• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İzmir 16 °C

Sağlık Turizmi Gelecek 10 Yıla Damga Vuracak

Sağlık Turizmi Gelecek 10 Yıla Damga Vuracak
‘İnsan’ odaklı çalışma prensibiyle binlerce insanın hayatına dokunan Vizyon Turizm, 2017 yılında önemli başarılara imza attı

SAĞLIK TURİZMİ GELECEK 10 YILA DAMGA VURACAK

‘İnsan’ odaklı çalışma prensibiyle binlerce insanın hayatına dokunan Vizyon Turizm, 2017 yılında önemli başarılara imza attı. Grup bünyesindeki Gezonline markasını hayata geçiren Vizyon; sağlık turizminde de vites büyüttü.

25 yıllık tecrübeye sahip profesyonel kadrosuyla sektöre farklı bir bakış açısıyla bakan Vizyon Turizm,  2017 yılını başarılı bir performansla kapattı. 2017 yılında Gezonline markasını hayata geçiren Vizyon; sağlık turizminde de vites büyüttüğünü açıkladı.

2017 yılında yaklaşık 5.000 kişinin ‘Vizyon’ markasıyla seyahat ettiğini açıklayan Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, 2018 yılında bu rakamı arttırma hedefiyle çalıştıklarını belirtti. 2018 yılından umutlu olduğunu açıklayan Çizmeci, yeni yılla birlikte özellikle Avrupalı turist sayısında artış olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Çizmeci, “Turizm sektörü, 2017 yılının son aylarında hareket kazandı. Dövizde ciddi bir yükseliş veya öngörülmeyen bir hadise yaşanmadıkça 2018 yılının 2017’den daha iyi bir yıl olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle bazı dönemlerde yerli turist sektörün nefes almasını sağlıyor. Dolasıyla sektörün gelişimi noktasında özellikle Ege ve Güney bölgelerimiz için yabancı turist ile birlikte yerli turistin de asla göz ardı edilmemesi gerekiyor” diye belirtti.  

2017 yılının Hac-Umre turizminde beklentileri karşılayamadığının altını çizen Çizmeci, özellikle Suudi Arabistan’ın koymuş olduğu 2.000 SAR vergi stratejisinin netleşmemesinin bu soruna yol açtığını söyledi. Ayrıca 2018 yılında Suudi Arabistan’ın %5 KDV uygulamasını hayata geçirmesi de şuan için bir handikap gözüküyor. Harem’in içinde devam eden tadilat çalışmalarının da bu düşüşü tetiklediğini belirten Çizmeci, Umreye gidecek vatandaşların ciddi bir kısmının sömestri beklediğini açıkladı.  Dolayısıyla sömestrde en yüksek doluluğa ulaşacaklarını beklediklerini açıklayan Çizmeci, kısa bir düşüşten hemen sonra Ramazan ayıyla birlikte tekrardan pozitif bir ivme yakalayacaklarının altını çizdi.

“SAĞLIK TURİZMİNİN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN BİRİYİZ”

Öte yandan 2018 yılı büyüme hedefleri içinde gezginlerin rotalarını oluşturmak için tasarladıkları www.gezonline.com ’un önemli bir parametre olduğunu açıklayan Çizmeci, Gezonline markasına bu sene yoğunlaşacaklarını ve sağlık turizmini de arttırmaya çalışacaklarını söyledi. Sağlık turizminin önemli oyuncularından biri olduklarının altını çizen Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, “Sağlık turizmine ülke olarak biraz yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ülke ve bizim gibi acenteler olarak biraz tanıtım ve pazarlama bütçesi ayırırsak bu branşta önümüz çok açık. Biz Vizyon olarak biliyoruz ki Sağlık Turizmi, gelecek 10 yıla da damga vuracak. Bunu şimdiden görebiliyoruz. Coğrafi olarak mükemmel bir konumda olmamızın yanı sıra dünyanın en fazla uçuş destinasyon ağına sahip olan THY gibi önemli bir hava yolu şirketine de ülke olarak sahibiz. Bu ülkemiz için çok büyük bir avantaj. Öte yandan hem otel tesislerimiz hem de hastanelerimizin teknolojik altyapıları gayet iyi durumda. Ayrıca çok kaliteli, yabancı dil bilen doktorlarımız var. Bütün bu fırsatları bir araya getirip doğru pazarlama stratejisiyle Türkiye'nin gelecek 10 yılda sağlık turizminde bir üs olacağını düşünüyorum” diye açıkladı./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894