• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İzmir 22 °C

Özcan Durmaz’dan S.Acar’a SERT Yanıt

Özcan Durmaz’dan S.Acar’a SERT Yanıt
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından isim vermeden CHP ve AKP Aliağa İlçe Başkanlarını eleştiren Aliağa Belediye Başkanı Acar’a CHP’li İlçe Başkanı Durmaz’dan yanıt geldi. Durmaz, Başkan Acar’ın eleştirilerini yanıtlarken işten

Özcan Durmaz’dan S.Acar’a SERT Yanıt

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından isim vermeden CHP ve AKP Aliağa İlçe Başkanlarını eleştiren Aliağa Belediye Başkanı Acar’a CHP’li İlçe Başkanı Durmaz’dan yanıt geldi. Durmaz, Başkan Acar’ın eleştirilerini yanıtlarken işten çıkarılan 104 işçiye ve Acar’ın açıklamasına kullandığı ‘İki ilçe başkanının kişisel siyasi hesapları ve makam kaybetmeme arzusu’ ifadesine de değindi.

30 Mart’ın ardından sandıktan çıkarak başkanlık koltuğuna oturmasının ardından 104 taşeron işçinin belediye ile ilişiğini keserek gündeme gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sert eleştirilerin hedefi olmuştu. Yaşanan bu açıklamaların ardından kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapmıştı. Acar yaptığı açıklamada belediye meclisinde borçlanma yetkisi ve kadro talebinin reddedildiğini söylemiş, isim vermeden CHP ve AKP Aliağa İlçe Başkanları Özcan Durmaz ve Yaşar Akbulut’a yüklenmişti.

DURMAZ TÜM ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise kişisel Facebook hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, Başkan Acar’ın eleştirilerine yanıt verdi. Türkiye’yi yasa boğan Soma faciası sebebiyle Başkan Acar’a cevap vermek için beklediğini belirten Durmaz, mecliste reddedilen konulara değindi. Başkan Acar’ın ‘parti rozetini çıkarttığını’ söylemesine de atıfta bulunan Durmaz, “Bu söyledikleri gösteriyor ki Sayın Başkan parti rozetini hala çıkaramamıştır. Rozetini çıkarmış olsaydı, belediye meclisinin kendi iç işleyişinin bir sonucu olarak, belediye meclis üyelerinin kendi hür iradeleriyle verdiği kararları siyasi parti ilçe başkanlarına mal etmeye çalışarak konuyu siyasallaştırmazdı. Belediye meclis üyelerinin hür iradeleri ile hareket etmediklerini söylemek, en hafif deyimiyle meclis üyelerinin siyasi talimatla hareket ettiklerini söylemeye gelir ki yakışıksız olur” diye konuştu.

İŞTE DURMAZ’IN YAPTIĞI O AÇIKLAMANIN TAMAMI:

DEĞERLİ ALİAĞALI HEMŞEHRİLERİM.

BİR HAFTA KADAR ÖNCE ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN SERKAN ACAR'IN KENDİ FACEBOOK HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMALARA VERECEĞİMİZ YANITLARIMIZI, SOMA'DA YAŞADIĞIMIZ MADEN FACİASI NEDENİYLE ERTELEMİŞTİM.

KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENMESİ İÇİN, SAYIN BAŞKANIN AÇIKLAMALARINA YANITLARIMIZI PAYLAŞIYORUM.

“BORÇLANMA YETKİSİ REDDEDİLDİ ÇÜNKÜ…”

-Sayın Başkan; "09.05.2014 tarihinde Meclisimizden projelerimizi başlatmak, işçi borçlarımızı ödemek, haciz tehditlerine maruz kaldığımız özel sektör borçlarını ödemek ve yüksek faizden kurtulmak adına borçlanma yetkisi istedim, ret oldu" diyor.

