ve organizasyonlar sonucunda belediye şu an çağdaş hizmet verebilir duruma geldi.. 2006 yılının ilk ayından itibaren başta alt yapı çalışmaları olmak üzere Aliağamızın her yerinde kazma kürek sesleri gelmeye başladı. Bu yılsonunda Aliağa’yı yeniden inşa etme çalışmaları kapsamında irili ufaklı 20 projemiz bitecek ve Aliağamız yaşanabilir bir kent olma yolunda koşarak yoluna devam edecektir.”dedi.

TÜRKAN:”BU LİSTE ALİAĞA’YI 2007 YE HAZIRLAYACAK”

Kongrede Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Tevfik Ensari, Mehmet Tekelioğlu, İl Başkanı Ali Aşlık birer konuşma yaptılar. AKP Aliağa İlçe Kongresi’nde başkanlığı kazanan İnşaat mühendisi ve İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Türkan’ın yönetim Kurulu listesi şöyle:

Kazım Ulaş, Mustafa Özkurt, Bülent Duru, Gülsüm Irmak, İsmail Önder, Hüseyin Seven, Mustafa Pak, Hasan Kırca, İlhan Özin, Ahmet Şirin, Muhammed Yılmaz, Fethiye Yeşil, İsmail Meşe, Mehmet Yeşil, Muammer Aslan, Hasan Kurt, Necibe Akınç, Hür Erdem Ünal, Ömer Özgenç, Fatih Kara, Yaşar Gidici, Abdullah Akyol, Özay İpek

İl Delege Listesi : Tansu Kaya, Müjdat Bıçakçı, Uğur Türkan, Kazım Ulaş, İsa Önal, Mustafa Özkurt, Şerafettin Bulut, Nihal Toprakçı, Ünal Türkan, Remzi Kösem, Hamdi Erdem, Hüseyin Arslan, Ahmet Yılmaz, Sebahattin Bilican, Nazım Bilgili

Aliağa Düğün Salonunda büyük bir katılım ile gerçekleşen Aliağa AKP ilçe kongresine çok sayıda davetli de katıldı. Devlet Bakanı Abdüllatif şener’in de katıldığı kongreye; İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Tevfik Ensari, Mehmet Tekelioğlu, Zekeriya Akçam, 2004 AKP İzmir Büyükşehir başkan Adayı Taha Aksoy, İl Başkanı Ali Aşlık ve yönetim Kurulu üyeleri, AKP İlçe ve belde başkanları, çevre il, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

https://www.gunaydinaliaga.com/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.