• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İzmir 15 °C

Olivtech Fuarı’nın Gözdesi Akhisar

Olivtech Fuarı’nın Gözdesi Akhisar
İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri

İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı'nın gözdesi Akhisar oldu. Akhisar Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın açtığı iki standa fuar süresince yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, kaliteli zeytin ve zeytinyağı hakkında da bilgi aldı. 

“ZEYTİN”E SAHİP ÇIKMALIYIZ

Sektördeki en büyük sorunlardan birinin halkın zeytinyağını yeterince tüketmemesi olduğunu vurgulayan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy “Bu fuar sadece sektörümüz içinden insanları değil, tüm tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği bir fuar. Zeytinyağı konusunda insanları bilinçlendirerek, bu mucizevi ürünün daha çok tüketilmesini sağlamak bizim görevimiz. Bu sebeple ilçemiz ürünlerine gösterilen ilgi, tadımlardaki memnuniyet, bizleri fazlasıyla mutlu etti” dedi. Zeytin sektöründe Türkiye’deki 800 bin üreticinin alın teri olduğunu hatırlatan Dr. Ulusoy “Yerli zeytinin kullanımını arttırarak, üretimi de arşa çıkarmalıyız. Böylece üretici rahatlayacak, fiyatlar da herkesin rahatça alabileceği seviyeye gelecektir. Zeytin ve zeytinyağı bizim milli ürünümüz. Türk halkı bu ürünlere sahip çıkmalı” diye konuştu. 

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat “Bu fuar, zeytin ve zeytinyağı alanının sektördeki en önemli buluşma noktası. Türkiye’nin önde gelen üretim merkezlerinden olan ve ‘zeytinin başkenti’ olarak nitelendirilen Akhisarımız’ı bu fuarda en güzel şekilde temsil ettik. Fuarlar firmaların tanıtım yapmaları, ihracatı arttırmaları için çok önemli bir etken. Biz de bu fuarla üretimimizi arttırarak, zeytinin daha katma değerli bir şekilde ülkemize fayda sağlaması için elimizden geleni yaptık” dedi. Akhisar standı 4 gün boyunca ziyaretçi ağırladı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgöner, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli'de Akhisar standını ziyaret  /EGE BASIN GRUBU 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894