• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İzmir 23 °C

Sanayici İle Buluşma ve Diploma Projesi Sergisi

Sanayici İle Buluşma ve Diploma Projesi Sergisi
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, “Sanayici İle Buluşma Ve Diploma Projesi Sergisi” konulu etkinliğine ev sahipliği yaptı.

SANAYİCİ İLE BULUŞMA VE DİPLOMA PROJESİ SERGİSİ

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, “Sanayici İle Buluşma Ve Diploma Projesi Sergisi” konulu  etkinliğine ev sahipliği yaptı. Kimya Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği etkinlikte; AR-GE elemanları, sanayiciler ve mezun olacak mühendis adayları  bir araya geldi. 

EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalay,  “Sevgili genç kimya mühendisi adaylarımız ve sayın konuklarımız, 16 yıldır devam edip geleneksel hale gelen etkinliğimize hoş geldiniz. Bu etkinliğin bölümümüzde geleneksel hale gelmesinden duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bizler bugün gerçekleştirilen bu sergide, siz öğrencilerimin bir  yıl boyunca büyük bir emek, çaba ve özveri göstererek hazırlamış olduğunuz ürününüzü sergilemeyi ve bizlerle paylaşmanızı amaçladık” diye konuştu.
Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Arslan, Sanayici İle Buluşma Ve Diploma Projesi Sergisi’nin 16 yıllık tarihinden, hedeflerinden bahsetti. Günümüz iş imkanlarına değinen  Arslan, aynı sektördeki rakiplerden önde olunmadığı sürece yarışta geride kalınmasının kaçınılmaz olduğunu, böyle bir durumla karşılaşmamak için ise, üniversitelerde gereken imkanların sağlanması gerektiğini söyledi. 

Etkinliğe sağlık sorunları nedeniyle katılamayan EÜ Mühendislik Fakültesi  Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şerife Ş. Helvacı’nın mesajı okundu. Prof. Dr. Helvacı,  “Bu özel günde sizlerle birlikte olamadığım için üzüntülerimi iletmek isterim. Sevgili öğrenciler yapmış olduğunuz ilk araştırma projelerinizi sunduğunuz bölümümüz kariyer günü etkinliği 2000 yılından bu yana düzenlenmekte ve sizleri çalışma yaşamına geçmeden önce sanayiciler, AR-GE merkezleri, destek odaları ve çeşitli firmalarla tanıştırmayı hedeflemekteyiz. Bu özel günün bir diğer amacı ise yakında meslektaşlarımız olacak siz sevgili öğrencilerimizle katılımcılarımızın tecrübe ve önerilerini paylaşmalarını ve öğrencilerimiz iş hayatı ile ilgili sorularına en yakın kaynaklardan cevap bulabilmelerini sağlamaktır. Sanayinin, AR-GE merkezlerinin ve çeşitli firmaların çalışanları olacak siz öğrencilerimiz, sanayi, AR-GE ve üniversitenin ortak işbirliği olan bu etkinliğin yapıtaşlarını oluşturacaksınız” dedi. 

ZENATEK Kimya San. ve Tic. A.Ş. Sahibi Ozan Haskaraca ise “1990 senesinde Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümüne giriş yaptım. Tam 10 senelik bir üniversite hayatım oldu. Bunun iş yaşamında bayağı  bir zararını gördüm. Okuldan mezun olduktan sonra çok fazla farkındalık yaşayamadım. Ancak size bir garanti verebilirim ki, buradan mezun olduğunuzda işsiz kalmayacaksınız” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894