• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İzmir 23 °C

Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İzmir’e Geliyor

Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İzmir’e Geliyor
Ruanda Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza’nın, 25 - 27 Ağustos tarihleri arasında İzmir’i ziyaret edeceği bildirildi.

RUANDA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İZMİR’E GELİYOR

Ruanda Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza’nın, (yarın) 25 - 27 Ağustos tarihleri arasında İzmir’i ziyaret edeceği bildirildi.

Büyükelçi Nkurunziza, İzmir ziyareti kapsamında ilk olarak Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve üyeleri ile görüşecek.

İzmir temasları kapsamında İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de görüşecek olan Nkurunziza, İzmir ve çevresindeki bazı sanayi kuruluşlarını da ziyaret ettikten ve son olarak bu yıl 85’inci kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış törenine katılacak.

Türkiye ve Ruanda arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Büyükelçi Nkurunziza, gezinin amacının İzmir ve Ruanda arasındaki ticari fırsatlar hakkında bilgiler vermek ve fikir alışverişinde bulunmak olduğunu ifade etti.

Özellikle son 3 - 4 yıl içerisinde Türkiye ile Ruanda arasında ekonomik ve siyasi ilişkilerde büyük aşama kat edildiğinin altını çizen Büyükelçi Nkurunziza “İki ülke arasında ulaştırma, enerji, turizm, tarım, hayvancılık, askeri ve eğitim alanı başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği yapmaya hazırız. İzmir’deki sanayici ve işadamlarına Ruanda’ya yatırım yapmalarını teşvik ediyorum” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894