• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İzmir 19 °C

Şairlerin Sultanına Anlamlı Gece

Şairlerin Sultanına Anlamlı Gece
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, “Şairlerin Sultanı Üstad Necip Fazıl Kısakürek”i ölümünün 33’üncü yılında şiirleriyle andı.

ŞAİRLERİN SULTANINA ANLAMLI GECE 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, “Şairlerin Sultanı Üstad Necip Fazıl Kısakürek”i ölümünün 33’üncü yılında şiirleriyle andı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, ölümünün 33’üncü yılı dolayısıyla Şairlerin Sultanı Üstad Necip Fazıl Kısakürek için anma programı düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşen anma programına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Üstad Necip Fazıl’ın ölümünden 33 yıl sonra bile nesillerin yetişmesinde bir ışık olarak parlamaya devam ettiğini kaydetti. 

“YAKTIĞI MEŞALE DÜNYA VAR OLDUKÇA SÖNMEYECEK”
Değirmenci, “Üstad’ın yaktığı meşale dünya var oldukça sönmeyecek. Üstad ‘Ağaçtan düşen yaprak nasıl kurumaya mahkumsa gönülden düşen insan da unutulmaya mahkumdur’ diyor. Türk edebiyat tarihinin en önemli kilometre taşlarından bir tanesi olan Üstad bizim gönlümüzden hiç düşmedi, unutulmadı, unutulmayacak” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, “Üstad Allah’tan başka kimseden korkmadan bildiği doğruları insanlara anlatan büyük bir fikir adamıydı” diyerek, Türk düşünce ve edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Kısakürek'i saygı ve rahmetle andığını kaydetti. 

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ 
Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, Üstad Necip Fazıl’ın birbirinden önemli eserlerini okudu. Şairlerin sultanı olarak da tanınan Necip Fazıl Kısakürek eserlerinin beğeniyle dinlendiği etkinlikte vatandaşlar şiir dolu bir gece yaşadı. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894