• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İzmir 16 °C

Sıfır Atık Projesine Destek

Sıfır Atık Projesine Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İklim Değişikliği ve Çevre Kurulu ile AB Uyum Komisyonu üyeleri 75. Genel Kurul öncesi bir araya geldi.

‘SIFIR ATIK’ PROJESİNE DESTEK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  İklim Değişikliği ve Çevre Kurulu ile AB Uyum Komisyonu üyeleri 75. Genel Kurul öncesi bir araya geldi. Toplantıda “Sıfır Atık” projesinin desteklenmesi ve daha geniş çerçevelere ulaşması için çalışmalar başlatılması gerektiği ele alındı.

TÜM DÜNYANIN ORTAK SORUNU
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  İklim Değişikliği ve Çevre Kurulu Komisyonu Başkanı  olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, artan dünya nüfusuna bağlı olarak tüketimin de giderek attığını belirterek "Bu durumda doğal kaynaklarımızı daha verimli kullanmaya ihtiyacımız var. Atıklar bilinçli bir şekilde yönetilmezse, gelecekte çok geç olur” dedi. Hızla gelişen dünyada atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribatın küresel ortak sorunu olduğunu Belirten Dr. Ulusoy “Ekosistemin kendini yenileme kapasitesi her geçen gün daha yetersiz hale geliyor, doğal denge bozuluyor. Bunlara bağlı olarak dünyada iklim değişikliği gibi pek çok küresel sorun yaşanıyor. Çevre duyarlılığı ve iklim değişikliği acilen dünyanın en önemli gündemi olmalı” dedi.

YOL GÖSTERİCİ OLACAĞIZ
Dr. Ulusoy, hedeflerinin iklim değişikliğine neden olan faktörleri en aza indirmek olduğuna dikkat çekerek, “İklim değişikliği birçok olumsuzluğu da beraberinde getirecek, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için dünyaya sahip çıkmak zorundayız. Buna öncelikle çevre duyarlılığı konusunda toplumsal ve bireysel farkındalık oluşturarak başlayacağız” dedi. Günümüzde bir çok insanın bu konuda bilinçli olduğunu vurgulayan Dr. Ulusoy “Aslında herkes ne yapması gerektiğini biliyor ama nasıl yapılacağını bilmiyor. Biz TOBB olarak nasıl yapılabileceği konusunda yol gösterici olacağız, ancak toplumu oluşturan her bireyin bu konuyu sahiplenmesi gerekiyor” dedi. Bu kapsamda genelde kurulda sıfır atık projesi de değerlendirildi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894