• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İzmir 16 °C

Sivas Kongresi'nin 97.Yılı Aliağa'da Kutlandı

Sivas Kongresi'nin 97.Yılı Aliağa'da Kutlandı
4 Eylül Sivas Kongresi’nin 97. yıl dönümü, Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği törenle kutlandı.

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 97. yıl dönümü, Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Aliağa Belediyesi meclis üyeleri katıldı.

Tören; Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ÇELİK: 4 EYLÜL BİR MİLLETİN VAR OLUŞUR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan dernek başkanı Hamit Çelik, bugünkü birlik ve beraberlik ruhunun 4 Eylül’de Sivas’ta atıldığını ifade ederek şöyle konuştu: “4 Eylül bir milletin var oluşu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gündür. 4 Eylül, 97 yıldır kutlanmaktadır ve bu bir marka haline gelmiştir. Bizde dernek olarak bu günü kutlayarak Aliağa’da marka haline getirmeye çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu 4 Eylül 1919’da Sivas’ta ispatlamıştır. Atatürk, Sivas’a geldiğinde, Türkiye’nin her bölgesinden insanları Sivas’a davet ederek Heyeti Umumiyeyi oluşturmuştur. Birlik ve Beraberlik duygusu ile hareket edildiği takdirde başarıya ulaşılacağını belirtmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’a gelişi tesadüf değildir. Sivas’ın coğrafi konumu ve yapılan istihbaratlar neticesinde Sivas’ı tercih etmiştir. Sivas halkıda Atatürk’e gereken desteği vermiştir. Sivas’ta kaldığı 108 gün boyunca her gün bir Sivaslının evinde misafir edilmiştir. Sivaslılar, Atatürk’e olan güvenini ve misafirperverliğini bu şekilde ispatlamıştır.” / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894