Sanat Tiyatrosu Kuruldu

Tüpraş HEM Tiyatrosu’nun kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini 2003 yılından beri sürdüren Metin Güler, 22 Temmuz 2006 Cumartesi günü görevinden istifa ederek ayrıldı. 3 yıldır HEM tiyatrosunda bir çok çalışmaya imza atıp 19 oyun yöneten ve birçok tu

2006-08-03 01:19:52

TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ TİYATROSU’NDA ÜZEN İSTİFA

Tüpraş HEM Tiyatrosu’nun kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini 2003 yılından beri sürdüren Metin Güler, 22 Temmuz 2006 Cumartesi günü görevinden istifa ederek ayrıldı. 3 yıldır HEM tiyatrosunda bir çok çalışmaya imza atıp 19 oyun yöneten ve birçok turne yaptıran Güler’in istifası üzüntüyle karşılandı. Bugüne kadar Ocak, Taziye, Aman Ne Hoş, Vah Baba Vah, Sınır, Pişti, Keşanlı Ali Destanı, Sevgili Doktor, Naaş-I Muhteremler, Ti-Vizyon, Atatürk Destanı ve Çatlaklar Oteli gibi oyunları kapalı gişe sahneleyen topluluğun sanat yönetmeni Metin Güler, sanat çalışmalarına aynı şevk ve inançla devam edeceğini açıkladı.

“YENİ HEM YÖNETİMİYLE İYİ NİYETLİ TAVIR UYUŞMAZLIKLARI ”

13 yıldır tiyatronun içinde yer alan, 7 yıl Menemen Belediye Tiyatrosu’nu çalıştıran Metin Güler, bu güne kadar hiçbir kurumdan istifa ederek ayrılmadığını dile getirerek “Tüpraş HEM kurumuyla yıllardır yapmış olduğum tüm çalışmalardan dolayı mutluyum ve gururluyum. Çünkü HEM’li olmak bir ayrıcalıktır. Ama gerek yeni Halk Eğitim Merkezi yönetimiyle iyi niyetli tavır uyuşmazlıkları, gerekse de sanat şiarımızı daha da genişletip özel ekip kurma adına böyle bir karar aldım” dedi.

Aliağa’da sanat çalışmalarına aynı hızla devam edeceğini ifade eden Metin Güler, “Tüpraş HEM Tiyatrosu’nda hayatımın en güzel günlerini geçirdim. Bu mutlulukta payı olan herkese sevgilerimi sunuyorum. 2003 yılından beri bizden sonsuz desteklerini esirgemeyen öncelikle Kaymakamımız Sayın Emir Osman Bulgurlu ve Belediye Başkanımız Sayın Tansu Kaya’ya, İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Yaşar Özdemir’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yakup Tatlıcı’ya, Şube Müdürümüz Sayın Sedat Güç ve Sayın Sami Balcı’ya, 3 yılı beraber paylaştığımız müdürümüz Sayın Rıza Akdeniz’e, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Sayın Salih Arıkoğlu’na, yöneticilerimize, Petkim Genel Müdürümüz Sayın Kenan Yavuz’a, başta Petrol-İş ve sivil toplum kuruluşlarına, değerli basınımıza, öğretmen arkadaşlarıma, velilerime, öğrencilerime ve tüm Aliağa’lı sanatseverlere teşekkür ederim. Bundan sonra da desteklerini yüreklerimizi açmış bekliyoruz” dedi.

ALİAĞA SANAT TİYATROSU DOĞUYOR!

Aliağa’da başarılı tiyatro geçmişiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Metin Güler, şimdi de Aliağa Sanat Tiyatrosu’nu kurmak üzere harekete geçti. Güler konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sanat ve sevgi kokan bir Aliağa için perdelerimiz daha sık açılacak. Açılmalı ki gençlerimiz daha çok üretsin, içlerindeki koca dünyaya açılabilsin. Her bitiş bir başlangıçtır ve o başlangıç ise Aliağa Sanat Tiyatrosu olacak” dedi.

https://www.gunaydinaliaga.com/ sitesinden 18.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.