• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

PO Everest Zirvesi’nde

PO Everest Zirvesi’nde
Petrol Ofisi’nin yenilikçi, sınırları zorlayan ruhu ve desteği ile yola çıkan 2006 Everest Türkiye Takımı sınırları zorlayarak 8.850 metrelik zirveye Türk ve Petrol Ofisi bayraklarını taşımayı başardı. Petrol Ofisi sponsorluğunda dünyanın en yüksek

PETROL OFİSİ  EVEREST TÜRKİYE TAKIMI’NIN TÜM ÜYELERİ PO EVEREST ZİRVESİ’NDE

Petrol Ofisi’nin yenilikçi, sınırları zorlayan ruhu ve desteği ile  yola çıkan 2006 Everest Türkiye Takımı sınırları zorlayarak 8.850 metrelik zirveye Türk ve Petrol Ofisi bayraklarını taşımayı başardı. Petrol Ofisi sponsorluğunda dünyanın en yüksek noktası Everest’e tırmanmak üzere 27 Mart’da Türkiye’den hareket eden 11 kişilik  Petrol Ofisi Everest Türk Takımı’ndan 4 kişi 10 gün önce Everest Zirvesi’ne ulaşmayı başarmıştı. Ekibin kalan 6 üyesi  ikinci denemede  24 Mayıs günü Türkiye saati ile 2:30 sularında zirveye ulaştı. Zirveye ulaşan üçü kadın altı kişilik ekibimizde; Serhan Poçan, Burçak Özoğlu Poçan, Bora Maviş, Meltem Çolak Özmine, Mustafa Cihan, Suna Yılmaz yer aldı. Türkiye’deki en büyük takım oyununu oynayan Petrol Ofisi gücü ve kararlılığı ile Sınırları Zorlayan Everest Türk Takımı’nı tebrik ediyor. İki hafta önce gerçekleştirilen ilk tırmanışta Türkiye’den Everest’e ilk kadın dağcıyı taşımış olan bu ekspedisyon birçok açıdan ilkleri de bünyesinde barındırıyor.. Petrol Ofisi sponsorluğunda gerçekleşen bu ekspedisyon ülke adı ile anılan Everest’e ilk Türk tırmanışı olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Kuzey yüzünden bu yıl gerçekleştirilen tek kadın tırmanışını da Türk ekibi gerçekleştirdi. Zirveye kadar dağılmadan tek ekip halinde tırmanıp inmekte olan ekspedisyon üyeleri, aynı zamanda diğer tüm ekspedisyonların gözünde ekip olarak hareket edebilen tek grup ünvanını da almış, ayrıca tüm tırmanış ekibini zirveye taşıyabilmiş tek ekspedisyon olma özelliğini de kazandı.

Türkiye dağcılık tarihi açısından bir dönüm noktasını oluşturan bu ekspedisyon sonucunda ülkemizden şu ana kadar 2 ile sınırlı kalmış olan Everest tırmanışları 6 katına çıkarak 12 sayısına ulaştı Ayrıca bu tırmanışların 3’te birini kadın tırmanışlarının oluşturması ayrı bir başarıdır. Türkiye’nin en yaygın bayii ağına sahip lider akaryakıt dağıtım şirketi Petrol Ofisi, hem Türk bayrağını hem de Petrol Ofisi bayrağını dünyanın en yüksek noktası Everest’e ulaştıran  11 kişilik Petrol Ofisi  Everest Türk Takımı ile gurur duyuyor. 2006 Everest Türk Takımı ile ilgili detaylı bilgilere www.2006everest.org adresinden ulaşılabiliyor.  

 2006 Everest Türkiye Tırmanış Takımı:

11 kişiden oluşan takım,  en genci 10 yıllık deneyime sahip dağcılardan oluşmaktadır. Takımın tümü ODTÜ Spor Kulübü lisanslı sporcusudur ve ODTÜ dağcılık ekolünde eğitim almış ve tırmanışlar gerçekleştirmişlerdir. Takım üyelerinin on beş yıllık sürede gerçekleştirdiği tırmanışlar arasında;

Türkiye Aladağlarda uzun duvar rotalarının ilk tırmanışları

Türkiye dağlarında 3000 metre üzerinde pek çok zirvenin yaz ve kış tırmanışları

Türkiye’nin en yüksek noktası 5165metrelik Ağrı Dağının kuzey, güney ve batı rotalarının kış ve yaz tırmanışları

Avrupa’nın en yükske zirvesi Rusya’daki Elbrus dağı tırmanışı

İran Damavand dağı tırmanışı

Gürcistan Kafkas Dağları Kazbek Dağı tırmanışı

Bulgaristan, Almanya ve ABD’de teknik kaya ve uzun duvar tırmanışları

Almanya, İtalya ve İsviçre Alplerinde Matterhorn, Eiger, Monte Rosa dağlarının teknik zorlukta zirve tırmanışları

Kazakistan- Kırgızistan’da Tien Shan dağlarında 7000metrelik Khan Tengri zirvesinin hem kuzey hem güney rotasının tırmanışı

Pakistan Himalayalalarında 8035metrelik Gasherbrum II zirvesinin tırmanışı bulunmaktadır.

