• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

SMG, Yasal Dijital Müziği Tüm Ülkeye Yaymayı Hedefliyor

SMG, Yasal Dijital Müziği Tüm Ülkeye Yaymayı Hedefliyor
Alışveriş merkezlerinden perakende mağazalarına, zincir restoranlardan evimizin köşesindeki balıkçıya

Alışveriş merkezlerinden perakende mağazalarına, zincir restoranlardan evimizin köşesindeki balıkçıya kadar neredeyse her işletme, müşterilerini müzik yayını ile karşılıyor. Türkiye genelinde sayıları 200 bini bulan bu işletmeler içinde yasal dijital müzik yayını hizmeti alanların sayısı ise yalnızca 20 bin.

Dijital müzik yayıncılığının lider şirketi SMG, tüm işletmelerin yasal yayın yapması konusunda önemli bir adım atıyor. Bir Spotify firması olan ve tüm dünyada kurumsal markalara yasal dijital müzik yayını hizmeti veren Soundtrack Your Brand’in Türkiye hakları için tek yetkili olduklarını hatırlatan SMG Yönetim Kurulu Başkanı Gül Gürer Alimgil, “Soundtrack Your Brand, her ülkede yıllık üç bin yeni lokasyon hedefliyor. Biz de bu doğrultuda çok özel ayrıcalıklar da sunarak yasal dijital müzik yayını hizmeti verdiğimiz markaların sayısını her geçen gün artırıyoruz. Hedefimiz tüm işletmelerin yasal yayına geçmelerini sağlamak” diye konuştu.

Son yıllarda alışveriş merkezlerinden perakende mağazalarına kadar tüm işletmeler müzik yayınına önem vermeye başladı çünkü yapılan araştırmalara göre müşterilerin yüzde 90’ı müzik çalan mağazaları tercih ediyor. Ancak Türkiye’de sayısı 200 bin civarında olan halka açık lokasyonların büyük bölümünde müzik yayını yapılsa da, yalnızca 20 bini yasal platform üzerinden gerçekleşiyor. Bir başka deyişle, işletmelerin yüzde 10’u yasal dijital müzik veya yurt dışından telifleri alınmış müzik katalogları kullanıyor.

YASAL DİJİTAL MÜZİĞE ÖZEL AYRICALIKLAR

Müzik yayınlarının yasallığını garanti altına alan sektörün lider şirketi SMG, halihazırda hizmet verdiği 9 binin üzerinde noktayı her geçen gün artırarak yasal dijital müzik yayınını tüm ülkeye yaymayı hedefliyor. Bir Spotify firması olan ve tüm dünyada markalara lisanslı müzik hizmeti veren Soundtrack Your Brand’in Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi olan SMG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gül Gürer Alimgil, “Soundtrack Your Brand, her ülkede yıllık üç bin yeni lokasyon hedefliyor. Biz de kendileriyle olan anlaşmamız neticesinde, tüm işletmelerin yasal dijital müzik yayınına geçmesi için büyük bir adım attık. Üstelik Soundtrack Your Brand ile birlikte hizmet verdiğimiz markalara, kendi müzik listelerini yönetme ve tüm lokasyonlarda çalan müziği tek bir noktadan kontrol etme gibi çok özel ayrıcalıklar da sağlıyoruz” diye konuştu.

MARKAYA ÖZEL ŞARKI LİSTELERİ

SMG’nin yasal dijital müzik yayını hizmeti yalnızca bununla sınırlı değil. Türkiye’deki ilgili müzik meslek birlikleriyle yapılan anlaşmalarla sunulan popüler şarkılar, SMG’nin bünyesindeki sanatçılar tarafından üretilen eserler ve doğrudan lisanslama yoluyla yurt dışından alınan müzik katalogları ile de markaların kimliğine, imajına, hedef kitlesine ve hizmet verdiği lokasyonun dinamiklerine uygun müzik listeleri hazırlanıyor.

SMG HAKKINDA:

2009 yılında Gül Gürer Alimgil, Serkan Polat ve Moris Alhale tarafından kurulan SMG, Türkiye’de halka açık mekanlarda kapalı devrede yasal müzik, anons ve reklam yayınları yapmaktadır. Geliştirdiği yazılım sayesinde, yayınları internet üzerinden anlık olarak değil, depola-çal yöntemiyle gerçekleştiren SMG, bu şekilde yayın yapan tek şirket olup sektöründe lider konumda yer almaktadır. Türkiye’de müziği şirketlere dijital olarak ileten ilk firma olan SMG; bekleme müziği, anons, entegre ses - görüntü ve ekran yönetimi hizmetleri ile markaların müşterileriyle bağ kurmasına aracı olmaktadır. Deneyimli kadrosuyla alışveriş merkezleri, oteller, perakende satış noktaları, restoranlar, turistik tesisler, showroom’lar, sağlık merkezleri başta olmak üzere, 450 firmanın 9 binin üzerinde noktasında hizmet veren SMG, müzik ile teknolojiyi birleştirdiği sistemiyle şirketlere özel çözümler de sunmaktadır.

SMG, Türkiye’de en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin yer aldığı Deloitte Technology Fast50 Türkiye 2015 Programı’nda altıncı sırada, Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA Programı’nda ise 229. sırada yer almıştır. Deloitte Technology Fast50 Türkiye 2016 Programı’nda da yer alan SMG, 2017 yılında da sıralamaya girip üç yıl art arda bu listeye girme başarısı göstermiştir. İTÜ ARI Teknokent’e başvurup en yüksek puanla girmeye hak kazanan SMG’nin teknik ve AR-GE departmanları, yazılımı geliştirmek amacıyla çalışmalarını burada sürdürmektedir. SMG ayrıca, tüm dünyada markalara lisanslı müzik hizmeti veren ve bir Spotify firması olan Soundtrack Your Brand’in Türkiye’deki tek yetkili temsilcisidir. Bu iş birliği ile birlikte Türkiye’deki şirketler, kendi müzik listelerini oluşturma ve tüm lokasyonlarda çalan müziği tek bir noktadan kontrol etme gibi ayrıcalıklara sahip olmuştur.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.trA

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894