• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İzmir 20 °C

Serkan Acar Bir Konuştu, Pir Konuştu!

Serkan Acar Bir Konuştu, Pir Konuştu!
SERKAN ACAR MANİFESTOSU, "ÜLKÜCÜLER HER ZAMAN DEVLETİN YANINDA OLDU"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bakırçay Havzası, Siyasi Gelişmeler ve Bilgilendirme" toplantısına katılarak, burada partililere hitap etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla ve MHP İzmir Milletvekili A. Kenan Tanrıkulu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda partililere seslenen Başkan Serkan Acar, yaptığı konuşma ile terör sorununa ilişkin çok çarpıcı ifadelerde bulundu.


Serkan Acar Bir Konuştu, Pir Konuştu! paylaşan: egeplay

Türkiye’nin son dönemde yaşadıklarına değinen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Ülkücüler ne zaman devlet zorda olsa yardımına koşmayı bilmiştir. Her zaman milletinin, devletinin yanında canı pahasına yer almıştır. Yine öyle yapıyoruz. Ama millet bizden daha fazlasını bekliyor” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Artık yıkım ve parçalanma tufanı kapımıza dayanmıştır" sözünü yineleyen Başkan Acar,  Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi.


ŞEHİTLERİ YAD ETTİ
Konuşmasına son dönemde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden asker, polis ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Serkan Acar, “Kayseri’de ve daha önce Beşiktaş’ta meydana gelen hain bombalarla, iğrenç kahpe suikastlarla yine vatan evlatlarımızı kaybettik. Aziz şehitlerimize rahmet diliyor, yerleri peygamberlerin avuçları içinde oturan bu şanlı şehitlerimizi saygıyla, hürmetle yâd ediyorum” dedi.

MİLLET BİZDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR
Yaptığı konuşmanın başında; milli birlik ve beraberlik söylemlerinde bulunmak istemediğini belirterek,  gündeme farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Başkan Acar, “Duygusalız ama duygusal bir konuşma da yapmak istemiyorum. Çünkü hakikaten milletimizin bunlara karnı doydu” diyerek, milletin artık bir çözüm beklediğini kaydetti.

İKTİDAR OLMAMIZ ŞARTTIR
Çözüm önerilerini maddeler halinde sıralayan Başkan Acar,  şunları söyledi: “Birincisi; bugün tarihin bütün dönemlerinden daha fazla, bu milletin asli evlatlarına sorumluluk üstlenmeleri gereken bir dönemdeyiz. Kaçamak güreşemeyiz. Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Dolayısıyla iktidar olmamız şarttır. İkincisi; Geçtiğimiz 10 yılı aşkın zaman boyunca sorumluluk sahipleri kurdukları bütün ortaklıkları açık-gizli ittifakları milletimize açıklamalıdırlar. Kaçamak günah çıkarmalar yerine, gerçek bir muhasebe yapabilmelidirler. Üçüncüsü; Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkaslar üçgeninde milliyetçi hareketin bin yıllık mayasının inşası yeniden gündeme getirilmelidir. Edebiyattan ekonomiye, politikadan dış siyasete, kalkınma projelerine kadar tekliflerimiz artık hayata geçirilmelidir. Dördüncüsü; Çekirdek ve çatı teorimiz yeniden hayat bulmalıdır. Çekirdek, yani partimiz alabildiğine bütün kardeşlerimizi, büyüklerimizi, değerlerimizi toplayabilmeli ve davaya yeniden koşmalı. Ülkücüleri yeniden ülkülerinin peşinden koşturabilmeli. Çatı ise alabildiğine geniş tutulmalı ve bölgemizde barışı arzulayan bütün mağdurları, mazlumları kucaklayabilmelidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün o zor milli mücadele günlerinde bile üçüncü dünya halklarına nasıl önder olduğunu hatırlamalıyız. Beşincisi; Başkalarının hazırladığı gündemler peşinde yorulma yerine artık kendi gündem maddelerimizi teşkil etmeliyiz. Büyük devletler çözemeyeceği maddeleri gündem yapmazlar. Gündeme aldıkları konular çözebilecekleri konulardır. Biz de öyle yapmalıyız. Orta Doğu’yu biz çözmeliyiz. Mahalli İdareler Reformunu çözmeliyiz. Daha fazla demokrasi taleplerine cevaplar bulmalıyız. Ülkemiz için yapılacak binlerce iş var. Artık bunlara kafa yormalıyız. Altıncısı; Küresel güçlere olur olmadık vaatler vermemeliyiz. Büyük Orta Doğu Projesi gibi lüzumsuzluklarla, taşeron olma heveslerinden artık vazgeçmeliyiz. Diplomasi ve dış politikada normalleşmeye dönmeliyiz. Vehim ve korkulardan devleti de vatandaşı da artık uzak tutmalıyız. Evet, dava arkadaşlarım. Bunu ancak ve ancak milliyetçi ülkücüler başarabilir.”

KALKALIM ARTIK KOLTUKLARIMIZDAN...
Ülkücülerin devlet ne zaman zorda olsa yardımına koşmayı bildiğini,  canı pahasına her zaman milletin, devletin yanında yer aldığını ve bugün de aynı duyarlılığa sahip olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, “Millet bizden daha fazlasını bekliyor. Daha büyük sorumluluk üstlenmemizi ve doğrudan doğruya ülkenin kararını, karanlık istikbalini aydınlatmamızı bekliyor. Bu aydınlıkta ancak ve ancak milliyetçi siyasetin projelerinde, ülkücü hareketin fikriyatındadır. Kalkalım artık koltuklarımızdan. Kuşanalım artık şu aydınlık fikirleri. Devir artık figüratif unsurların kenarda durma devridir. Devir, fikir adamlarının Türk Milliyetçiliği fikriyatının memleketin makus talihi önünde önder ve rehber olma devridir. Allah'a, bayrağa, Kur’an’a yemin olsun. Şehitlerim, gazilerim emin olsun. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, başaracağız, başaracağız, başaracağız” diye konuştu. Başkan Acar’ın yaptığı  bu konuşma katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-konusma.jpgaliaga-mhp-bilgilendirme-toplantisi-(2).jpg

//EGE BASIN GRUBU İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla, Karabağlar, Bayraklı,  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894