ADD'den Hukuka Saygı

İzmir’in Aliağa İlçesi Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan ADD Genel Başkanı M. Şener Eruygur’un hukuka aykırı gözaltına alındığı gerekçesi ile “Hukuka Saygı” adı altında bir imza kampanyası başlattı.

16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:00

ALİAĞA ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ"NDEN HUKUKA SAYGI İMZA KAMPANYASI

 

İzmir"in Aliağa İlçesi Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan ADD Genel Başkanı M. Şener Eruygur"un hukuka aykırı gözaltına alındığı gerekçesi ile “Hukuka Saygı” adı altında bir imza kampanyası başlattı.
ADD Aliağa Şubesi"nde düzenlenen basın açıklamasında Aliağa İlçe Başkanı Mükerrem Çakın; “Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Sayın M. Şener Eruygur, -Sözde Ergenekon Terör Örgütü- soruşturması kapsamında 6 Temmuz 2008 günü gece yarısından sonra saat 02.00"de Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"nde gerçekleştirilen sorgusu sonrasında tutuklanmıştır. Sayın Genel Başkanımız ve tüm Atatürkçü aydınlarımız; gizlilik kararına karşın, bir kısım basına sızdırılmış bir dava dosyası ve bunun son hamlesi olarak Cumhuriyet değerlerinin kundaklanması ve yok edilmesi suçlaması ile karşı karşıyadır. Devrim karşıtlarının gerici nefesini hiçbir dönemde bu kadar yakından hissetmemiştik. Kendi dar ve çıkarcı emellerine hukuk sistemimizi ve saygın kurumlarımızı alet etmeye çalışan emperyalizmin işbirlikçileri, bu emellerine ulaşmak için yargıyı da, gerici anlayışlarına alet etmeye çalışmaktadırlar. Asla kuşkumuz yoktur ki, Atatürkçü Düşünce"yi yıldıramayacaklar ve yolundan döndüremeyeceklerdir. Çağdaş düşünceyi savunan biz Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, başkanımızla birlikte tarih önünde sınavımızı her zaman yüz akıyla vereceğiz.
Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlılığını her zaman göstermiş olan Derneğimiz, tüm bu karalama ve yıldırma çabalarına, gene hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ilkeleri doğrultusunda gerekli yanıtı verecektir. Hiçbir zaman yasadışı ve Türk halkının çıkarlarına karşı bir oluşum ve çalışma içerisinde olmayan derneğimiz üyeleri ve başkanları, belli odakların bu oyunlarını da geri püskürtmesini bilecek güçte ve kararlılıktadır” dedi
Atatürkçü Düşünce doğrultusunda Türk Halkını hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı için mücadeleye davet eden Mükerrem Çakın; “Atatürkçü Düşünce Derneği;  Aydınlanma Devrimi ile kurulan Tam Bağımsız, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti"nin temel niteliklerini korumak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kurulmuştur. Emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki planları artık hiç kimsenin inkar edemeyeceği bir biçimde açıkça ortadadır. Ülkemizde son yaşananlar bu durumun en açık kanıtıdır. İddianamesi bile hazırlanmamış bir davanın zanlıları olarak pek çok insanla birlikte Genel Başkanımız Sayın Şener Eruygur, Kemalist dürüstlüğünden asla şüphe edilemeyecek Hurşit Tolon ve Kadıköy Şube önceki Başkanı Sayın Birol Başaran" da tutuklanmıştır. Gözaltına alınan, tutuklanarak cezaevine gönderilen kişilerin büyük çoğunluğunun ortak noktası Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkmaktır. Ancak; kamuoyunun kafasını karıştırmak amacıyla, Susurluk çetesinin eli kanlı katilleriyle birlikte adı geçirilen gerçek Atatürkçülerin, bu güne kadar ne çetelerle, ne de bir çok aydının katilleriyle hiçbir zaman birlikteliği olmamıştır.
Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkmak suç olarak gösterilmekte, toplumun zihni bulandırılmakta ve yaratılan terör ortamı ile insanlar susturulmaya çalışılmaktadır.
Emperyalizm kendine karşı yükselen her sesi kesmeye, kaldırılan her başı ezmeye bu gün başlamamıştır. Kurucu Başkanı Muammer Aksoy"dan, Bağcılar Şube üyesi Şükrü Demirkürek"e uzanan uzun bir Demokrasi Şehidi listesine sahip tek Demokratik Kitle Örgütü; Atatürkçü Düşünce Derneği"dir” şeklinde konuştu.
ADD Aliağa İlçe Şubesi tarafından başlatılan imza kampanyasına; CHP Aliağa İlçe Başkanı Turgut Oğuz, DSP İlçe Başkanı Varol Gürbüz, Güzelhisar Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayati Öztürk, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Mehmet Işık, CHP İlçe Yöneticileri, Eğitim-İş Sendikası Temsilcileri, Genel-İş sendikası Temsilcileri ve ADD üyeleri destek verdi.

https://www.gunaydinaliaga.com/ sitesinden 20.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.