• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İzmir 17 °C

Plajlar Yeni Sezona Hazırlanıyor

Plajlar  Yeni Sezona   Hazırlanıyor
Aktif yaz sezonuna sayılı günler kala "Temiz Çevre, Temiz Kumsallar" sloganıyla yola çıkan Dikili Belediyesi, kent sınırlarında yer alan sahil bandında temizlik seferberliği başlattı.

Aktif yaz sezonuna sayılı günler kala "Temiz Çevre, Temiz Kumsallar" sloganıyla yola çıkan Dikili Belediyesi, kent sınırlarında yer alan sahil bandında temizlik seferberliği başlattı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Hedefimiz bu yılda huzurlu ve kaliteli tatilin adresi olmak” dedi. Yaz sezonunun yaklaşması ile birlikte kent genelindeki çalışmalarını artıran Dikili Belediyesi, bir yandan plajlara ulaşımı sağlayan yolları revize ederken, diğer yandan da yoğun bir çalışma temposu içine girerek halk plajlarında temizlik harekatı başlattı. Özel kum temizleme makinesi ile kumsallarda gerçekleştirilen çalışmalar vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Antur Plajı’nda İşlem TamamAralarında dünyaca bilinen mavi bayraklı plajlarında bulunduğu halk plajlarına çıkartma yapan Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hijyen ve temizliği sürekli olarak sağlamak adına, plajların kumsallarını özel plaj temizleme makinesi ile temizliyor. Plaj kumunun istenmeyen yabancı maddelerden ayıklandığı çalışma ilk olarak Antur Plajı'ndan Kabakum Deresine kadar olan alanda gerçekleştirdi. Saatte 12 bin metrekare alanı temizleme kapasitesine sahip ve traktörün arkasına bağlanarak çalışan özel makine ile kumsalda gerçekleştirilen çalışma kapsamında kumun içinden 5 römork dolusu olası midye kabuğu, ağaç dalları, taş, cam kırığı, sigara izmariti ile pet şişe kapaklarının da arasında bulunduğu çok sayıda yabancı madde ve atık çıkarıldı. Belediye yetkilileri Antur Plajı’ndaki çalışmalarının tüm aşamalarının tamamlanmasının ardından Pissa, Killik, Hayıtlı, Denizköy, Yakomoz ve Çandarlı Plajları'nda hazırlanan plan dahilinde çalışmalara devam edileceğini kaydederken, projenin tüm sezon boyunca süreceği belirtildi. "Temizlik Olmazsa Olmazımız"Dikilili hemşerilerine ve tatilini Dikili’de geçirecek misafirlerine daha iyi hizmet verebilmek için son iki yılda olduğu gibi bu yılda yaz sezonuna hazırlık çalışmalarını kararlılıkla gerçekleştirdiklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ‘Geçtiğimiz 2 yılda kentimizde önemli atılımlar gerçekleştirdik. Bir yandan kentimizin gelişimini artırırken diğer yandan da turizm kenti olan kentimizin, turizmden daha fazla pay almasını sağlayacak yatırımları ortaya koyduk. Çevre temizliğimiz gibi, plajlarımızın da temizliği bizim olmazsa olmazımızdır. Bu amaç doğrultusunda vatandaşlarımızla, esnafımızla ve turizm sektörünün dinamikleri ile el ele vererek önemli bir süreci  başlatıp, sınırlarımız içinde yer alan tüm sahil bandında ve etrafında çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Son iki yılda olduğu gibi bu yılda, tüm plajlarımız çıplak ayakla güvenle yürünebilecek, gönül rahatlığıyla uzanabilecek temizlikte olmaya devam edecektir” dedi.Vatandaşlardan Belediyeye Teşekkür VarÖte yandan kumsallarda temizlik seferberliğinin kararlılıkla sürmesi ve kumsalların özel araçlarla temizlenmesi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Son iki yıldır kent genelindeki kumsallarda devam eden kapsamlı temizlik harekatının bu yılda devam etmesinin kent için önemli bir değer olduğunu ifade eden vatandaşlar, istikrarlı çalışmalarından dolayı Dikili Belediyesi'ne teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894