• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İzmir 23 °C

Osman Mert CHP'ye Geri mi Dönüyor?

Osman Mert CHP'ye Geri mi Dönüyor?
Tüm Türkiye referanduma kilitlenmişken, İzmir’in Foça İlçesi’nde yerel siyaset kazanı fokur fokur kaynıyor.

Foça’nın fenomen siyasetçilerinden Osman Mert, kamuoyunda sürekli farklı iddialarla gündeme geliyor. 2014 yerel seçimleri öncesinde CHP’den Foça Belediye Başkan Aday Adayı olan, ancak aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek DSP’den aday olan Osman Mert’e  “CHP’ye geri dön”  çağrısı yapıldığı öne sürülüyor.

İddialara göre;  Foça’da yıldızı yükselen isimlerden  CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer’i kendisine tehdit olarak gören Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, eski dava arkadaşı olan Osman Mert’e aracılar göndererek şöyle dedi:  “2019’da beni aday göstermeyebilirler. Eğer benim yerime Günal Biçer aday gösterilirse Foça Belediye Başkanlığı koltuğu Yeni Foçalıların eline geçecektir. Ne olduysa oldu, bu saatten sonra birlik olmalıyız. Sen ya da ben fark etmez! Önemli olan koltuğa yine bir öz Foçalının oturmasıdır” 

Gökhan Demirağ’ın yeniden birliktelik çağrısına Osman Mert’in sıcak baktığı, ancak bu konunun müzakere edilmesi halinde tüm görüşmelerin iki taraftan da bazı şahitlerin huzurunda yapılmasını şart koştuğu öne sürüldü. 
Tarafların bir araya gelip gelmediği henüz bilinmezken, şu ana kadar söz konusu iddialara açıklık getiren her hangi bir resmi açıklama da yapılmadı. 

CHP’nin gençlik kollarından yetişen, 2007 yılında İzmir’den Milletvekili adayı gösterilen, uzun yıllar Foça İlçe Başkanlığı ve Foça Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Osman Mert,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Parti içi demokrasi’ vaatlerine rağmen,  2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Belediye başkan adaylarını genel merkez atamasıyla belirlemesine büyük tepki göstermişti.  Belediye başkan adaylarının ön seçim yapılmadan, antidemokratik yöntemlerle belirlenmesini kabullenemeyen Osman Mert, tepki amacıyla DSP’den Foça belediye başkan adayı olmuştu. 

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir süredir CHP’ye göz kırpan Osman Mert’in ‘Dedemin Partisi’ dediği CHP’ye geri dönüp dönmeyeceği yakın dostları tarafından merak ediliyor. Öte tarafta 2014 yerel seçimlerinde az kalsın CHP’ye seçimleri kaybettirecek olan Osman Mert’e yapıldığı iddia edilen ‘Geri dön’ çağrısına da birbirinden ilginç yorumlar yapılıyor. Foça’daki siyasi kulislerde sık sık gündeme gelen bu iddialar genel olarak şöyle yorumlanıyor:  “Osman Mert’in bir süredir AK Parti’den bazı isimlerle temas halinde olduğu yönünde bazı duyumlar var. AK Parti’nin de ‘Osman Mert’ ismi üzerinde ciddi ciddi durduğu ifade ediliyor. Yani Gökhan Demirağ 40 baharın otunu yemiş bir siyasetçi, bu görüşmeleri sezmiş olsa gerek ki böyle bir durumun önüne geçmek adına şimdiden önlemini almaya çalışıyor. Yoksa Osman Mert’i durduk yerde neden davet etsin ki?” 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894