• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Prof. Dr. Gürol Ergin Anısına Tarım Sempozyumu Düzenlendi

Prof. Dr. Gürol Ergin Anısına Tarım Sempozyumu Düzenlendi
Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçen Eylül ayında yaşama veda eden Prof. Dr. Gürol Ergin'in anısına bir sempozyum düzenledi.

PROF. DR. GÜROL ERGİN ANISINA SEMPOZYUM DÜZENLENDİ. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçen Eylül ayında yaşama veda eden Prof. Dr. Gürol Ergin'in anısına bir sempozyum düzenledi. 

DUYGULANDIRAN BELGESEL
"Muğla’da Tarım, Hayvancılık ve Tarımsal Kooperatifçilik" adı altında düzenlenen  sempozyum geniş bir katılımla gerçekleşti. Sempozyum öncesinde; Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlşkiler Birimi tarafından hazırlanan  'Prof. Dr. Gürol Ergin Belgeseli' katılımcılara izletildi. Prof. Dr. Gürol Ergin’in hayat hikayesini konu alan, çalışma arkadaşları, yakınları ve sevenlerinin de Gürol Ergin ile olan anılarını paylaştığı belgesel, salonu dolduran katılımcılara duygusal anlar yaşattı. İlgiyle izlenen belgeselde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Ergin ile ilgili görüşleri de yer aldı.

NÜFUSUN YÜZDE 50'DEN FAZLASI  KIRSALDA YAŞIYOR 
Uzmanlık alanı olan tarıma verdiği desteğin yanı sıra 22.ve 23.Dönem CHP Muğla Milletvekilliği  döneminde de Muğla'ya önemli hizmetleri bulunan  Prof. Dr. Gürol Ergin'in yad edildiği sempozyumda konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şube Başkanı Uluhan Korkut, sempozyumun Prof.Dr. Gürol Ergin anısına yapılmasının kendileri için önemli olduğunu, onu Muğla milletvekili olmadan önce de tanıdıklarını ve mesleki olarak ondan çok şey öğrendiklerini söyledi. Türkiye’nin tarıma dayalı bir ekonomisi olduğuna dikkati çeken Uluhan Korkut, Muğla’da nüfusun yüzde 50’sinden fazlasının kırsalda yaşadığını, tarımla uğraşan vatandaşların da yüzde 50’den fazlasının kooperatiflerde örgütlü olduğunu belirtti.

TURİZM GELİRİNDEN DAHA FAZLA... 
Sempozyumun açılışında söz alan Muğla Veteriner Hekimler Odası Yönetim kurulu Başkanı Serkan Alpözen,  herkesin Muğla’da turizm gelirlerinin fazla olduğunu düşündüğünü oysa Muğla’nın tarım ve hayvancılıktan elde ettiği gelirin daha fazla olduğunu belirterek, sempozyumun Muğla’ya yararlı olacağını söyledi.  Konuşmasında Prof. Dr. Gürol Ergin’in kendisinin akıl hocası olduğunu ve her şeyi ona danıştığını anlatan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör de, sempozyuma ev sahipliği yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 

BU TÜR ETKİNLİKLERİ ONUN ADINA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
Ülkemize ve Muğla'ya yaptığı hizmetler ile Prof. Dr. Gürol Ergin'in her zaman saygıyla anacaklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, “Prof.Dr.Gürol Ergin hocamızı milletvekilliği döneminde tanıdım. Kısa sürede Muğla’da bizlere, seçmenlerine, çiftçilerimize kendisini sevdirdi. Mütevazi, alçak gönüllü, saygılı kişiliği, mücadeleci yapısı ile yılmaz bir Atatürkçü ve vatanseverdi. Onun ilkeleri, bilgeliği bizim için bir rehber,benim için de çok şey öğrendiğim bir dosttu. Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunda tarımsal hizmetlerimizin tamamında hocamıza danıştık. Bu tür sempozyumları, etkinlikleri onu adına yapmaya devam edeceğiz. Bu sempozyumun hazırlıklarını, hangi konuların işleneceğini, çalışmalarını hazırladı. Çünkü tarımla ilgili hassasiyetleri vardı. Muğlamızda tarım gelirlerinin turizmden fazla olduğunu özellikle her konuşmamda vurguluyorum. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’da tarıma destek olmak için Alım garantili mevsimlik çiçek üretimini kooperatiflerimizle, kadınlarımızla başlattık. Toprak, sulama suyu, yaprak analizi yapabilen laboratuvarımızı, yerel tohum merkezimizi kurduk. Soğuk hava depoları, hayvan toplulaştırma projesini hayata geçiriyoruz" dedi. 

KİMLER KATILDI? 
Tarımın her yönüyle masaya yatırıldığı sempozyuma; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban konuşmacı olarak da Isparta Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Günaydın, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Türkmen,  Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Prof. Dr. Gülay Deniz, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Anadolu Meraları Kurucusu Durukan Duru, Özden Güngör TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı,  Mahmut Eskiyörük Tire Süt Kooperatifi Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Figen Çukur Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu, Ali İhsan Gezgin Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı, İbrahim Karakoyunlu Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şube Başkanı Uluhan Korkut, Muğla Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Alpözen, Ferdan Çiftçi ZMO İzmir Şube Başkanı katıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894