• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İzmir 23 °C

Parasız Eğitimin Adresi MEBGEM’de 7. Dönem Başladı

Parasız Eğitimin Adresi MEBGEM’de 7. Dönem Başladı
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına kurduğu Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM), 7. dönem eğitim hizmetlerine başladı.

PARASIZ EĞİTİMİN ADRESİ MEBGEM’DE 7. DÖNEM BAŞLADI… 

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına kurduğu Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM), 7. dönem eğitim hizmetlerine başladı. Üniversite ve TEOG sınavına hazırlanan 200 öğrenci, Başkan Şahin’in ilk ders zilini çalmasıyla hızlandırılmış eğitime alındı.

Her yıl 1000 kadar öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunan Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi, sınav sonrası eğitim hakkı kazanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik hızlandırılmış eğitim programı ile 7. dönem hizmetlerine başladı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra; MEBGEM yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen tören; saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 

BAŞARI ÇITASI HER GEÇEN YIL ARTIYOR..!
2011 yılından bugüne aralıksız hizmet veren MEBGEM’in başarı çıtasını her geçen yıl artırdığını ifade eden MEBGEM Müdürü Metin Yaşatürk; “Yurdumuzun her tarafına öğrencilerimizi gönderdik, çok güzel başarılar aldık. Aldığımız sonuçlar hem öğrencilerimizi hem de velilerini sevindirdi. Bu başarı her yıl katlanarak gitti. Bu yıl Tıp Fakültesi’nden tutun da mühendisliklerin hemen hepsi var. 152 öğrencimizin 152’si de Anadolu Liselerine girdiler, bunlardan sadece 5’i özel okullara yerleştiler. Bu başarıda çok büyük katkısı olan öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin’e çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

BAŞKAN ŞAHİN; “‘PARALI EĞİTİME HAYIR, PARASIZ EĞİTİME EVET”
İlk ders zilini çalarak yeni eğitim öğretim dönemini başlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yaklaşık 7 bin TL’yi bulan dershane ücretlerini ödemekte güçlük çeken ailelere önemli bir destek sunan MEBGEM’in başarılarıyla gurur duyduğunu söyleyerek; “Çok ciddi bir rakam 7 bin TL. Her aile bunu verebilecek standartta değil. Asgari ücret alacaksınız 1400-1500 TL, bir taraftan da bu ücretleri vereceksiniz. Bu düşünceyle yarış ortak olsun istedik. En azından çorbada bizim de biraz tuzumuz olsun istedik. Çünkü; dershaneye giden öğrenci ile gidemeyen öğrenci arasında ister istemez hem eğitim öğretim alma farkı var, hem de dershaneye giden öğrenci daha fazla çalışmaya veriyor kendini. Biz o niyetle ‘Paralı eğitime hayır, parasız eğitime evet’ diyerek bu eğitim kurumunu kurduk. O günden beri öğretmen kadrosuyla, geleniyle gideniyle kim varsa en iyi eğitim öğretimi size vermeye çalışan bu kadroyu yürekten alkışlıyorum” dedi.  

BAŞKAN ŞAHİN; “BİRBİRİNİZİ SEVİN BİZE YETER”
7 Şubat 2011’de MEBGEM’i hizmete açtıklarında, ilçe merkezinde bazı vatandaşların, doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Asalık’ta bu eğitim kurumunun hizmete açılmasını eleştirdiğini hatırlatan Başkan Tahir Şahin; “Bu dershaneyi Asarlık’ta açarken, Menemen merkezden bize epey bir eleştiri gelmişti.  ‘Ne işin var Başkan Asarlık’ta dershane açıyorsun’ diye.  Bu eleştirilerin hiçbirisine katılmadım, ‘Zamanı gelince doğruyu göreceğiz’ demiştim ben. İlk yıl Menemen merkezden 8 arkadaşımız vardı burada. Şimdi ise %65 merkezden, %35 Asarlık bölgemizden öğrencilerimiz var. Bu ne demek biliyor musunuz; ne Türk’ü, ne Kürt’ü, ne Doğulu, ne Batılı, ne Alevi, ne Sünni hiçbir ayırım yapmadığımızın en güzel göstergesidir. Çünkü biz biriz, iriyiz, diriyiz, biz kardeşiz. Birbirinizi Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Boşnak, Çerkez, Laz, Doğulu, Batılı demeden sevin, başka bir şey istemiyoruz sizlerden. Yolunuz açık olsun, hayırlı olsun yeni ders yılınız” diye konuştu. 

İLK DERS : “CUMHURİYET VE DEMOKRASİ”
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in öğretmen, öğrenciler ve velilerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından MEBGEM’de ders başı yapıldı. “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu ilk derse katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini “Demokrasiye indirilmiş bir darbe” olarak nitelendirerek; “Şayet o darbe gerçekleşmiş olsaydı, bugün bu zili burada çalamazdık. Bugün burada Cumhuriyet, demokrasi diyemezdik. Bana göre Cumhuriyet, demokrasinin bir adım önünde. Son 30 yıldan bu tarafa Cumhuriyet karşıtları sürekli Cumhuriyeti törpülüyor, din üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor ülkemizde” dedi.

Cumhuriyetin törpülenmesi sonucunda, Cumhuriyet karşıtlarının adalet, askeriye, milli eğitim, polis gibi kamu kurumlarına yerleştirildiğini söyleyen Başkan Şahin; “Cumhuriyet gidince demokrasi de otomatikman gidiyor. Bana göre Cumhuriyet yönetimimizi, laikliği sağlam tutmalıyız. Cumhuriyeti koruduğunuz zaman demokrasi kendiliğinden korunacaktır. Çünkü Cumhuriyet yönetiminde bilinç yükseliyor” dedi ve konuşmasını “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi” sözleriyle sona erdirdi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894