• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İzmir 14 °C

PTT, Dünya Posta Sektörüne Yön Vermeye Devam Ediyor

PTT, Dünya Posta Sektörüne Yön Vermeye Devam Ediyor
Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Etiyopya’da düzenlenen Dünya Posta Birliği

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Etiyopya’da düzenlenen Dünya Posta Birliği 2. Olağanüstü Kongresi’nde sektörün geleceğine yönelik tarihî kararlara imza atıyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da gerçekleştirilen Dünya Posta Birliği (Universal Postal Union-UPU) 2. Olağanüstü Kongresi’nde ülkemizi başarıyla temsil ediyor. UPU İdari Konsey Başkanı olarak sektöründe söz sahibi ve karar alıcı bir konumda bulunan Şirket, bu tarihî kongrede de yenilikçi vizyon ve stratejileriyle postanın geleceğini şekillendirmeye devam ediyor.

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, UPU İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik, Dünya Posta Birliği’nin 144 yıllık tarihinde ikinci kez gerçekleştirilen Olağanüstü Kongre’nin açılış töreninde Etiyopya Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wirtu, Etiyopya Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ubah Mohammed Hussien, UPU Genel Sekreteri Bishar Hussein, çeşitli ülkelerden bakanlar ve bine yakın delegeye hitaben bir konuşma yaptı. Posta sektörünün mevcut durumu ve geleceğiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Bozgeyik, “Posta sektörü tarih boyunca insanların haberleşme ihtiyacını en iyi ve hızlı şekilde karşılayabilmenin gayreti içinde olmuştur. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak değişen şartlar karşısında zaman zaman zorluklar yaşanmış olsa da çağın gereklerine göre hareket edilerek sektörün ayakta kalması sağlanmış, dünyanın tüm coğrafyalarında insanlara posta hizmeti sunulmaya devam edilmiştir. Posta sektörünün içinde bulunduğu durumu sürekli analiz ederek hem olası risklere karşı önlemler alan hem de değişimin getirdiği zorlukları yeni fırsatlara dönüştüren Dünya Posta Birliği, stratejilerini de bu doğrultuda belirli aralıklarla güncellemektedir” dedi.

“EN ÖNEMLİ ADIMI İSTANBUL KONGRESİ’NDE ATTIK”

Genel Müdür Kenan Bozgeyik, hızla dijitalleşen dünyanın posta sektörüne etkilerine değinerek, “Posta idareleri için hem zorluklar hem fırsatlar yaratan dijital dönüşüm, sektörümüzün bireysel ve kurumsal müşterilerin değişen talep ve ihtiyaçlarına yanıt vermesini bir zorunluluk haline getirirken hizmetlerde çeşitlenmeyi de kaçınılmaz kılmaktadır. Bizler bu değişimin en büyük adımını, Birliğin en güncel eylem belgesi olarak şekillendirdiğimiz ve İstanbul’daki 26. Dünya Posta Kongresi’nde kabul ettiğimiz İstanbul Dünya Posta Stratejisi ile attık. Yeni stratejimizin temelini oluşturan posta ağlarının entegrasyonu, işbirliğinin güçlendirilmesi ve e-ticaretin geliştirilmesi konuları, Birliğimizin gelecek vizyonunun en net fotoğrafıdır” dedi.

Genel Müdür Bozgeyik konuşmasında Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşılmasında posta sektörünün taşıdığı önemi de vurgulayarak, “Dünya Posta Birliğimiz, dünyada yoksulluğu ve açlığı sonlandırmak, iklim değişikliği ile mücadele etmek, sürdürülebilir yaşam alanları tesis etmek gibi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesi adına kritik roller üstleneceğinin altını önemle çizmiştir” ifadelerini kullandı. Olağanüstü Kongre’nin sektör adına faydalı sonuçlar ortaya koymasını temenni eden Kenan Bozgeyik, sıcak misafirperverlikleri için Etiyopyalı yetkililere teşekkür etti.

KAPSAMLI PANELLER, VERİMLİ İKİLİ GÖRÜŞMELER

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, UPU İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik, başkanlık ettiği Açılış Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ise Olağanüstü Kongre’de “Birliğin Çalışma Yöntemi-UPU Reformu”, “Entegre Ürün Planı”, “Entegre Ücretlendirme Planı”, “Emeklilik Fonu” gibi son derece önemli konuların görüşülüp karara bağlanacağını belirterek, “Beş gün boyunca yürütülecek müzakereler sayesinde Dünya Posta Birliğimizi daha etkin kılmayı ve sektörümüzün verimliliğini artırmayı amaçlıyoruz. Kongre’deki Bakanlar Strateji Konferansı’nda ise Sayın Bakanlar ve diğer üst düzey karar alıcıların değerli katkılarıyla posta işletmeleri ve genel olarak posta sektörünün vatandaşlara nasıl daha iyi hizmet verebileceğini istişare edeceğiz” dedi. Genel Müdür Bozgeyik, konuşmasını, “Güzel Afrika kıtasının değerli ismi Nelson Mandela’nın bir sözünü hatırlatmak istiyorum: ‘İnsanlar kararlı olduklarında her şeyin üstesinden gelebilir.’ Ortak kararlılığımızın Birliğimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek tamamladı.

Etiyopya’da UPU 2. Olağanüstü Kongresi’ne yönelik basın toplantısına da katılarak tarihî organizasyonla ilgili görüşlerini paylaşan Kenan Bozgeyik, ayrıca son derece verimli ikili görüşmeler gerçekleştirdi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894