• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İzmir 18 °C

Samsung’dan İnternet Kullanıcılarına Siber Zorbalığa Karşı Hareket Çağrısı

Samsung’dan İnternet Kullanıcılarına Siber Zorbalığa Karşı Hareket Çağrısı
amsung Electronics Türkiye, geçtiğimiz yıl Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile birlikte başlattığı;

SAMSUNG’DAN İNTERNET KULLANICILARINA SİBER ZORBALIĞA KARŞI HAREKET ÇAĞRISI

Samsung Electronics Türkiye, geçtiğimiz yıl Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)  ile birlikte başlattığı; siber zorbalığa karşı farkındalığı artırmayı hedefleyen “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hareketi ile bir yılda 5binden fazla öğrenciye ulaştı. Bu yıl da 13 Aralık günü Samsung,tüm sosyal medya kullanıcılarını sosyal medya hesaplarını karartıp, “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hashtag’ni paylaşarak bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyor.

Sosyal medyada her gün on binlerce çocuk yaşıtları tarafından siber zorbalığa maruz kalıyor ve bu zorbalık, sadece kelimelerle yapılıyor. Günlük hayatta duymaya alıştığımız çoğu kelimenin anlamları çocuklar için çok ağır olabiliyor. Bu konuya dikkat çekmek için, siber zorbaların en çok kullandığı kelimeler ve bu kelimelerin anlamlarından yola çıkarak “Bazı kelimeler çok ağır” mesajını verdiği bir iletişim çalışması hazırlayan Samsung Electronics Türkiye ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), geçen yıl başlatılan “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hareketine bu yıl da devam ediyor. Siber zorbalık konusunda çocukların, gençlerin, ailelerin ve öğretmenlerin farkındalığını artırmayı hedefleyen çalışmada 13 Aralık günü Samsung Türkiye ve BTK sosyal medya hesaplarını karartıp, “Bazı Kelimeler Çok Ağır” sloganını Siber Zorba Olma! #farkinavar hashtag’i ile paylaşarak herkesi sosyal medyadaki bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyor.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, “Samsung Electronics Türkiye olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) işbirliği ile çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde ciddi psikolojik ve fiziksel zararlara neden olabilen siber zorbalığın ne olduğu ve yol açabileceği zararlar konusunda “Siber Zorba Olma!” hareketini başlatmamızın üzerinden 1 yıl geçti. Yıl içinde verilen farkındalık eğitimlerinin yanı sıra, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 13 Aralık günü kamuoyunun dikkatini siber zorbalığa çekmek için  sosyal medya hesaplarımızı karartarak “Bazı Kelimeler Çok Ağır” sloganını “Siber Zorba Olma! #farkinavar” hashtag’i ile paylaşacagız.  Tüm sosyal medya kullanıcılarını da bu farkındalık hareketinin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, internet kullanıcılarının siber zorbalığa karşı bilinçlendirilmelerinin önemine vurgu yaparak; “İnternet kullanıcıları “öz denetimin” kendilerinde olduğunu bilmeli ve bu bilinçle hareket etmelidirler. Böylece sanal ortamın tehdit ve saldırılarına maruz kalma ihtimali, sahip olunan bu bilinçle yok denecek kadar azalacaktır. Siber zorbalığa maruz kalan kullanıcı, kurumumuzca hayata geçirilen güvenli internet ihbar hattı olan www.ihbarweb.org.tr adresinden şikâyette bulunabilecekleri gibi hukukî yollardan da hakkını aramak için adli makamlara suç duyurusunda bulunabilirler. Bunun yanında özellikle sosyal paylaşım siteleri ve benzeri internet siteleri üzerinden siber zorbalık, kişilik hakkı ihlali, özel hayatın gizliğini ihlal eden içeriklerle karşılaşılmış olması durumunda “uyar-kaldır” yöntemiyle yasadışı veya zararlı içeriğin kaldırılmasına yönelik bildirimler önce içerik veya erişim sağlayıcıya iletilerek ilgili içeriğin kaldırılması için ihtarda bulunulmalıdır. Özellikle Siber Zorbalık ile ilgili bizlerin yaptığı çalışmalardan daha önemlisi ailelerimizin; çocuklarımızı ve gençlerimizi dikkatli bir şekilde gözlemlemeleri ve takip etmeleridir” dedi.

Siber Zorbalık Farkındalık Eğitimleri ile 10 binden fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyor

İstanbul ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteğiyle gerçekleştirilen “Siber Zorba Olma! #farkinavar” projesi  eğitici eğitimleri sonrasında 173 kurumdan 211 öğretmen ve yöneticiye eğitimler düzenlendi. Ayrıca okullarda düzenlenen öğrenci seminerleri ile beraber şu ana kadar toplamda 5 binden fazla öğrenciye proje kapsamında ulaşıldı./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894