• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İzmir 21 °C

Rahvan Atlar Yarıştı

Rahvan Atlar Yarıştı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ŞENOL GÖK / Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde, Seyrek Arena’da düzenlenen yarışları; İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Buca Bele

Rahvan Atlar Menemen’de Nefesleri Kesti 

Menemen Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini gerçekleştirdiği Rahvan At Yarışları’na Türkiye’nin 7 bölgesinden yaklaşık 200 rahvan at ve 10 bin kadar izleyici katıldı. Rahvan Atçıların ve izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği bu yarış ile Menemen Belediyesi, Rahvan Atlı Türkiye Şampiyonası’na hazır olduğunu ispatladı. 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ŞENOL GÖK / Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde, Seyrek Arena’da düzenlenen yarışları; İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve vatandaşlar büyük bir ilgiyle izledi.   

Dualar ile başlayan geleneksel rahvan at yarışları, Mehter Takımı konseri ile renklendi. Yarışlar öncesinde, Seyrek Arena’ya yurdun dört bir yanından gelen konuklarına seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Rahvan Atçıların ve yarışları izlemeye gelenlerin yoğun katılımı ile Menemen’de Rahvan Atlı Türkiye Şampiyonası atmosferinde bir yarış gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Başkan ŞAHİN; “Hizmetlerimiz devam edecek”

Menemen Belediyesi’nin, kısa bir süre önce Ege’nin Er Meydanı Ulukent’te düzenlediği 35. Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri, 4. İnadına Tiyatro Festivali ve 2. Geleneksel Rahvan At Yarışları gibi sosyal etkinliklerini, insanlarımız arasındaki birlik ve beraberliği artırdığı için çok önemsediğini ifade eden Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen halkı için çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak, “Bizler Belediye Başkanı olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu bilinçle gerçekleştirdiğimiz yol, su, ulaşım gibi güzel hizmetlerin yanında sosyal hizmetleri de ihmal etmiyoruz. Böylesi sosyal etkinliklerle birlik ve beraberliğimizi koruyamazsak; PKK’ya, ABD’ye, İran’a, Irak’a cevap veremeyiz. Birlik ve beraberliğimiz olmadığı zaman ne bayrağımızı, ne de toprağımızı koruyabiliriz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da hizmetlerimiz ve sosyal etkinliklerimiz devam edecektir. Çünkü biz Atatürk’ün çocukları olarak, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti korumaya, nöbet tutmaya devam edeceğiz” dedi. 

ÖDÜLLER TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ

Gün boyu büyük mücadelelere sahne olan yarışlar sonunda 11 farklı kategoride dereceye giren rahvan atçılara madalya, kupa ve para ödülleri törenle takdim edildi. Köylü Dörtnal kategorisinde Tezcan Gülfidan, Toz Koparan’da Mustafa Ali Uçar, 3’lü Tay’da İbrahim Şerbetçi, 4’lü Tay’da Ahmet Aktepe, Taze Beşli’de Mehmet Emin Demir, Küçük Orta’da Selami Poyraz, Büyük Orta ve Başaltı’nda Murat Kölemanoğlu, İthal B’de Ali Baranok, İthal A’da Mustafa Erbaş ve Baş kategorisinde İzzet Kirlioğlu birinci oldular. Baş kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin takdim etti. 

Yarış öncesi Müşerref Akay sahnedeydi

Rahvan Atçıların yarış öncesi eğlence geleneği bu yıl da Menemen’de yaşatıldı. Türkiye şampiyonasına katılan tüm atların bulunduğu, panayır havasında geçen yarışlar öncesinde düzenlenen gecede; Edip Akbayram’ın bağlamacısı Yolcu Bilginç ve Türk Sanat Müziğinin güçlü sesi Müşerref Akay sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Müşerref Akay, Seyrek Meydanı’ndaki konserini “Türkiyem” şarkısı ile bitirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894