Bora MAVİŞ
17/09/1975, Isparta
ODTÜ, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği (Lisans, Y. Lisans)
Iowa State University, Materials Science and Engineering (Doktora)
Öğretim Görevlisi, Hacettepe Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği

Türkiye’nin en iyi uzun duvar tırmanıcılarındandır. ABD’de Yosemite vadisinde ve İsviçre Alplerinde dünya çapında önemli tırmanışlar gerçekleştirmiştir. Ülkemizde bugüne kadar 8000 metreye ulaşmış 9  dağcıdan birisidir. Takımın, teknik tırmanış lideridir. Ayrıca 2006 Everest tırmanışının bilimsel çalışmalarından sorumlu takım üyesidir.

Burçak Özoğlu POÇAN
04/01/1970, Ankara
ODTÜ, İşletme (Lisans)
Ankara Üniversitesi, SBF, Çalışma Ekonomisi (Y. Lisans, Doktora)
Öğretim Üyesi, Ankara Üniversitesi, SBF, Çalışma Ekonomisi

Türkiye’nin en yükseğe tırmanmış iki kadın dağcısından birisidir. Yüksek irtifa tırmanıcılığında birden fazla ödüle sahiptir. 2006 Everest tırmanışının çalışma planı ve yazılı materyal sorumlusudur. Takımın dağcılık camisaı ve diğer çevrelerle iletişini yürütmektedir.

Eylem Elif MAVİŞ
09/11/1973, Tokat
ODTÜ, Çevre Mühendisliği (Lisans), İşletme (MBA)
Iowa State University, Information Systems (Y. Lisans)
Yönetim Sistemleri Uzmanı, Usta Yazılım

Türkiye’nin en yükseğe tırmanmış iki kadın dağcısından birisidir. Kaya tırmanışı alanında ülkenin sayılı  sporcularındandır. Takımın şehir antrenörüdür. 2006 Everest tırmanışının lojistik işlerinden sorumludur.

Hakan KOCAKULAK
01/06/1977, Zonguldak
ODTÜ, Makine Mühendisliği (Lisans)
Uzman Araştırmacı, TÜBİTAK, Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Merkezi

Türkiye’nin deneyimli kaya buz tırmanıcılarındandır. Ayrıca dağcılık alanında öncülük yapmış yayıncılardandır. 2006 Everest tırmanışının anakamp müdürü ve iletişim sorumlusudur.

Haldun ÜLKENLİ
22/01/1970, Münih - Almanya
ODTÜ, Makine Mühendisliği (terk)
Kayak Antrenörü, ODTÜ
Türkiye Kayak Federasyonu Teknik Kurul Üyesi

Türkiye’nin deneyimli dağcılarındandır. Ayrıca  Kayak antrenörü ve dalış eğitmenidir. Doğa sporları alanında ülke çapında pek çok önemli organizasyon yürütmüştür. 2006 Everest tırmanışının uydu sistemleri üzerinden haberleşme sorumlusudur.

Meltem Çolak ÖZMİNE
29/05/1972, Ankara
Hacettepe Üni., Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü
Kreatif Direktör, Arka Bahçe

Türkiye’nin önde gelen kadın dağcılarındandır. Yurtiçinde ve yurtdışında pek çok başarılı yükse irtifa tırmanışı gerçekleştirmiştir. 2006 Everest tırmanışının tanıtım ve halkla ilişkiler sorumlusudur.

Mustafa CİHAN
08/05/1971, Adana
Gazi Üni., İnşaat Mühendisliği (Lisans)
Şirket Müdürü, Nisan İnşaat

Türkiye’nin deneyimli dağcılarındandır. Ülkenin önde gelen arama kurtarma derneklerinden ORDOS’un yönetim kurulu üyesidir.

2006 Everest tırmanışının organizasyon ve ulaşım sorumlusudur.

Serhan POÇAN
11/04/1970, Konya
ODTÜ, Matematik (Lisans)
Yazılım Uzmanı, Usta Yazılım

Türkiye’nin yüksek irtifa ve Alpin kış tırmanışları alanındaki az sayıda liderlerindendir. Ülkemizde bugüne kadar 8000 metreye ulaşmış 9  dağcıdan birisidir. 2006 Everest tırmanışının ana sorumlusu ve takım lideridir.

Serkan GİRGİN
19/10/1979, Ankara
ODTÜ, Çevre Mühendisliği (Lisans, Y. Lisans, Doktora - devam)
ODTÜ, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri (Y. Lisans)
Doktora Öğrencisi, ODTÜ Çevre Mühendisliği

Türkiye’nin başarılı yüksek irtifa dağcılarındandır . Ülkemizde bugüne kadar 8000 metreye ulaşmış en genç iki  dağcıdan birisidir. 2006 Everets tırmanışının görüntüleme  ve web sitesi sorumlusudur.

Soner BÜYÜKATALAY
05/05/1979, Erzurum
ODTÜ, Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Lisans, Y. Lisans - devam)
Araştırmacı, TÜBİTAK, Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Merkezi.

Türkiye’nin başarılı kaya ve yüksek irtifa tırmanıcılarındandır. Ülkemizde bugüne kadar 8000 metreye ulaşmış en genç iki  dağcıdan birisidir. 2006 Everest tırmanışının enerji sistemleri sorumlusudur.

Suna YILMAZ
04/07/1972, Ankara
ODTÜ, Matematik (Lisans)
ODTÜ, Beden Eğitimi ve Spor (Y. Lisans - devam)
Network Uzmanı, ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Türkiye’nin sayılı kaya tırmanıcısı  kadın sporcularındandır. Ayrıca kayak ve bisiklet branşlarında da önemli başarıları bulunmaktadır. 2006 Everest tırmanışının malzeme sorumlusudur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894