• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Norm Sanat Galerisi Zeki Serbest’i Ağırlıyor

Norm Sanat Galerisi Zeki Serbest’i Ağırlıyor
Norm Sanat Galerisi Zeki Serbest’i Ağırlıyor

Türk sanayinin öncü kuruluşlarından Norm Cıvata; İzmir Atatürk Organize Sanayii Bölgesi’nde 14 yıldır faaliyet gösteren sanat galerisinde 2017 yılında sezonun ilk sergisinde ressam Zeki Serbest’i ağırlıyor.
 
Norm Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan sergiye, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Emniyet Müdürü Tahsin Kılıç ve eşi, Norm Cıvata Onursal Başkanı Nedim Uysal, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda İAOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Uysal ve Emekli Ege Ordu Komutanı Fikret Küpeli’nin yanı sıra Bölge sanayicileri katıldı.
 
Açılışta söz alan Serbest aslen Karadeniz- Samsun’lu olduğunu ve resimlerinde memleketi Ladin’i  resmettiğini
​ 
​söyledi. Serbest, ​ Karadeniz’in eşsiz doğa güzellikleri ile hayal gücünü harmanlayarak eserleri ile  sanatseverleri buluşturduğunu ifade etti. Tamamı yağlı boya eserlerden oluşan sergi Norm Sanat Galerisi’nde 6 Haziran 2017 tarihine kadar açık kalacak.
 
Zeki Serbest Kimdir:

1946 yılında Samsun- Ladik’te doğdu. İlk, orta, ve ilk öğretmen okulu öğrenimini Ladik’te yaptı. 1968 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim- İş bölümünü bitirdi. Mezun olduğu Akpınar İlköğretmen Okulu’na kura ile atandı ve 12 yıl orada, daha sonra İzmir’de iki değişik orta öğretim kurumunda öğretmenlik yaptı ve emekli oldu. B.R.D.H üyesi olan sanatçı 90 kişisel sergi açtı, 140 yarışmalı ve karma sergilere katıldı. Yapıtları yurt içi ve yurt dışı özel ve resmi koleksiyonlarda yer almaktadır. // EGE BASIN GRUBU      

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894