BELEDİYE BAŞKANI, 30 MİLYON TL BORÇLANMA YAPMAK İÇİN MECLİSİN KENDİSİNE YETKİ VERMESİNİ İSTEMİŞTİR. BU MİKTAR ALİAĞA BELEDİYESİ BÜTÇESİNİN ÜÇTE BİRİNE EŞİT BİR MİKTARDIR. YANİ GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR RAKAMDIR... ÜSTELİK ALINACAK BORCUN NEREDEN VE HANGİ KOŞULLARLA ALINACAĞI, PARANIN HANGİ PROJELER VE AMAÇLAR İÇİN NE KADARININ KULLANILACAĞI HAKKINDA MECLİSE AYRINTILI BİR BİLGİ DAHİ VERİLMEDEN GENEL GEÇER İFADELERLE BU YETKİ İSTENMİŞTİR.

NASIL ALINACAĞI VE NASIL KULLANILACAĞI AÇIK OLMAYAN, BÜYÜK MİKTARLI BU BORÇLANMA YETKİSİ TALEBİ MECLİS TARAFINDAN REDDEDİLMİŞTİR.

SAYIN BAŞKAN, MAKUL MİKTARLARDA VE KULLANIM ALANI AÇIKÇA BELİRTİLEN KONULARDA BORÇLANMA YAPMAK İSTEDİĞİNDE MECLİS KENDİSİNE YARDIMCI OLACAKTIR, DİYE DÜŞÜNÜYORUZ.

“İŞTEN ÇIKARTILAN İŞÇİLERDEN TASARRUF(!) EDİLECEK PARA…”

 Sayın Başkan, "Bakanlığın tahsis ettiği ve ihtiyacımız olan 3 müdürlük kadrosu ve uzman kadrosu talebimiz ret oldu" diyor.

 SAYIN BAŞKAN, KÜÇÜK ÜCRETLERLE ÇALIŞAN 104 BELEDİYE ÇALIŞANINI BÜTÇE YETERSİZLİĞİNİ SEBEP GÖSTEREK İŞTEN ÇIKARTIRKEN, 3 YENİ MÜDÜRLÜK KURMAK VE BURALARDA YÜKSEK ÜCRETLE ÇALIŞACAK 20 KİŞİLİK YENİ MÜDÜRLER VE UZMANLAR KADROSU İÇİN MECLİSTEN YETKİ İSTEMİŞTİR.

YANİ İŞTEN ÇIKARTILAN İŞÇİLERDEN TASARRUF(!) EDİLECEK PARA, İHDAS EDİLECEK BU YENİ KADROLARA VERİLECEKTİR.

"BELEDİYENİN PARASI YOK" DENİLEREK İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARTILIRKEN, BORÇLANMAK İÇİN MECLİSTEN YETKİ İSTENİRKEN, YENİ MÜDÜRLÜKLER KURMAK VE BELEDİYE DIŞINDAN YENİ PERSONEL ALMAK ANLAMINA GELEN BU TALEBE MECLİSİN OLUMLU YANIT VERMEMESİ NORMAL GÖRÜNMEKTEDİR.

“MECLİSİN GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTEMESİ GAYET NORMALDİR”

 Sayın Başkan, "Belediyemize ait yüzlerce taşınmaz paylarının hak sahiplerine satışı ve ya trampa yetkisinin encümene verilerek hem hak sahiplerinin önlerinin açılması hem de belediyemize kaynak oluşturulması için istediğimiz madde de ret oldu." diyor.

- BU İŞLEMLER, TÜM BELEDİYELERDE OLDUĞU GİBİ ALİAĞA BELEDİYESİNDE DE YASALARA UYGUN OLARAK GEÇMİŞTEN BERİ, İMAR KOMİSYONU VE MECLİS ONAYI İLE YAPILAGELMEKTEDİR. ŞİMDİYE DEĞİN HİÇBİR YURTTAŞIMIZIN BU KONUDAKİ İŞİ YAPILMAMIŞ VE MAĞDUR EDİLMİŞ DEĞİLDİR. HİÇ BİR BELEDİYE BAŞKANI DA, BELEDİYE MECLİSİNE AİT OLAN BU YETKİNİN KENDİSİNİN VE BÜROKRATLARIN SÖZ SAHİBİ OLDUĞU ENCÜMENE DEVREDİLMESİ TALEBİNDE BULUNMAMIŞTIR.

