• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Sertifika Töreni Özyeğin Üniversitesi’nde Gerçekleşti

Sertifika Töreni Özyeğin Üniversitesi’nde Gerçekleşti
Yerel ve Kırsal Kalkınma Eğitimi Sertifika Programı, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 22-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleşti.

YEREL VE KIRSAL KALKINMA EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

Yerel ve Kırsal Kalkınma Eğitimi Sertifika Programı, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 22-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleşti.

Yerel ve kırsal kalkınma alanında kendini geliştirmek ve yeni bir vizyon kazanmak isteyenler için düzenlenen “Yerel ve Kırsal Kalkınma Sertifika Programına GAP Bölge İdaresi Başkanlığı’na bağlı 8 ilden 30 kişi katıldı.

Özyeğin Üniversitesi yerleşkesinde 5 gün süren programda, yapısal dönüşüm ve bölgesel kalkınma, Türkiye’de tarımsal dönüşümün tarihi, fikirden uygulamaya; izleme süreçlerinden yönetişime sürdürülebilirlik, dünyadan örneklerle sürdürülebilir yerel kalkınma, kırsal kalkınmanın politik ekolojisi, sürdürülebilir kırsal kalkınma stratejileri, proje geliştirme ve yerel-kırsal alanlarda uygulanabilirliği, kırsalda temel iletişim teknikleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, etki analizi, köy edebiyatı gibi konular ele alındı. Sertifika programında yer alan dersler Boğaziçi, Ankara, İstanbul, Koç, Kırklareli ve Özyeğin Üniversitelerinden gelen öğretim üyeleri tarafından verildi.

Programda “Teoriyi sahada sınayanlar konuşuyor: Sürdürülebilirliğin hayattaki karşılığı” ve “Yerel kalkınmayı kendi dinamiklerinden örenler konuşuyor” başlıklı 2 ayrı panel düzenlendi. Alanlarında uzmanlıkları ve deneyimleri bulunan akademisyenler, çiftçi örgütlerinin yöneticileri ve belediye başkanlarının katıldıkları paneller, deneyim paylaşımına olanak tanıyan platformlar oldular.

Katılımcılar, oldukça verimli geçen eğitim programının sonunda sertifikalarını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Emine Dilek Belger’in elinden aldılar.

Törende söz alan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk şunları dile getirdi: “Özyeğin Üniversitesi kurulduğu ilk günden itibaren, araştırmaya öncelik veren, ürettiği bilgiyi toplumla paylaşan ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayan bir misyon benimsemiştir.  Kırsalda yaşam kalitesinin yükseltilmesi ülkemizin geleceği için çok önemlidir ve bu çerçevede, kırsal kalkınma, tarım, hayvancılık gibi yaşamsal alanlarda ve sektörlerde çalışan uzmanların gelişimlerine katkı sağlamak bizler için çok değerlidir. Özyeğin Üniversitesi olarak, Kırsal ve Yerel Kalkınma Eğitimi Sertifika Programı’na ev sahipliği yaparak,  bu alanda yapılan yatırımlara katkı sağlamış olmaktan mutluyuz.”

Bu yıl üçüncü yılını tamamlayan bu eğitim programını yeni işbirlikleriyle daha da güçlenerek ve çeşitlenerek devam ettirmek arzusundayız. Temsil ettiğiniz kurumlarla, başta kalkınma ajansları, Belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla daha yakın ve kalıcı işbirlikleri kurmak yönünde girişimlerimiz devam edecektir.
/Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894