• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İzmir 14 °C

Prof. Dr. Ela, Ege üniversitesi’ni Gururlandırdı

Prof. Dr. Ela, Ege üniversitesi’ni Gururlandırdı
Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Erten Ela’ya enerji alanında,

Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Erten Ela’ya enerji alanında, 2017 yılı TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü verildi. Ülkemizin en prestijli bilim ödüllerinden birinin sahibi olan Prof. Dr. Ela, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü’nü kazanan bilim insanları Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törende bir araya geldi. 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da törene katılarak Prof. Dr. Ela’nın sevincine ortak oldu. 

Ödül töreninde kendisini yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Budak’a teşekkür eden Prof. Dr. Ela, “Bilimi ve bilim insanlarını destekleyen Ege Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak'a teşekkür ediyorum. Değerli hocamızın desteği ve üniversitemizde bulunan bilimsel alt yapı ile daha fazla öğretim üyemizin bu tür ödülleri kazanacağına inanıyorum.  Aileme, beni yetiştiren değerli hocalarıma ve üniversiteme çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Ege Üniversitesinin gelişen teknoparkı ve çağı yakalayan öğretim üyeleri ile araştırma üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğretim üyemizin başarısı bizleri son derece mutlu etti. Üniversitemizde bu tür değerli ödülleri alacağına inandığımız çok sayıda öğretim üyemiz var. Yeni dönem ile birlikte bu sayının artacağına inanıyorum. Amacımız bilimi toplumla buluşturmak ve ülkemiz ekosistemine katkıda bulunmak. Bunları yapabilecek kadro ve alt yapıya sahibiz. Bu duygularla Prof. Dr. Şule Erten Ela’yı bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Şule Erten Ela, yenilenebilir enerjiler alanında ‘Organik Fotovoltaik’  konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalarından dolayı ödül almaya hak kazandı. 

PROF.DR. ŞULE ERTEN ELA

2004 yılında Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’nde Enerji alanında doktora çalışmalarını tamamladı. Şule Erten Ela, 2005 yılında Güneş Enerjisi Enstitüsü’nde Enerji Anabilim Dalında Yrd. Doç. olarak, yine aynı birimde 2009 yılında Doçent ve 2015 yılında Profesör olarak atandı. Doktora çalışmaları sırası ve sonrasında, Johannes Kepler Üniversitesi, Linz Institute of Solar Cells, Avusturya’da 2003, 2004, 2007 tarihlerinde Organik Güneş Hücreleri (Organic Solar Cells), Alan Etkili Organik Transistörler (Organic Field Effect Transistors, OFET) ve Işık Yayan Organik Diyotlar (Organic Light Emitting Diodes, OLED) üzerine çalıştı. 2006 ve 2007 yıllarında Boya Duyarlı Güneş Hücreleri (Dye Sensitized Solar Cell) üzerine Lozan-İsviçre Ecole Polytechnique Federal de Lausanne’ da araştırmalarına devam etti. 2009 yılında, Katı Hal Boya Duyarlı Güneş Hücreleri (Solid State Dye Sensitized Solar Cells) üzerine Bayreuth University Bayreuth-Almanya’da çalıştı. 2010 yılında Madrid-İspanya Complutence Üniversitesi’nde Fu

lleren Kimyası ve Hacim Heteroeklem Güneş Hücreleri (Bulk Heterojunction Solar Cells) üzerine çalıştı. 2011-2014 yılları arası  Friedrich Alexander Üniversitesi Erlangen-Almanya’da, yeni elektron akseptör fulleren malzemelerinin geliştirilmesi, grafen oksitler ve Heteroeklem Güneş Hücreleri, Boya Duyarlı Elektrolitli Güneş Hücreleri ve Esnek Organik Güneş Hücreleri ileri düzey araştırmaları üzerine çalışmıştır. Bu alandaki çalışmaları 2015 yılında Almanya’da Materials for Electronics and Energy Technology I-MEET, Friedrich Alexander Üniversitesi ile Perovskit Güneş Hücrelerinin ileri düzey araştırma çalışmaları ile devam etmiştir. 2011 yılında Almanya’nın Alexander von Humboldt Ödülü’nü alarak 2013 yılında Alexander Von Humboldt kurumunun başarılı Türk bilim kadını ve testimoniali seçilmiştir. 2016 yılında halen bu konudaki başarısı AvH kurumunun web sitesinde yayınlanmaktadır. 2013 yılında TÜBA-GEBİP, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü aldı. Şule Erten Ela, 2014 yılında UNES

CO - L’ORÉAL GNÇ BİLİM KADINLARI ÖDÜLÜ'NÜ ALDI

2015 yılında Bilim Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (BAGEP)  alan ve bilimde dürüstlük, adalet, saygınlık, özgürlük, liyakat ilkelerini benimseyen Şule Erten Ela aynı zamanda Genç Bilim Akademisi üyesidir. Şule Erten Ela 2016 yılında prestijli ödül olan ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Araştırma Teşvik Bilim Ödülü’nü almıştır. Şule Erten Ela’nın Alan Etkili Organik Transistörler (OFET) üzerine patenti, 60 üzeri üst düzey SCI bilimsel yayınları, 50 uluslararası ve ulusal projeleri,  240 üzeri uluslararası ve ulusal bildiri sunumları, pek çok Editörlük ve bilimsel dergilerde hakemlikleri ve bu konularda çok fazla üstün başarı ödülleri bulunmakta olup,  ayrıca 1300 üzerinde başkaları tarafından atıfı bulunmaktadır. Şule Erten Ela 2016 yılından itibaren Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Anabilim Dalı Başkanlığı ve Enstitü Kurulu Üyeliğini yürütmektedir. Şule Erten Ela halen Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Anabilim Dalında Profesör öğretim üyesi olarak çalışmaktadır." /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894