ÜSTELİK MECLİSE GETİRİLEN VE ENCÜMENE DEVREDİLMESİ İSTENEN YETKİ TALEBİNDE, ENCÜMENİN BELEDİYE MÜLKLERİNİN SATIŞI VE TAKASI İŞLEMİNDE YETKİ SINIRI TANIMLANMAMIŞTIR, UCU AÇIKTIR.

BÜTÜNŞEHİR YASASIYLA KÖYLERDEN BELEDİYEYE GEÇEN BİNLERCE DÖNÜM YENİ MÜLKLERİN VARLIĞI DA DİKKATE ALINIRSA; MECLİSİN BELEDİYE MÜLKLERİNİN SATIŞI VE TAKASIKONUSUNDAKİ YETKİSİNİ ENCÜMENE DEVRETMEYİP KENDİSİNDE TUTMASI VE BU KONULARIN DAHA GENİŞ KAPSAMLI OLARAK İMAR KOMİSYONUNDA VE MECLİSDE GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTEMESİ GAYET NORMALDİR.

DURMAZ: ACAR PARTİ ROZETİNİ ÇIKARAMAMIŞTIR

 Sayın Başkan, "Çıkarmış olduğum parti rozetimi ve tüm Aliağa’nın Belediye başkanı olarak hizmet etme aşkımı kırdığınızı ve ya engellediğinizi mi zannediyorsunuz? 2 tane ilçe başkanının kişisel siyasi hesapları ve makam kaybetmeme arzusu ile Aliağa’nın geleceğine ipotek koymaya çalışması beni ve ekibimi asla yıldırmayacaktır. Bu millet beni ve ekibimi Aliağa’nın değişimi adına yetkilendirdi. Bende bu yetkimi sonuna kadar Aliağa çıkarları adına kullanacağım. Arzum odur ki sizlerin oyları ile seçilmiş olan belediye meclis üyelerimizin hür iradeleri ile bir sonraki mecliste bu maddeleri kabul edebilmeleridir." diyor.

- BU SÖYLEDİKLERİ GÖSTERİYOR Kİ SAYIN BAŞKAN PARTİ ROZETİNİ HALA ÇIKARAMAMIŞTIR. ROZETİNİ ÇIKARMIŞ OLSAYDI, BELEDİYE MECLİSİNİN KENDİ İÇ İŞLEYİŞİNİN BİR SONUCU OLARAK, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN KENDİ HÜR İRADELERİYLE VERDİĞİ KARARLARI SİYASİ PARTİ İLÇE BAŞKANLARINA MAL ETMEYE ÇALIŞARAK KONUYU SİYASALLAŞTIRMAZDI. BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN HÜR İRADELERİ İLE HAREKET ETMEDİKLERİNİ SÖYLEMEK, EN HAFİF DEYİMİYLE MECLİS ÜYELERİNİN SİYASİ TALİMATLA HAREKET ETTİKLERİNİ SÖYLEMEYE GELİR Kİ YAKIŞIKSIZ OLUR.

UNUTULMAMALIDIR Kİ BU MECLİS ÜYELERİNİ DE BELEDİYE BAŞKANINI SEÇEN ALİAĞA HALKI SEÇİP MECLİSE GÖNDERMİŞ, YASAMA VE DENETİM YETKİSİ VERMİŞTİR. BELEDİYE MECLİSİ DE BU YETKİSİNİ ELBETTE KENDİSİNİ SEÇENLER ADINA KULLANACAKTIR. MECLİS ÜYELERİNE "BİR DAHA Kİ MECLİSTE BU MADDELERİ KABUL EDİN HA, YOKSA KARIŞMAM" ANLAMINA GELEN ÇAĞRI İSE ŞIK DURMAMIŞTIR.

