• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İzmir 22 °C

Ofiste Cinsiyet Dengesi Başarıyı Getiriyor

Ofiste Cinsiyet Dengesi Başarıyı Getiriyor
Sodexo’nun hazırladığı ‘İşyeri Trendleri Raporu’nun yeni sayısı yayınlandı
Sodexo’nun hazırladığı ‘İşyeri Trendleri Raporu’nun yeni sayısı yayınlandı. Kadınların iş yaşamındaki konumunun incelendiği rapor, cinsiyet dengesinin yakalandığı işletmelerin daha başarılı olduğunun altını çiziyor. Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Kadın istihdamına destek Sodexo’nun DNA’sında var. 72 ülkede hizmet veren Sodexo Global, yönetim kurulunda cinsiyet eşitliğini yakaladı. Biz de ‘Gelecek Atölyesi’ projemizle kadın istihdamına katkıda bulunuyoruz” dedi.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

72 ülkede her gün 100 milyon kişiye hizmet veren Sodexo’nun hazırladığı ‘İşyeri Trendleri Raporu’ incelemesinde kadınların iş yaşamındaki konumunu inceledi. Konusunda uzman isimlerin yorumladığı ve araştırmalarla, raporda cinsiyet dengeli ekiplerin daha güçlü, daha akıllı ve daha yenilikçi şirketler yarattığını ortaya koydu.
 
AHMET ZEYTİNOĞLU: KADINLAR İŞ DÜNYASINI DEĞİŞTİRİYOR
 
Sodexo Türkiye Entegre Hizmet Yönetimi CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “İş dünyası kadınlardan çok şey öğreniyor. Kadın istihdamını desteklemek Sodexo’nun DNA’sında yer alıyor. 72 ülkede hizmet veren Sodexo, yönetim kurulunda cinsiyet eşitliğini yakalamış durumda. 2025 yılına kadar diğer alanlarda ideal noktaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Sodexo’nun 2016 yılında başlattığı ‘Gelecek atölyesi’ projesiyle 1000’den fazla kız öğrencinin yaşamına dokunduğuna dikkat çeken Ahmet Zeytinoğlu, “Türkiye’deki dört meslek lisesinde açtığımız aşçılık atölyeleri ile öğrencilerin gelişimine destek veriyoruz. Ayrıca bu sınıflara malzeme desteği veriyor, öğrencilere de staj imkânı sunuyoruz. Stajdan sonra da çalışmak isteyen öğrencilerimizi Sodexo’da istihdam ediyoruz” ifadesini kullandı.
 
İşyeri Trendleri Raporu’nda ön plana çıkan noktalar şöyle:
• Cinsiyet dengesini yakalayan ekipler yüzde 5 yüksek marka bilinirliği, yüzde 12 daha yüksek müşteri memnuniyeti, yüzde 13 daha yüksek büyüme ve yüzde 23 daha yüksek kar sağlıyor. Bunun yanında cinsiyet dengeli yönetimdeki şirketlerde iş kazaları da düşüyor.
• Üst yönetimlerinde en az yüzde 25 cinsiyet çeşitliliği sağlayan kurumlar, yüzde 15 daha fazla kar sağlıyor. (Araştırmada ABD, Latin Amerika ve İngiltere’deki kamu kuruluşları incelenmiştir)
• Kadınlar, dünya çapındaki şirketlerin üst yönetiminde yüzde 24 oranında yer alıyor. Bu oran, 2011’den bu yana sadece yüzde 3 oranında bir yükseliş anlamına geliyor.
• ABD’de çalışanların yüzde 40’ı, kadınların iş dünyasında üst kademelerde yer almak için erkeklerden çok daha fazla çalışması gerektiğine inanıyor.
• Utah State Üniversitesi’nin araştırmasına göre kadınların iş yaşamında karşılaştıkları zorluklarla başa çıkma olasılığı daha yüksek.   /EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894