• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Özel Çocuklar At Üzerinde Terapiyle Hayata Bağlanmaya Devam Ediyor

Özel Çocuklar At Üzerinde Terapiyle Hayata Bağlanmaya Devam Ediyor
Nazilli Belediyesi; otistik, down sendromlu çocuklar ve omurilik problemi bulunanlara, at üzerinde terapi olarak bilinen hipoterapi ile tamamlayıcı tedavi uygulama...

Nazilli Belediyesi; otistik, down sendromlu çocuklar ve omurilik problemi bulunanlara, at üzerinde terapi olarak bilinen hipoterapi ile tamamlayıcı tedavi uygulama projesini sürdürüyor.

Nazilli Belediyesi'nin üç yıl önce sosyal bir proje olarak başlattığı otizm hastası çocuk ve gençlere atlarla terapi uygulamasına devam ediliyor. Kuzey Tepe Atlı Spor Kulübünde İ Nazilli'nin kuzeyinde yer alan bir tepe üzerine kurulu Kuzeytepe atlı spor kulübünde uygulamaya konulan proje ile otistik çocuklara destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "At üzerinde, insanların özürlerinin sınırlarını terk ederek özgür kaldıkları, bunun özürlü yaşamlardaki mucizeler için bir katalizör rolü oynadığını biliyor ve biz de bu çocuklarımız için burada bir mucize gerçekleştiriyoruz. Uzmanlar, atla terapinin engelli çocuklarda zihinsel gelişmede günlük aktiviteleri destekleyici olduğunu belirtikleri gibi at üzerinde terapiyle hayata bağlandıklarının önemle üzerinde duruyorlar. Biz de bu uygulamayı başlattığımız günden beri olumlu sonuçlarını bu özel çocukların ve ailelerinin yaşadıkları heyecan ve sevinçle gördük. Bu yıl 3. Yılına giren bu uygulamaya Güzelköy mahallemizde hizmet veren okulun öğrencilerini de dâhil ettik. Aynı uygulamadan bu özel çocuklarımız da yararlanacak. Nazilli Belediyesi olarak, engellilere verdiğimiz desteğimiz her yönüyle sürüyor sürmeye de devam edecek. İlçemizde ilk kez bu projeyi uygulamaya başladığımızda 62 otistik çocuğumuzu buraya getirmiştik. O günlerde ilk anda karşıdan atlara bakarken bile korku ve endişe duyan çocuklarımız şimdi çok daha farklı. Artık kendi istekleri ile atlara dokunabiliyor okşayabiliyor ve atlara kendileri binebiliyor. Belirli bir güvene sahip hale gelmiş durumdalar ve çok mutlular. Onları mutlu görmek beni daha fazla mutlu ediyor" dedi.

Nazilli Belediyesi tarafından uygulanan bu projeye dâhil edilmekten dolayı çok mutlu ve memnun olduklarını belirten Nazilli Güzelköy Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezinin öğrencilerinin öğretmenleri, aileleri ve Okul Müdürü Emrullah Çolak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a bizzat teşekkür ederek at ile terapide çocukların olumlu yönde gelişim sağladıklarını ve yüzlerinin güldüğünü ifade ettiler.

Özel Çocuklar At Üzerinde Terapiyle Hayata Bağlanmaya Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894