• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • İzmir 17 °C

Şoför mahalli daha korunaklı olacak

Şoför mahalli daha korunaklı olacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yaşanan metrobüs kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Topbaş, şoför mahallinin daha korunaklı hale getirileceğini açıkladı.

BAŞKAN KADİR TOPBAŞ: ŞOFÖR MAHALLİ KONTOLLÜ HALE GETİRLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazası hakkında basın mensuplarına Atatürk Havalimanında açıklamalarda bulundu. Mağdur olanlar, arabaları etkilenmiş olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi talimatını verdiklerini belirten Topbaş, "Güvenlik kameralarından da izlediğiniz gibi vatandaşın tavrı. Demek ki burada şoför bölümlerini kabin haline getirmek, ya da daha korungan hale getirerek dış etkenlere ya da bu tür durmalara fırsat vermeyecek bir duruma getirmek gerek. Güvenli hale gelmeli. O kadar insanın hayatı söz konusu. Şoför mahallini biraz daha kontrollü hale getirilmesi için hazırlık yapacağız" dedi.

"BİRÇOK KEZ BU ARKADAŞLARIMIZA EĞİTİM VERMEKTEYİZ"

Direksiyondaki şoföre yüzlerce insanın hayatını emanet ettiğini aktaran Başkan Topbaş, "Birçok kez bu arkadaşlarımıza eğitim vermekteyiz. Psikolojik eğitimlerde alınmakta. Ama biraz daha ilişkileri kontrol altına alacak düzenleme yamak gerek. Bunun için talimat verdik. Sürücü bölümünün bu durumlara etken vermeyeceği güvenli hale gelmeli. Daha önce otobüste kamera yok. Bunları getirdik. Demek ki buda yeni bir tarz olarak şoförlerin kısmını daha güvenli hale getirilmeli" diye konuştu.

"METROBÜS GÜZERGAHININ ALTINA METRO PROJESİ VAR"

Metrobüs projesinin 300-400 bin yolcu hesabı ile başladığını anlatan Başkan Topbaş devamla şöyle konuştu: "Şu an 840 bin yolcu, ki bu bir metro anlamı taşımaktadır. Zaten güzergahın altına metro projemiz var onun ihalesi yapılacak. Lastik tekerlekleri ile bu kadar yolcu taşımak çok zor. Fazla araç devreye sokamıyoruz bu kez de fazla araç nedeniyle yoğunluk oluyor. Raylı sistem, tırmanma alanları olduğu için mümkün görünmüyor. O nedenle bu yolculuğu metro ile çözmek gerek. Ciddi şikayetler alıyoruz. Bir anda bunları çözmek mümkün değil. Metrobüs devam edecek ama metro çalışması sürecek."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894