• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İzmir 25 °C

Şirketlerin %94’ü Dijital Felaketlere Yenik Düşüyor

Şirketlerin %94’ü Dijital Felaketlere Yenik Düşüyor
Felaket kurtarma planlaması yapmayan şirketler, dijital felaketler sonucu oluşan yüklerin altından kalkamıyor

Felaket kurtarma planlaması yapmayan şirketler, dijital felaketler sonucu oluşan yüklerin altından kalkamıyor ve iş süreçleri kesintiye uğruyor. Bütünleşik iş sürekliliği çözümleri sunan Clonera’nın Hizmet Çözümleri Müdürü Doğan Yılmaz, felaket kurtarma planlamasının neden her şirket için kritik bir ihtiyaç olduğunu 5 maddede sıralıyor.

Güncel bir araştırmaya göre şirketlerin sadece %6’sı dijital felaketlerden kaynaklanan büyük bir veri kayıplarından sonra ayakta kalabiliyor. Bir dijital felaketin başlarına gelebileceğini düşünmedikleri için felaket kurtarma planlaması yapmayan şirketler doğal afetler, yazılım hataları veya insan hataları gibi nedenlerle veri kaybı başta olmak üzere iş süreçlerini kesintiye uğratan birçok problemle karşı karşıya kalıyor. Her şirketin er ya da geç bir dijital felaket yaşayabileceğini dile getiren Clonera Hizmet Çözümleri Müdürü Doğan Yılmaz, felaket kurtarma planlamasının neden mutlaka bir öncelik olarak değerlendirilmesi gerektiğini 5 maddede açıklıyor.

ŞİRKETLERİN %43’Ü HEMEN, %51’İ 2 YIL İÇİNDE İFLAS EDİYOR

Texas Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, şirketlerin %43’ünün bir dijital felaket ardından hemen, %51’inin ise iki yıl içinde kapandığını gösteriyor. Başka bir araştırma ise KOBİ’lerin %10’unun insan hatalarından, %30’unun ise doğal afetlerden kaynaklanan felaket vakalarıyla karşı karşıya olduğunu ortaya çıkarıyor. Clonera Hizmet Çözümleri Müdürü Doğan Yılmaz, uygun aylık maliyetlerle sunulan hizmet tabanlı felaket kurtarma çözümleri ile çok daha erişilebilir hale gelen felaket kurtarma planları sayesinde olası bir dijital felaketin önüne geçilebileceğini vurgulayarak bu gibi durumlara karşı hazırlık yapmanın önemini 5 maddede özetliyor.

1. En zayıf halkanız kadar güçlüsünüz. Bir felaketi önlemek ya da felaketin ardından hızlı bir şekilde toparlanmak için öncelikle IT altyapısındaki her noktanın çalıştığından emin olunması gerekiyor. Yönetilen felaket kurtarma hizmetleriyle bir arada hazırlanabilen ideal bir veri yedekleme planı, şirketlerin bu altyapılarındaki tüm noktaları, bağlantıları ve verileri sanal veri merkezlerinde tutarak onları herhangi bir kesintiden koruyor. Bu sayede, en ölümcül dijital felaketlerden sonra bile şirketler ayakta kalabiliyor.

2. Müşterileri geri kazanmak, elde tutmaktan daha pahalıdır. Bir dijital felaketten sonra var olan müşterileri korumak neredeyse imkansız oluyor. Veri kaybı ya da uzun süreli iş kesintisi gibi önemli sorunlara karşı önlem almak ise eldeki müşterileri kaybetmemek için şart. Özellikle bazı sektörlerde müşterilerin bir kesinti süresince dakika başına binlerce dolar para kaybedebileceği göz önünde bulundurulması gerekiyor. Oysa bir felaket kurtarma planı ile dijital felaketleri önlemek çok daha ekonomik ve rahat bir çözüm olarak öne çıkıyor.

3. Mükemmeliyetçilik gitgide artıyor. Günümüz şartları, şirketleri daha saydam ve daha rekabetçi şekilde hareket etmeye itiyor. Artan rekabet düşük fiyatları, daha iyi bir hizmet ihtiyacını ve mükemmeliyetçi müşterileri beraberinde getiriyor. Çoğu müşteri, bir şirketin bu kriterleri onlara sağlayamadığı durumlarda kendisini kazanmak için sırada bekleyen diğer şirketlere başvurarak mükemmel olanı arıyor. Felaket kurtarma çözümleri, dijital bir felaketten kaynaklanan bir iş kesintisi nedeniyle müşterilerini kaybetmek istemeyen şirketler için bu açıdan da kritik önem taşıyor.

4. İnsanlar mutlaka hata yapar. En dikkatli kişiler bile, önemli bir süreçte yapmaları gereken bir adımı unutarak veri kaybına ya da sisteme yanlış verilerin girilmesine sebep olabiliyor. Bilgisayarı bozulan kişiler büyük bir ihtimalle önemli dosyalarını kaydetmemiş ya da yedeklememiş oluyor. Bu tür hatalar hem çok yaygın hem de kolay düzeltilemiyor. Şirketler için felaket kurtarma çözümleri, hatalı dosyaların kolayca düzeltilmesini sağlayarak çok etkili bir ilaç görevi görüyor.

5. Cihazlar ve yazılımlar her zaman bozulabilir. Maliyetlerin izin verdiği en yüksek yedeklilik seviyesinde tasarlanmış olsa bile IT altyapıları, donanım ve yazılım sorunlarına karşı %100 garantili durumda değil. Yedeklemeleri kapsayan bir felaket kurtarma planı uygulamak dışında, IT altyapısının bir yönetilen felaket kurtarma servisine emanet edilmesi, bu tür sorunlardan kaynaklanabilecek hizmet kesintilerine karşı en güçlü korumayı sunarken pek çok ciddi harcamayı da ortadan kaldırıyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894