İlk “Atatürk Parkı” Açıldı

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü anısına yaptırılan "Atatürk Parkı"nı hizmete açtı. İlçede Atatürk Mahallesi, Fatih Caddesi üzerinde bulunan ve Büyük Önder Atatürk'ü

2006-09-14 23:17:18

VALİ KÖKSAL ALİAĞA'DA ATATÜRK'ÜN 125. DOĞUM YILDÖNÜMÜ ANISINA YAPTIRILAN PARKI HİZMETE AÇTI

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü anısına yaptırılan "Atatürk Parkı"nı hizmete açtı.  İlçede Atatürk Mahallesi, Fatih Caddesi üzerinde bulunan ve Büyük Önder Atatürk'ün ismine ithaf edilen parkı hizmete açan Vali Köksal, "yeşil alanları ne kadar artırırsak, çağdaşlaşmış bir ülke oluruz" dedi. Açılış töreninde halka hitap eden Vali Köksal, "Belediye Başkanlarımız bulundukları ilçelerdeki park sayılarını artırıp, yeşil alan düzenlemelerine önem versinler. Parklara yapılan hizmet en kalıcısı, en güzeli. Sadece parkları yapıp bırakmak da yeterli değil. Onları korumak, bakımını ve temizliğini yapmak da gerekir. Çağı yakalama ölçüsü olarak dünyada yeşil alanlar da ölçü sayılıyor. Yeşil alanları ne kadar artırırsak, çağdaşlaşmış bir ülke oluruz" diye konuştu. Atatürk'ün 125. doğum yıldönümünü Başbakanlık genelgesi doğrultusunda İzmir'de de görkemli törenlerle kutlamakta olduklarına işaret eden Vali Köksal, "İzmir'in İl ve İlçelerinde oluşturduğumuz kurullarda İzmir ilinin Atatürk'ün 125. Doğum yıldönümü kutlama kitapçığını oluşturduk. İzmir'de 125 etkinlik planladık. Bu program doğrultusunda kutlamalar sürüyor. Aliağa ilçemiz de bu programa Atatürk Mahallesi'ne "Atatürk Parkı"nı yapıp hizmete açarak katılıyor" şeklinde konuştu. Aliağa'nın sanayileşen ve buna paralel olarak da hızla şehirleşen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Vali Köksal, "Şimdiden parkların yapımına önem verirsek ileride sıkıntıya düşmeyiz. Bu boş alanlar park değil de ev olduktan sonra, Park ve yeşil alan yapmak zor olur. Onun için daha şimdiden bu önlemleri alan Aliağa'nın Genç Başkanı Tansu Kaya'yı kutluyorum. Üç beş sene sonra buradaki ağaçlarda büyüdüğünde adeta bir vaha gibi görünecek. Parkta spor tesisleri de var. Buralardan sporcu gençlerimiz de yetişecek" dedi.

ATATÜRK'ÜN ADINI TAŞIYAN İLK PARK

Törende bir konuşma yapan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'da açılışı yapılan parkın 1982 yılında ilçe olan Aliağa'da "Atatürk" isminin verildiği ilk park olduğunu söyledi. Başkan Kaya, "2006 yılı Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın genelgesi doğrultusunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yılı ilan edildi ve yurdun değişik yerlerinde kutlanıyor. Biz de ilçemizde  Büyük Önder'in ismine yakışır bir park yapmaya gayret gösterdik. Göreve geldiğimizde ilçede 150 bin metrekare yeşil alan vardı. Biz bu mevcut yeşil alanların 50 bin metrekaresini yeniden elden geçirdik. Yıl sonuna kadar Aliağa'da 110 bin metrekare yeni yeşil alan hazırlayarak hizmete açmış olacağız. Aliağa'nın nefes almaya ihtiyacı var. Ağır sanayi kenti olan ilçemizde eğlence ve dinlence yerlerine ihtiyaç var. İnşallah bunların sayılarını daha da artıracağız" şeklinde konuştu. Beraberindekilerle birlikte parkı gezip vatandaşlara hal hatır soran Vali Köksal, daha sonra İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek Aliağa Belediyesine geçti. Vali Oğuz Kağan Köksal, burada Başkan Kaya ile bir süre sohbet etti. 

PARKTA NELER VAR?

Sekiz dönümlük alan üzerine projelendirilen Atatürk Parkı'nda kum havuz üzerine yapılan bir çocuk oyun alanı, bir basketbol sahası, Altı adet pergole oturma yeri, bir kafeterya çay bahçesi, kaya şeklinde yapılmış havuz ve yürüme yolları bulunuyor.  Yaklaşık iki aylık bir zamanda yapımı tamamlanan park, otomatik sistemle sulanırken, aydınlatma sistemi de zaman ayarlı olarak yapılıyor. 125 adet ağaç, 130 çalı grubu bitki ve 500 adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirilen Atatürk Parkı'nın etrafına ise 4500 metrekare parke taşı döşenerek yan yolları ile birlikte bir bütün haline getirildi.

https://www.gunaydinaliaga.com/ sitesinden 16.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.