• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İzmir 20 °C

Panik Butonu Uygulaması Kadınların Yanında

Panik Butonu Uygulaması Kadınların Yanında
Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet, “Panik Butonu” uygulamasıyla kadınların güvenlik ihtiyacına farklı bir yanıt veriyor.

PRONET PANİK BUTONU UYGULAMASI TEHLİKE ANINDA KADINLARIN YANINDA

Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet, “Panik Butonu” uygulamasıyla kadınların güvenlik ihtiyacına farklı bir yanıt veriyor. Acil durumlarda yakınlarınızdan yardım istemenizi mümkün kılan uygulama, tehlike anında sadece tek bir dokunuşla o anki konumunuzu seçtiğiniz iki kişiye ulaştırarak durumdan haberdar ediyor. App Store ya da Google Play’de ücretsiz olarak sunulan Panik Butonu, Pronet abonesi olsun olmasın, isteyen herkes tarafından kullanılabiliyor.

Günümüzde kadına yönelik şiddet olayları artmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması 2014 sonuçlarına göre her 10 kadından 4’ü fiziksel şiddetine maruz kalıyor. Kadınlar, savunma eğitimlerinden kişisel güvenlik ekipmanlarına farklı yöntemler kullanarak kendilerini korumaya ve daha güvende hissetmeye çalışıyor. Ancak çoğu kadın hala evde ya da dışarda, günün herhangi bir saatinde başlarına gelebilecek herhangi bir olayda yakınlarını nasıl haberdar ederek yardım isteyebileceğini bilmiyor. Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet’in ücretsiz olarak sunduğu “Panik Butonu” uygulaması evde ya da dışarıda, hatta seyahat halinde ya da başka bir şehirde; her nerede ihtiyaç duyulursa tek bir dokunuşla yakınlarından yardım istenmesini mümkün kılıyor.

App Store ya da Google Play’den cep telefonuna indirilebilen uygulama son derece kolay bir kullanıma sahip. Kullanıcı, uygulamaya girip “Panik” yazılı butona dokunulduğunda önceden belirlediği iki kişiye SMS gönderiliyor. Pronet abonesi olsun ya da olmasın herkesin kullanabileceği uygulamada, kullanıcının acil durumlarda ulaşılmasını istediği iki kişinin iletişim bilgilerini ilgili alanlara eklemesi yeterli oluyor.

Uygulamayı kullanan kişi Pronet abonesi ise Pronet verdiği hizmeti bir adım öteye taşıyor. Uygulamaya isimleri girilen kişilere konumun SMS ile gönderilmesinin yanı sıra Alarm Haber Alma Merkezi, bu kişilere tehlike durumuna dair telefonla da bilgi veriyor. Tehlikenin teyit edilmesi halinde gerekirse polisi, ambulansı veya itfaiyeyi olay yerine yönlendirerek olayı takip ediyor.

Haziran 2016 verilerine göre Panik Butonu Uygulaması’nın toplam kullanıcı sayısı 120.000’den fazla, aylık kullanımı ise yaklaşık 2860 adet.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894