• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İzmir 22 °C

Piliç devi Erpiliç’ten hindi atağı

Piliç devi Erpiliç’ten hindi atağı
PİLİÇ DEVİ ERPİLİÇ’TEN HİNDİ ATAĞI

Yüksek protein değeri, düşük yağ oranı, Türk damak tadına uygunluğu ve ekonomik oluşu ile son dönemin parlayan yıldızı hindi eti, Erpiliç güvencesiyle sofralara taşınıyor. Piliç eti sektörünün güçlü markası Erpiliç’in ‘yerli sermaye yerli büyüme’ atağı ile satın aldığı Bolca Hindi, kuru yolum, helal gıda ve elle kesim kriterleri ile hindi etini günlük tüketimde de ön plana çıkarmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer alan piliç eti sektörünün devi Erpiliç, hindi eti pazarının marka ismi Bolca Hindi’yi satın alarak gelişmekte olan hindi eti pazarına yeni bir soluk getiriyor. Üretim gücü, lojistik altyapısı ve güçlü bayi yapılanması ile gıda sektörünün güvenilir markası olan Erpiliç, piliçte yakaladığı başarıyı hindi eti sektörüne de taşıyacak.  Hindiyi sadece yılbaşında tüketilen gıda olmaktan çıkarıp günlük tüketimde de sofraya taşımayı amaçlayan Erpiliç, Bolca’nın zengin ürün çeşitliliğini güçlü lojistik altyapısı sayesinde satış noktalarına hızlı ve taze olarak ulaştıracak. Hindi eti sektöründe ciddi bir pazar payına sahip olan Bolca’nın ürün gamında, but ürünlerinden yarım ve bütün hindilere, ileri işlenmiş ürünlerden kanat ürünlerine, şarküteri grubundan sakatata kadar çeşitlilik bulunuyor. Bolca’da, çalışan kesimin hızlı tüketim ihtiyacına çözüm olacak, aynı zamanda Türk damak tadına uygun külbastıdan şinitzele, çöp şişten dönere kadar lezzetlendirilmiş hindi eti alternatifleri mevcut.

LEZZETLİ, EKONOMİK VE YÜKSEK BESİN DEĞERİ İLE HİNDİ ETİ

Lezzetli oluşunun yanı sıra üstün besleyici özellikleri, zengin yemek alternatifleri ve ekonomik oluşu ile dikkat çeken hindi eti, çinko, fosfor ve magnezyum açısından en güçlü besinler arasında yer alıyor. Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan çinko minerali, mutluluk hormonu seratonine dönüşen triptofan maddesi, B3, B6 ve B12 vitaminleri içeren hindi eti, aynı zamanda güçlü bir antioksidan. Kansere karşı vücut direncini artıran ve kansızlığa da çare olan hindi eti, uzun süre tok tutan ve düşük kalori veren özelliği ile diyet listelerinde de tercih ediliyor.

TÜRKİYE’DE İLK KURU YOLUM TESİSİ

Türkiye’de ilk defa Erpiliç tarafından uygulanan kuru yolum teknolojisi ile, piliçlerin tüyleri nemli sıcak hava kanallarında dipleri genişletilerek hijyenik koşullarda el değmeden temizleniyor. Daha hijyenik ve sağlıklı bir teknoloji olan kuru yolum, aynı zamanda eski sıcak su kazanı sistemine göre günlük ortalama 100 ton su tasarrufu sağlıyor. Kuru yolum, çapraz bulaşmadan kaynaklı pilicin bakteri yükünü artıran sebepleri ortadan kaldırarak herhangi bir sağlık riski olmadan üretime olanak sağlıyor. Piliçte olduğu gibi hindide de kuru yolum teknolojisi ile üretim gerçekleştirecek olan marka, aynı zamanda elle kesim ve helal kesim özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

1995 YILINDAN BU YANA HİNDİ ETİNDE LİDER FİRMA

Hindi eti sektöründe 22 yıllık tecrübesiyle hizmet veren Bolca Hindi’nin başlıca üretim prosesleri kuluçka, canlı üretim, kombina ve yem olarak ayrılıyor. Kanada ve Amerika’da Orjin Belgesi ve Sağlık Sertifikası olan sürülerden üretilip ithal edilen yumurtalar, erkek ve dişi ayrımı yapıldıktan ve aşıları tamamlandıktan sonra hindi için özel düzenlenmiş kapalı sistem modern kümeslere sevk ediliyor. Bir hafta süreyle özel ringlerde büyütülen hindiler 6. haftaya geldiklerinde büyüme dönemlerini tamamlayarak semirme dönemine geçiş yapıyor.

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi, IQNET gibi TSE belgeleri ve İyi Tarım Uygulamaları, Yem İşletme Onay Belgesi, Gıda Sicil Sertifikası gibi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İşletme Onay Belgeleri sahibi olan Bolca, aynı zamanda GİMDES sertifikasına sahip. 

Aliağa / Aliağa Haberleri / Yeni Vizyon Gazetesi / İzmir 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894