UNUTULMAMLIDIR Kİ BELEDİYE MECLİSİ YASAMA VE DENETİM YAPMAKLA GÖREVLİDİR. YÜRÜTMENİN (BAŞKANLIĞIN) HER İSTEDİĞİNİ ONAYLAMAKLA GÖREVLİ NOTERLİK GİBİ BİR KURUM DEĞİLDİR.

“HEDEF GÖSTEREREK HİZAYA GETİRMEYE ÇALIŞMAK…”

-Sayın Başkan, "Unutulmamalıdır ki Aliağa’nın önünü kesenlerin vebali kendilerinin boynunadır ve bu millet bu türlü siyasi çekişmelerle hareket eden kişilere en sert cevabı her gördüğü yerde verecektir. Buna inancım tamdır." diyor.

-SAYIN BAŞKANIN BU İFADELERLE, MUHALEFET PARTİLERİNİN İLÇE BAŞKANLARINI VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİ SİYASİ TARAFTARLARINA HEDEF GÖSTEREREK HİZAYA GETİRMEYE ÇALIŞTIĞI ANLAŞILIYOR. BU DAVRANIŞ TOPLUMSAL BARIŞIN HAKİM OLDUĞU ALİAĞAYI SİYASİ KAMPLARA AYIRIR VE YANLIŞ OLUR. ALİAĞA HALKI SEÇİMLERDE BAŞKANI VE MECLİSİ İLE ÜÇ SİYASİ PARTİYE GÖREV VERMİŞTİR. DİYALOG VE İYİ İLİŞKİLER ÇERÇEVESİNDE ALİAĞANIN HAYRINA OLAN İŞLER BİRLİKTE YÜRÜTÜLMELİDİR. DEMOKRASİ, MUHALEFETİNDE OLDUĞU REJİMİN ADIDIR.

“ASFALTLAMA ÇALIŞMALARININ BİR KISMINI…”

- Sayın Başkan, "1 ayımızın sonunda yollarımızın asfaltlanma çalışmalarının başladığını bildiririm." diyor.  -SAYIN BAŞKANA ALİAĞA İÇİN YAPTIĞI VE YAPACAĞI HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ. ASFALTLAMA ÇALIŞMALARININ BİR KISMININ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞİRKETİ İZBETON VE BİR KISMININ İSE STAR RAFİNERİSİ TARAFINDAN YAPILDIĞI BİLGİSİNİDE KAMUOYU İLE PAYLAŞMAK İSTERİM.

 

SAYIN BAŞKAN ANLATIMLARINDA, BELEDİYE MECLİSİNİN HERŞEYİ REDDETTİĞİ İMASINDA BULUNMAKTADIR.

OYSA YUKARIDA BAHSEDİLEN MADDELERİN ONAYLANMADIĞI 6 VE 9 MAYIS TARİHLİ MECLİS TOPLANTILARINDA, BELEDİYE İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ 20 MADDEDEN FAZLA DİĞER KONULAR, OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLMİŞTİR.

DAHA ÖNCESİNDE, SEÇİMLERİN SONRASINDA NİSAN AYINDA YAPILAN İKİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA DA BAŞKANLIKTAN MECLİSE GELEN TÜM KONULAR ONAYLANARAK GEÇMİŞTİR.

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ BELEDİYE MECLİSİ GÖREVİNİ TAM BİR SORUMLULUKLA YAPMAKTA, UYGUN OLAN TALEPLERİ ONAYLARKEN, UYGUN BULMADIKLARINI İSE ALİAĞA HALKI ADINA REDDETMEKTEDİR.

ALİAĞALI HEMŞERİLERİMİZİN BİLGİLERİNE SUNARIM.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA...

ÖZCAN DURMAZ

CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894