• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İzmir 19 °C

Sağlık Sektörünün Beyaz Melekleri Göreve Hazır

Sağlık Sektörünün Beyaz Melekleri Göreve Hazır
İzmir'in ilk Sağlık Bilimleri Fakültesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dördüncü dönem

İzmir'in ilk Sağlık Bilimleri Fakültesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dördüncü dönem mezunlarını sağlık camiasına coşkuyla uğurladı.

Hemşirelik ve Sosyal Hizmet Bölümünden mezun 262 genç sağlıkçı için düzenlenen törene, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bumin Nuri Dündar ev sahipliği yaptı.

Mezun gençlerin coşkusuna, törene katılan aileleri ortak olurken; Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr.Adnan Kaya, Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, akademisyenler ve Genel Sekreter Yardımcısı Enes Uzun, SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, S.B.Ü. İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, S.B.Ü. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Enver İlhan, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Fatma İncekara Aydın ve  öğretim üyeleri eşlik etti.

1262 öğrencinin eğitim gördüğü İKÇÜ Sağlık Bilimlerinin, 8 alanda 70 öğrenciye yüksek lisans eğitimi verdiğini kaydeden Dekan Prof.Dr.Bumin Nuri Dündar, eğitim kalitesini katlayacak  ve bölgede tek olacak  simülasyon merkezinin kuruluş hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Mezun öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Prof.Dr. Dündar, “İKÇÜ’lü olmak; her zaman ve her yerde büyük düşünebilmek, insanlara önyargısız değer verebilmek, her ortamda hakkı, iyiyi, doğruyu ve güzeli savunabilmek, bireysellikten uzak, ekip ruhuyla hareket edebilmek, her zaman bilimin ışığında koşabilmek, örfüne, töresine, tarihine, milletine bağlı olabilmek, bu güzel ülkeyi koşulsuz gönülden sevebilmektir. Çalışma hayatınızda fedakarlık, empati, hasta haklarına saygı,  güler yüzlülük, dürüstlük, mükemmeliyetçilik, ekip ruhu ana prensipleriniz olmalıdır. Yaratılanı yaratandan ötürü seven, mesleğini her koşulda severek ve en iyi şekilde yapan bireyler olmalısınız. Milletimizin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da tüm dünyaya örnek olan kahraman şahsiyetlerini kendinize örnek almalısınız.” dedi.

Geçirdiği ani rahatsızlık sebebiyle hayata veda eden hemşirelik bölümü  öğrencisi Mustafa Emre Taşdemir’i de anan Prof.Dr.Dündar. “Gencecik yaşında ansızın kaybettiğimiz, bizi büyük üzüntülere boğan ve bugün burada olsaydı mezunlarımızdan biri olarak karşımızda olacak olan Hemşirelik Bölümü öğrencimiz merhum Mustafa Taşdemir’i rahmetle anmadan geçemeyeceğim. Mekanın cennet olsun Mustafa’cığım. Seni unutmadık, unutmayacağız.”

“SEKTÖRE 725 GENÇ SAĞLIK NEFERİ”

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin İKÇÜ’nün ilk mezun veren fakültesi olması açısından ayrı bir öneme sahip olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, bu dönemle birlikte toplam 725 İKÇÜ’lü sağlıkçının sağlık sektörüne adım attığını belirtti. Prof.Dr.Köse, “Bu eğitim öğretim müfredatında öğrencilerimize daima yol gösteren, tecrübelerini aktaran fakültemizin değerli öğretim elemanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İkinci olarak aileleri tebrik ediyorum. Çocuklarınız için her türlü emeği harcadınız, onlara verdiğiniz değeri göstermek için buralara kadar geldiniz. Böyle değerli evlatları milletimize kazandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Üçüncü tebriğim ise öğrencilerimize olacak. Dört yıl boyunca belli bir disiplin içinde kendilerinden istenenleri başarıyla yerine getirdiler. Bu millete hazır vaziyete geldikleri için onları tebrik ediyorum. Son teşekkürüm de milletimize olacak. Çok zor şartlarda da olsa, çok kıt imkanlarla da olsa, vergileriyle, gayretleriyle bu kurumları oluşturdular. Bu kurumlarda bütün imkânları gençlerimize sağladılar. Öğretim elemanlarımız da öğrencilerimizi yetiştirdiler. Bu millet, her türlü övgüye ve her türlü hizmete layıktır.” dedi.

“İYİLİĞİN ZİRVE YAPTIĞI YERDESİNİZ.”

Genç mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, “Sizler insanın yüreğine dokunuyorsunuz. ‘İnsan iyiliğin kölesidir.’ diye bir söz vardır.  İyiliğin zirve yaptığı yer sizin yaptığınız işte saklıdır. O sebeple, ben insanların gönlüne girmekten başka değerli bir şey olduğuna inanmıyorum. Gençlerimizin, insanların en zor anlarında onların yardımına koşarak, onların gönüllerini kazanacaklarına inanıyorum. Bunları yaparken bir mesai formu içerisinde bulunmayacaklarına ve bu milletin her daim hizmetinde olacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı müzik bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam eden törende, fakülte birincisi Hemşirelik bölümü öğrencisi Hemşire Handan Özçınlak mezuniyet yaş kütüğüne plaket çaktı. Fakülte birincisi Hemşire Handan Özçınlak, fakülte ikincisi Hemşire İsmail Can Gümüş, fakülte üçüncüsü Hemşire Kübra Kabalcı’ya başarı belgeleri Rektör Prof. Dr. Saffet Köse tarafından verildi. Dereceye giren öğrencilere  Acil Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr.Yasemin Tokem ve Türk Hemşireler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Hemşire Yeliz Akatın  tarafından hediyeler takdim edildi.

Dekan Yardımcısı, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Yasemin Tokem ile Sosyal Hizmet Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Melike Tekindal’ın eşliğinde  hep bir ağızdan meslek andı içen genç sağlıkçılar için düzenlenen tören, ailelerin heyecan ve coşkusu eşliğinde öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

Tören sonunda hemşirelik bölümü öğrencisiyken hayata genç yaşta gözlerini yuman merhum Mustafa Emre Taşdemir adına lokma döküldü. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894