• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İzmir 18 °C

Osmanlıspor UEFA’ya Galibiyetle Başladı

Osmanlıspor UEFA’ya Galibiyetle Başladı
Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında sahasında Romanya temsilcisi Steaua Bükreş takımını konuk etti. Karşılaşma Osmanlıspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

OSMANLISPOR UEFA’YA GALİBİYETLE BAŞLADI

Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında sahasında Romanya temsilcisi Steaua Bükreş takımını konuk etti. Karşılaşma Osmanlıspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
9. dakikada sağ kanattan Aminu Umar'ın sert şutunda kaleci Florin topu güçlükle çeldi.
30. dakikada sol kanattan William Amorin ortasında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top Alexandru’nun önünde kaldı. Alexandru’nun şutunda top savunmadan geri döndü.
38. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Adrian Popa’nın şutu kaleci Karcemarskas’ta kaldı.
45. dakikada Ndiaye'ye faul yapan Enache ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
60. dakikada Lawal'ın pasında sol kanatta topla buluşan Koray'ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
63. dakikada Tamas’ın ceza sahası içinde Ndiaya’ya faul yapmasıyla Osmanlıspor penaltı kazandı.
64. dakikada penaltı atışını kullanan Diabate topu filelerle buluşturdu. 1-0
74. dakikada Pinto’nun ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Umar meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Steaua Bükreş karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Osmanlıspor camiası için çok önemli bir kariyer maçı olduğunu kaydeden Akçay, “Rakibimize çok saygı duyarak oyunun içinde olmaya çalıştık. Böyle bir takıma karşı pas trafiğini kesip atak yapmak oldukça zor gözükecekti. Ancak rakipten topu aldıktan sonraki eylemlerimizin çok yerinde olması, özellikle rakibini cesaretini ve atak üstünlüğünü ortadan kaldırdı. Rotasyondan sonraki ulaştığımız sayı bizi biraz düşündürüyordu. Ancak rotasyon nedeniyle katılan oyuncuların özverili oyunu rotasyonun da doğruluğunu teyit etmiş oldu. Bütün oyuncularımız zinde tutmak zorundayız. Çünkü 3 kulvarda eylem yapan bir takımız. Umarım her şey düşündüğümüz gibi gelişir. Önümüzde Adana maçı var. Bu maç çok zor. Çünkü Türkiye’de böyle maçlar oynandıktan sonra takımların performansında lig dönüşü müthiş bir konsantrasyon eksikliği görülüyor. Bu olumsuzlukları yaşamayız diye düşünüyorum. Bunun için 2 gün süremiz var. Bu yönde yoğunlaşacağız” diye konuştu.

“27 kişilik kadromuz var. Burada herkes yeralabilir”

Takımda rotasyona gitme nedenini açıklayan Akçay, “Bireysel olarak ligi önemsiyorum. Bu ligin kalıcı takımı olmak zorundayız. Lige erken başlamamızın tehtid edici saldırıların veya gizli bir yerlerde saklanmış olması bizi tedirgin ediyor. Özellikle psikolojik olursa da bu saldırıları göğüslemek oldukça zordur. Rotasyona bu yüzden gidiyoruz. Oyuncularımızın kendilerini ifade etmede veya öncelikli olma bilinç altına yerleşmiş olması bazı maç seçimlerini getirebilir. Bu nedenle bunu ortadan kaldırmak için evet hiç kimse vazgeçilmez değildir, herkes herKesin yerinde oynayabilir. Bizim 27 kişilik kadromuz var. Burada herkes yer alabilir. Bizim amacımız bu vizyonu bütün oyunculara aşılamaktır” ifadelerini kullandı.

“Zürih maçında da galip gelirsek gruptan çıkma ile ilgili hesapları daha sağlıklı yapabiliriz”

Osmanlıspor’un gruptan çıkma ihtimalini değerlendiren Akçay, “Biz Steaua Bükreş ve Zürih maçlarını alabilirsek gruptan çıkma hesaplarıyla ilgili bazı hesaplarımız daha sağlıklı olabilir diye düşündük. Bu yüzden Steaua maçına çok önem verdik. Ama Villereal’i incelediğimiz de daha güçlü, bizden daha aktif ve daha güçlü bir takım olduğunu görüyoruz. Zürih’in bir alt lige düşmesi pek bir şey değiştirmiyor çünkü kupadan geliyor. Şuan hesaplar yapıyoruz. Zürih maçında da galip gelirsek gruptan çıkma ile ilgili hesapları daha sağlıklı yapabiliriz” dedi.

Diabate’nin performansını değerlendiren Akçay, “Bugünkü performansı; ilk yarı itibariyle evet ama ondan sonraki yavaş yavaş maç eksikliği nedeniyle bazı düşüşler yaşadı. Bizim onu kullanmak ve belli bir düzeye getirmek için çok acele etmememiz gereken bir oyuncu. Bu nedenle maç kondisyonunu elde etmesi ilerdeki rotasyonlarda işimize yarayacak diye düşünüyorumz. Bu nedenle onu bazı müsabakalarda maç kondisyonuyla tanıştıracağız. Elimizden geldiği kadar ona yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

Akçay, Osmanlıspor’da sistemin henüz tam oturmadığını belirterek, “Sistem oturtmak kolay bir şey değil. Başaran vardır belki ama 3 yıldan önce bu tür şeyleri başarmak çok zor. 3 veya 4 hazırlık maçı evresinde bir sistemi belirlemek kolay değil. Bu o kadar basit değil. Ben sistemi oturttuğumu söyleyemem. Ama oyuncularımızın belli bir yol aldığını söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.  /Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894